• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete pentru Paște

    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

    Publicat la 9 aprilie 2023 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Timp estimat pentru citit: 14 minute

    Acest tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure îmbrăcat în migdale este perfect pentru sărbători și aniversări de familie. Combinația dintre aroma vibrantă de lămâie și dulceața fructelor de pădure face acest tort o alegere ideală pentru orice iubitor de deserturi.

    tort cu crema de lamaie si fructe de padure

    În acest articol, vă voi ghida pas cu pas prin fiecare etapă a preparării acestui tort, cu sfaturi și trucuri pentru a obține cel mai bun gust și aspect. Așadar, pregătiți-vă să vă răsfățați cu o felie delicioasă de tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure !

    Nu vă place aroma de lămâie în deserturi? Iată ce alte creme mai puteți încerca pentru acest tort:

    • crema de mascarpone cu vișine
    • cremă de nuci cu cafea
    • crema de vanilie
    tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Mergi direct la:
    • Ce ne trebuie
    • Organizare - etape de preparare
    • Cum se face blatul de tort cu migdale
    • Cum se face crema de lămâie pentru tort
    • Cum facem sosul de fructe de pădure și siropul
    • Asamblarea tortului și decorul
    • Ce puteți înlocui în rețetă
    • Echipamente necesare
    • Cum se păstrează
    • Extra-sfaturi pentru cel mai reușit tort cu cremă de lămâie
    • Întrebări frecvente
    • Rețete asemănătoare
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ce ne trebuie

    Vă las mai jos lista ingredientelor pentru fiecare componentă a tortului, doar ca să vă orientați dacă aveți ceea ce vă trebuie.

    Pentru cantitățile exacte ale ingredientelor, vedeți rețeta completă de mai jos, pe care o puteți tipări sau o puteți salva în telefon, ca să o aveți la îndemână atunci când preparați tortul. Tot acolo găsiți și varianta video a rețetei 

    blat pufos cu migdale

    • ouă - separate, albușuri și gălbenușuri
    • zahăr tos și vanilat
    • făină tip 000
    • făină de migdale
    • praf de copt
    • sare

    sos de fructe de pădure

    • mix de fructe de pădure - afine, coacăze, zmeură, mure, etc.
    • zahăr tos
    • sucul de lămâie
    • extract de vanilie

    cremă de lămâie

    • gălbenușuri
    • zahăr tos
    • extract de vanilie
    • amidon
    • lapte integral, cu 3,5% grăsime
    • coaja rasă de lămâie
    • suc de lămâie
    • mascarpone
    • smântână pentru frișcă - cu min. 30% grăsime

    sirop

    • zahăr
    • apă
    • extract de lămâie

    decor

    • fulgi de migdale
    • fructe de pădure proaspete
    • frunze de mentă

    Organizare - etape de preparare

    În general torturile cu cremă au nevoie de mai multe etape de pregătire, pentru că fiecare componentă necesită un timp de repaus sau de răcire. În plus, după montare, tortul are nevoie să stea la frigider câteva ore, de preferat peste noapte. De aceea e important să știți cum să vă împărțiți eficient munca, pe etape și pe zile. Iată ce vă propun eu:

    1. prima zi: faceți blatul de tort, baza cremei de lămâie, sosul de fructe, siropul și rumeniți migdalele
    2. a doua zi: adăugați mascarpone și frișcă la crema de lămâie, feliați blatul, umpleți tortul și îl decorați cu cremă
    3. a treia zi: decorați cu fructe proaspete și serviți

    Cum se face blatul de tort cu migdale

    albusuri batute spuma

    Bateți albușurile cu un praf de sare până când se întăresc. Puneți zahărul și mixați din nou până devin spumă fermă.

    galbenusuri adaugate peste albusuri

    Puneți gălbenușurile și mixați la viteză mică până se încorporează.

    incorporare faina

    Peste ouă cerneți făina împreună cu praful de copt, apoi puneți și făina de migdale. Le încorporați cu mișcări ușoare, cu un tel de mână, nu cu mixerul

    aluat in tava

    Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și coaceți blatul la 175 grade (treapta medie pe gaz) pentru 30-35 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.

    Sfat: lăsați blatul să se răcească complet, apoi îl ambalați în folie alimentară și îl lăsați la frigider până a doua zi. În felul acesta va fi apoi foarte ușor să îl feliați pe orizontală în 3 părți egale.

    Cum se face crema de lămâie pentru tort

    galbenusuri amestecate cu zahar

    Într-o crăticioară amestecați gălbenușurile și zahărul.

    Adăugați extractul de vanilie, coaja de lămâie și amidonul, apoi laptele rece puțin câte puțin mestecând continuu cu un tel ca să nu facă cocoloașe.

    crema fiarta de lamaie

    Puneți crăticioara pe foc mic și fierbeți crema timp de 12-15 minute amestecând continuu, până când se îngroașă. Din acest moment mai lăsați crema pe foc mic încă 2-3 minute și amestecați energic cu un tel de mână. Crema trebuie să fie fină, groasă și bine legată, ca o budincă.

    crema de lamaie la racit

    Transferați crema într-un vas mai larg ( o tăviță, de exemplu) ca să se răcească mai repede. Acoperiți-o cu o folie alimentară direct pe suprafață ca să nu facă pojghiță. După ce se răcește băgați-o la frigider pentru măcar 4 ore.

    crema de mascarpone cu frisca

    Într-un castron încăpător puneți mascarpone și smântâna pentru frișcă și le mixați cu un mixer de mână până când obțineți o cremă fermă care își păstrează bine forma.

    crema de lamaie

    Încorporați crema de lămâie în crema de mai sus, adăugând puțin câte puțin și amestecând cu mixerul să se încorporeze. La final încorporați și sucul de la 2 lămâi turnând tot așa, puțin câte puțin.

    Sfat: Gustați crema și dacă o doriți mai dulce acum mai puteți adăuga zahăr pudră după gust.

    Cum facem sosul de fructe de pădure și siropul

    coulis de fructe de padure

    Puneți fructele de pădure (pot fi congelate) într-o crăticioară, adăugați zahărul și sucul de lămâie. Fierbeți 10-15 minute, până se leagă ușor ca la gem. Lăsați sosul să se răcească, apoi îl puneți într-un poș și îl păstrați la frigider.

    sirop pentru blat

    Puneți apa și zahărul la fiert pentru 10-15 minute până când zahărul este dizolvat și siropul s-a legat puțin. Lăsați să se răcească, apoi adăugați extractul de lămâie.

    migdale rumenite in tigaie

    Tot acum puneți fulgii de migdale într-o tigaie și îi rumeniți puțin la foc mic, doar până când încep să își schimbe puțin culoarea.

    Asamblarea tortului și decorul

    insiropare blat

    Puneți pe un platou partea de blat care a fost deasupra și îl însiropați tamponându-l cu o pensulă înmuiată în sirop. 

    cum se umple tortul

    Peste blat puneți crema turnând-o cu poșul cu dui rotund în cercuri concentrice. Lăsați loc și pentru 2 cercuri în care turnați sos de fructe de pădure.

    umplere tort cu crema de lamaie

    Procedați la fel și cu al doilea blat și încă un strat de cremă și sos.

    Al treilea blat va fi cel care a fost la baza formei de copt. Îl însiropați și îl așezați peste stratul de cremă.

    imbracare tort cu fulgi de migdale

    Îmbrăcați tortul în cremă pe toate părțile. Tapetați partea laterală a tortului cu fulgii de migdale rumeniți.. 

    tort decorat

    Deasupra faceți câteva aveline din cremă și decorați cu fructe proaspete de pădure și frunze de mentă.

    Ce puteți înlocui în rețetă

    Există câteva ingrediente pe care le puteți înlocui în rețeta de tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure, în funcție de preferințele voastre sau de ceea ce aveți la îndemână:

    • făină de migdale - din păcate nu se pot înlocui cu nuci, așa cum am fi tentați să credem. Dacă nu aveți făină de migdale, puteți face în schimb un blat simplu de pandișpan pentru tort.
    • fructe de pădure - în loc de fructe de pădure, puteți utiliza alte fructe proaspete sau congelate, cum ar fi căpșuni, afine, zmeură sau mure.
    • zahăr - puteți utiliza un îndulcitor natural, cum ar fi eritriol sau stevia, dacă doriți să înlocuiți sau să reduceți cantitatea de zahăr din rețetă.
    tort cu crema de lamaie si fructe de padure

    Echipamente necesare

    Atât la prepararea blatului cu migdale, cât și la crema de lămâie, avem nevoie de un mixer de mână. La rețeta asta chiar și cel mai ieftin model face treabă la fel de bună că și aparatele scumpe.

    De asemenea, pentru un decor frumos și îngrijit, folosiți un poș cu dui stelat.

    Cum se păstrează

    Tortul se păstrează la frigider pentru 2-3 zile, de preferat acoperit ca să nu prindă miros de la alte alimente. Nu vă recomand să îl congelați.

    tort cu crema de lamaie si fructe de padure

    Extra-sfaturi pentru cel mai reușit tort cu cremă de lămâie

    • Pentru crema de lămâie folosiți lămâi proaspete, cu coaja nestropită.
    • La blat, folosiți făină de migdale cumpărată. Va fi mai fină decât cea obținută acasă.
    • Dacă totuși vreți să faceți voi făina de migdale, acestea or trebui mai întâi decojite. Migdalele se decojesc mai ușor dacă le opăriți în prealabiil.
    • În locul sosului de fructe de pădure, puteți folosi un borcan de gem de fructe de pădure, dacă îl aveți deja în cămară. Gemul ar trebui să fie ușor fluid, să curgă ușor prin poș.
    • Crema mascarpone și smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte reci, de la frigider. Astfel vă asigurați că se a bate bine crema, fără să se taie.
    • Atenție când rumeniți fulgii de migdale deoarece își schimbă rapid culoarea și se ard! După ce s-au rumenit foarte puțin, luați tigaia de pe foc și mutați fulgii într-un alt vas.
    • Nu însiropați prea mult blaturile de tort! Își vor pierde textura!
    • Așezați fructele de pădure pe tort înainte de servire, după ce tortul a stat câteva ore la frigider. În acest fel crema de deasupra a fi tare, iar sucurile scurse din fructe nu vor păta crema.
    • Decorați tortul începând cu fructele mai mari, apoi adăugați fructe mai mici și încadrați cu frunze de mentă sau alte plante aromatice pentru o prezentare impresionantă.

    Întrebări frecvente

    Pot să adaug mai multă lămâie dacă îmi place un gust mai acrișor?

    Da, puteți adăuga mai multă lămâie în cremă, dar cu grijă să nu adăugați prea mult, iar crema să devină prea fluidă.

    Fructele de pădure congelate trebuie să fie proaspete sau congelate?

    Pentru sosul de fructe de pădure, puteți folosi atât fructe proaspete cât și congelate.

    Pot folosi alte fructe în locul fructelor de pădure?

    Da, puteți folosi orice fructe proaspete sau congelate în locul fructelor de pădure.

    Pot înlocui migdalele cu nuci?

    Nucile sunt prea robuste, nu prea se potrivesc cu crema de lămâie. Dacă nu doriți să folosiți migdale, faceți un blat de tort din pandișpan simplu.

    Rețete asemănătoare

    Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
      Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirala cu crema de mascarpone si visine
      Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    tort cu crema de lamaie si fructe de padure

    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure

    Acest tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure îmbrăcat în migdale este delicios, perfect pentru sărbători și aniversări de familie.
    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 4 hours hours
    Gătire: 1 hour hour
    răcire: 1 day day
    Timp total: 1 day day 5 hours hours
    Număr de porții: 12
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână
    formă rotundă cu inel
    pos silicon
    pos silicon

    Ingrediente
     

    blat pufos cu migdale - tavă 24 cm

    • 6 ouă
    • 100 g zahăr
    • 10 g zahăr Bourbon (vanilat)
    • un praf de sare
    • 120 g făină tip 000
    • 100 g făină de migdale
    • 5 g praf de copt

    sos de fructe de pădure

    • 350 g fructe de pădure (afine, coacăze, zmeură, mure, etc) (proaspete sau congelate)
    • 100 g zahăr
    • sucul de la ½ lămâie
    • 1 linguriță extract de vanilie

    cremă de lămâie

    • 4 gălbenușuri
    • 200 g zahăr tos
    • 1 linguriță extract de vanilie
    • 50 g amidon
    • 480 ml lapte 3,5% grăsime
    • coaja rasă de la 2 lămâi mari (aprox. 2 linguri)
    • sucul de la 2 lămâi mari (aprox. 150 ml)
    • 250 g mascarpone
    • 200 ml smântână pentru frișcă (min. 30% grăsime)

    sirop

    • 120 g zahăr
    • 300 ml apă
    • 1 linguriță extract de lămâie

    decor

    • 100 g fulgi de migdale
    • fructe de pădure proaspete
    • frunze de mentă

    Instrucțiuni de preparare
     

    blat pufos cu migdale - tavă 24 cm

    • Bateți albușurile cu un praf de sare până când se întăresc. Puneți zahărul și mixați din nou până devin spumă fermă.
    • Puneți gălbenușurile și mixați la viteză mică până se încorporează.
    • Peste ouă cerneți făina împreună cu praful de copt, apoi puneți și făina de migdale. Le încorporați cu mișcări ușoare, cu un tel de mână, nu cu mixerul
    • Turnați aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și coaceți blatul la 175 grade (treapta medie pe gaz) pentru 30-35 de minute sau până când trece testul cu scobitoarea.
    • Lăsați blatul să se răcească complet, apoi îl ambalați în folie alimentară și îl păstrați la frigider până a doua zi. În felul acesta devine foarte ușor de feliat pe orizontală în 3 părți egale.

    sos de fructe de pădure

    • Puneți fructele de pădure (pot fi congelate) într-o crăticioară, adăugați zahărul și sucul de lămâie. Fierbeți 10-15 minute, până se leagă ușor ca la gem. Aveți în vedere că după ce se răcește se mai întărește.
    • Lăsați sosul să se răcească, apoi îl puneți într-un poș sau într-o pungă rezistentă și îl păstrați la frigider.

    crema de lămâie

    • Într-o crăticioară amestecați gălbenușurile și zahărul.
    • Adăugați extractul de vanilie, coaja de lămâie și amidonul, apoi laptele rece puțin câte puțin mestecând continuu cu un tel ca să nu facă cocoloașe.
    • Puneți crăticioara pe foc mic și fierbeți crema timp de 12-15 minute amestecând continuu să nu se afume. La un moment dat veți simți că s-a îngroșat.
    • Din acest moment mai lăsați crema pe foc mic încă 2-3 minute și amestecați energic cu un tel de mână. Crema trebuie să fie fină, groasă și bine legată, ca o budincă. Gustați cu o linguriță, nu ar trebui să se mai simtă amidonul.
    • Transferați crema într-un vas mai larg ( o tăviță, de exemplu) ca să se răcească mai repede. Acoperiți-o cu o folie alimentară direct pe suprafață ca să nu facă pojghiță. După ce se răcește băgați-o la frigider pentru măcar 4 ore sau de seara până dimineața.
    • Într-un castron încăpător puneți mascarpone și smântâna pentru frișcă și le mixați cu un mixer de mână până când obțineți o cremă fermă care își păstrează bine forma.
    • Încorporați crema de lămâie în crema de mai sus, adăugând puțin câte puțin și amestecând cu mixerul să se încorporeze. La final încorporați și sucul de la 2 lămâi turnând tot așa, puțin câte puțin.
    • Gustați crema și dacă o doriți mai dulce acum mai puteți adăuga zahăr pudră după gust.

    siropul

    • Puneți apa și zahărul la fiert pentru 10-15 minute până când zahărul este dizolvat și siropul s-a legat puțin. Lăsați să se răcească, apoi adăugați extractul de lămâie.

    fulgi de migdale

    • Puneți fulgii de migdale într-o tigaie și îi rumeniți puțin la foc mic, doar până când încep să își schimbe puțin culoarea.

    asamblare și decor

    • Puneți ⅔ din crema de lămâie într-un poș cu dui rotund (sau chiar fără dui), iar restul de cremă o păstrați pentru decor și folosiți într-un poș cu dui stelat.
    • Puneți pe un platou partea de blat care a fost deasupra și îl însiropați tamponându-l cu o pensulă înmuiată în sirop. Nu exagerați, altfel blatul se va înmuia prea tare și își pierde textura!
    • Peste blat puneți crema turnând-o cu poșul cu dui rotund în cercuri concentrice. Lăsați loc și pentru 2 cercuri în care turnați sos de fructe de pădure.
    • Procedați la fel și cu al doilea blat și încă un strat de cremă și sos.
    • Al treilea blat va fi cel care a fost la baza formei de copt. Îl însiropați și îl așezați peste stratul de cremă.
    • Îmbrăcați tortul în cremă pe toate părțile. Tapetați partea laterală a tortului cu fulgii de migdale rumeniți.
    • Deasupra faceți câteva aveline din cremă și decorați cu fructe proaspete de pădure și frunze de mentă.

    Rețeta Video

    Bine de știut:

    • Pentru crema de lămâie folosiți lămâi proaspete, cu coaja nestropită.
    • La blat, folosiți făină de migdale cumpărată. Va fi mai fină decât cea obținută acasă.
    • Dacă totuși vreți să faceți voi făina de migdale, acestea or trebui mai întâi decojite. Migdalele se decojesc mai ușor dacă le opăriți în prealabiil.
    • În locul sosului de fructe de pădure, puteți folosi un borcan de gem de fructe de pădure, dacă îl aveți deja în cămară. Gemul ar trebui să fie ușor fluid, să curgă ușor prin poș.
    • Crema mascarpone și smântâna pentru frișcă trebuie să fie foarte reci, de la frigider. Astfel vă asigurați că se a bate bine crema, fără să se taie.
    • Atenție când rumeniți fulgii de migdale deoarece își schimbă rapid culoarea și se ard! După ce s-au rumenit foarte puțin, luați tigaia de pe foc și mutați fulgii într-un alt vas.
    • Nu însiropați prea mult blaturile de tort! Își vor pierde textura!
    • Așezați fructele de pădure pe tort înainte de servire, după ce tortul a stat câteva ore la frigider. În acest fel crema de deasupra a fi tare, iar sucurile scurse din fructe nu vor păta crema.
    • Decorați tortul începând cu fructele mai mari, apoi adăugați fructe mai mici și încadrați cu frunze de mentă sau alte plante aromatice pentru o prezentare impresionantă.
    Valori nutriționale
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure
    Valori per porție
    Calorii
    561
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    29
    g
    45
    %
    Colesterol
     
    191
    mg
    64
    %
    Carbohidrați
     
    66
    g
    22
    %
    Fibre
     
    3
    g
    13
    %
    Zahăr
     
    50
    g
    56
    %
    Proteine
     
    12
    g
    24
    %
    Vitamina A
     
    850
    IU
    17
    %
    Calciu
     
    166
    mg
    17
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • tocana de iepure
      Tocană de iepure cu vin și măsline - rețeta de iepure la cuptor
    • reteta pasca fara faina 3 linguri
      Pască fără făină, cu brânză dulce și stafide - rețeta "3 linguri"
    • meniu complet pentru masa de Paște
      6 idei de meniu pentru masa de Paște - rețete pentru toate gusturile
    • prăjitură cu cremă și cafea pe platou
      Prăjitură cu cremă de nuci și cafea - rețeta cu foi de pandișpan și ness

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Emilia Chiriac

      aprilie 16, 2023 at 10:22 pm

      5 stars
      Am facut acest tort. Este o minunatie cu un gust divin. Merita incercat!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        aprilie 17, 2023 at 8:03 am

        Mă bucur tare mult că v-a plăcut! 🙂

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.