Timp estimat pentru citit: 8 minute
Când vi se face poftă de gogoși pufoase, dar nu aveți timp sau răbdare să așteptați dospirea, această rețetă este soluția perfectă! Aceste gogoși rapide cu brânză de vaci sunt gata în doar 20 de minute, fără frământare, fără drojdie și fără așteptare. Se fac simplu, cu ingrediente pe care sigur le aveți deja prin bucătărie.

Sunt gogoșile ideale de potolit rapid pofta de ceva bun. Nici nu-ți vine să crezi că dintr-o cutiuță mică de brânză de vaci, 2 ouă și ceva făină poate să iasă așa minunăție de desert! Doar amesteci aluatul cu lingura, modelezi rapid gogoșile și le dai drumul în tigaie. Abia aștept să îmi spuneți cum v-au ieșit gogoșile și câte laude ați primit pentru ele!

Mergi direct la:
- Ingrediente pentru 20-22 de gogoși rapide cu brânză de vaci
- Cum facem gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețeta pas cu pas
- Cum se păstrează
- Cum servim gogoșile cu brânză de vaci
- Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei
- Întrebări frecvente
- Alte rețete de gogoși pe care să le încercați
- Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente pentru 20-22 de gogoși rapide cu brânză de vaci

- 200 g brânză de vaci – alegeți o brânză mai grasă, bine scursă, pentru un gust mai cremos. Dacă nu aveti brânză de vaci, puteți folosi în schimb ricotta, urdă sau cottage cheese trecută prin blender ca să fie mai fină.
- 2 ouă – ajută la legarea compoziției și dau frăgezime
- 90 g zahăr tos – puteți pune mai mult zahăr dacă vă plac deserturile mai dulci
- 10 g zahăr vanilinat – pentru aromă
- ¼ linguriță sare – intensifică gustul și aromele, nu o omiteți!
- coaja rasă de la o lămâie – aduce aromă și prospețime. La fel de bine merge și coaja de portocală
- 200 g făină – folosiți făină de patiserie, tip 000 pentru cele mai fine și mai pufoase fofoși
- 5 g praf de copt – ajută gogoșile să fie pufoase și aerate. Puteți înlocui praful de copt cu bicarbonat+oțet.
- zahăr pudră – pentru tăvălit gogoșile după prăjire. Puteți folosi zahăr pudră vanilat sau îl puteți amesteca cu puțină pudră de scorțișoară pentru o aromă mai deosebită.
- ulei pentru prăjit – pregătiți aprox. 500 ml de ulei. Alegeți de preferat un ulei cu gust neutru și punct de ardere ridicat, cum ar fi cel de floarea-soarelui. Puteti citi mai multe informații despre cum să alegeți uleiul pentru prăjire în acest articol.
Cum facem gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețeta pas cu pas

1. Într-un bol, puneți ouăle, zahărul, sarea, coaja rasă de lămâie și brânza de vaci. Amestecați energic cu un tel până când ouăle se spumează ușor și zahărul începe să se dizolve.

2. Adăugați făina cernută împreună cu praful de copt și amestecați cu o lingură doar până când compoziția devine omogenă. Nu insistați prea mult, ca să nu obțineți un aluat prea dens.

3. Ungeți-vă mâinile cu puțin ulei și formați biluțe de aproximativ 3-4 cm diametru.

4. Încingeți uleiul într-o tigaie cu pereți mai înalți. Prăjiți gogoșile la foc mediu spre mic. Ele se vor roti singure în ulei, astfel încât să se rumenească uniform. Prăjiți fiecare tranșă timp de 4-5 minute, pentru a fi siguri că sunt bine coapte și în interior.

5. Scoateți gogoșile pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.

6. Cât sunt încă calde, tăvăliți-le prin zahăr pudră simplu sau amestecat cu scorțișoară.
Cum se păstrează
- Gogoșile sunt cele mai bune proaspete, dar dacă rămân, le puteți păstra la temperatura camerei într-un recipient închis, ca să nu se usuce, timp de 1-2 zile.
- Dacă vreți să le păstrați mai mult, le puteți congela după prăjire și după ce se răcesc bine. Puneți-le într-o pungă cu fermoar și congelați-le până la 2 luni.
- Pentru a le reîncălzi, dați-le 10 secunde la microunde sau 2-3 minute în cuptor la 160°C.
Cum servim gogoșile cu brânză de vaci
Le puteți savura simple, pudrate cu zahăr vanilat sau cu un strop de scorțișoară pentru un plus de aromă. Sunt perfecte la micul dejun, alături de o cafea sau un ceai, dar și ca gustare dulce pentru cei mici.
Dacă vreți să le transformați într-un desert mai elaborat, puneți alături de gogoși o lingură de smântână sau iaurt grecesc și o dulceață acrișoară, cum ar fi cea de afine sau de vișine. Astfel vor semăna destul de mult cu papanașii dar se fac mai ușor și mai rapid.

Sfaturi profesioniste pentru reușita rețetei
- Nu folosiți o brânză prea umedă! Dacă e nevoie, lăsați-o să se scurgă într-o sită.
- Nu frământați excesiv aluatul! Amestecați cu o lingură doar până se încorporează ingredientele.
- Nu puneți prea multe gogoși odată în tigaie. Temperatura uleiului va scădea prea mult, iar ele vor absorbi mai mult ulei. În plus, datorită prafului de copt, gogoșile se umflă în tigaie și trebuie să aibă spațiu ca să se poată întoarce singure în baia de ulei.
- Dacă aluatul este prea lipicios, la modelare ungeți-vă mâinile cu ulei, dar nu adăugați făină în exces.
- Prăjiți la foc mic spre mediu! Dacă focul este prea mare, gogoșile se vor rumeni la exterior, dar vor rămâne crude în interior.
Întrebări frecvente
Nu recomand, deoarece textura nu va fi la fel de pufoasă. Totuși, dacă vrei să încerci, coace-le la 180°C, 15-20 de minute, apoi pudrează-le cu zahăr.
Da, poți adăuga stafide hidratate sau picături de ciocolată termostabilă (care nu se topește și nu curge).
Fie uleiul nu e suficient de bine încins, fie aluatul e prea moale. Asigură-te că uleiul e bine încins și testează cu o bucățică de aluat înainte.
Dacă brânza de vaci e prea apoasă, adăugați o lingură suplimentară de făină, dar nu exagerați, altfel gogoșile vor fi tari.
Da, dar timpul de prăjire va crește și există riscul să nu se coacă bine în mijloc. E important să le prăjiți la foc mic pentru a se coace bine la interior.
Alte rețete de gogoși pe care să le încercați
Iubitori de gogoși pufoase? Vă las mai jos și alte rețete asemănătoare:
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
Ingrediente
- 200 g brânză de vaci (bine scursă)
- 2 ouă
- 90 g zahăr tos
- 10 g zahăr vanilinat
- ¼ linguriță sare
- coaja rasă de la o lămâie
- 200 g făină
- 5 g praf de copt
- ulei pentru prăjit (aprox. 500 ml)
- zahăr pudră
- scorțișoară - optional
Instrucțiuni de preparare
- Într-un bol, puneți ouăle, zahărul, sarea, coaja rasă de lămâie și brânza de vaci. Amestecați energic cu un tel până când ouăle se spumează ușor și zahărul începe să se dizolve.
- Adăugați făina cernută împreună cu praful de copt și amestecați cu o lingură doar până când compoziția devine omogenă. Nu insistați prea mult, ca să nu dezvoltați glutenul și să obțineți un aluat prea dens.
- Ungeți-vă mâinile cu puțin ulei și formați biluțe de aproximativ 3-4 cm diametru.
- Încingeți uleiul într-o tigaie cu pereți mai înalți. Prăjiți gogoșile la foc mediu spre mic. Ele se vor roti singure în ulei, astfel încât să se rumenească uniform. Prăjiți fiecare tranșă timp de 4-5 minute, pentru a fi siguri că sunt bine coapte și în interior.
- Scoateți gogoșile pe șervețele de hârtie pentru a absorbi excesul de ulei.
- Cât sunt încă calde, tăvăliți-le prin zahăr pudră simplu sau amestecat cu scorțișoară.
Bine de știut:
- Nu folosiți o brânză prea umedă! Dacă e nevoie, scurgeți-o bine într-o sită.
- Nu frământați excesiv amestecați cu o lingură doar până se încorporează ingredientele.
- Nu puneți prea multe gogoși odată în tigaie. Temperatura uleiului va scădea prea mult, iar ele vor absorbi mai mult ulei. În plus, datorită prafului de copt, gogoșile se umflă în tigaie și trebuie să aibă spațiu ca să se poată întoarce singure în baia de ulei.
- Dacă aluatul este prea lipicios, ungeți-vă mâinile cu ulei, nu adăugați făină în exces.
- Prăjiți la foc mic spre mediu! Dacă focul este prea mare, gogoșile se vor rumeni la exterior, dar vor rămâne crude în interior.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
vortexstrike a zis
I do not even know how I ended up here but I thought this post was great I dont know who you are but definitely youre going to a famous blogger if you arent already Cheers
Iuliana Sbîrnea a zis
Thanks!