Satisfactia de a face bombonele de ciocolata acasa e inegalabila. Si chiar daca la prepararea lor baza a fost ciocolata din comert, frisca lichida le-a transformat total si le-a facut cremoase, moi si catifelate de se topesc in gura. In plus, se pot aroma cu ce va place mai mult: rom, lichior, cognac whisky. Eu de data asta am preferat esenta de rom. Mult rom! 🙂 Va las mai jos reteta, poate veti dori si voi sa le faceti in week-end sau sa le treceti pe lista deserturilor pentru masa de Craciun sau revelion.
Mod de preparare bilute de ciocolata cu rom
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 200 g ciocolata neagra (cu minim 75% cacao)
- 100 g ciocolata cu lapte
- 200 ml de frisca lichida
- 120 g unt
- 1 lingura de cacao
- un praf de sare
- ½ de sticluta de esenta de rom (se poate inlocui cu alta aroma, cu cognac sau lichior)
- ornament din ciocolata pentru exterior (puteti inlocui cu nuca, migdale, fistic sau nuca de cocos)
Instrucțiuni de preparare
- Se rupe ciocolata bucati mici si se topeste impreuna cu untul taiat cuburi, pe baie de abur. Amestecati continuu cu o lingura de lemn.
- Se adauga un praf de sare care va da ciocolatei un gust mai intens, esenta de rom, apoi frisca lichida si pudra de cacao. Se amesteca pana se omogenizeaza compozitia.
- Se lasa sa se raceasca complet, apoi se baga la frigider pentru 2-3 ore sau chiar de seara pana dimineata. Cu cat sta mai mult la rece si se intareste compozitia, cu atat mai bine se vor putea modela bomboanele.
- Se modeleaza bilutele cu palmele usor umede (nu ude!), apoi se tavalesc prin ornamentele de ciocolata, apasand usor sa se lipeasca foarte bine. Eu le-am dat la rece pentru aproximativ o ora si apoi le-am mai invartit inca o data cu palmele uscate apasand usor pentru ca se tot desprindeau ornamentele. Daca folositi nuca de cocos sau nuca macinata nu veti avea problema asta.
- Se pastreaza la rece pana in momentul servirii.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Nu uitati ca puteti printa reteta de bilute de ciocolata cu rom pentru a o avea la indemana atunci cand o preparati sau sa o pastrati la colectie pentru mai tarziu.
Puteţi încerca şi reţeta de bomboane din biscuiţi. Click pe poza de mai jos pentru a vedea reţeta.
Alina a zis
O reteta foarte buna. Se topesc in gura de bune.
cristinatoth a zis
Cred ca banuiesti cat de mult imi plac!!! Sigur nu m-as opri doar la una.
Iuliana a zis
Ahh, dar cine se poate opri la una singura....nu exista asa ceva! :))
Claudia a zis
Wow, ce bine arata! Ciocolata e favorita mea si mi-ai facut asa o pofta. Vreau si eu!!!!!! 🙂
Iuliana a zis
Hai vino incoace ca pana ajungi tu fac portie dubla! 😀