Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

Prăjitură cu spumă de zmeură

Publicat la 5 octombrie 2015 de Iuliana Sbîrnea - 9 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

105 shares
Mergi la rețetă

Prăjitură cu spumă de zmeură, o rețetă ușoară, rapidă, doar cu ingrediente naturale. Veți iubi această prăjitură delicioasă!

O prăjitură simplă de tot, cu blat de pandişpan vanilat şi cremă cu frişcă atât de aromată şi de bună! Poate doriţi să profitaţi că în perioada asta zmeura rodeşte pentru a doua oară şi o mai putem găsi încă în piaţă în stare proaspătă şi să o faceţi şi voi.

Crema se poate face la fel de bine şi cu zmeură congelată . De fapt eu aşa am făcut-o pentru că dehh...lenea e "cucoană mare" şi mi-a fost mai scurt drumul până la congelator decât până în piaţă 🙂

Prăjitură cu blat de vanilie şi spumă de zmeură

Şi o povestioară amuzantă legată de prăjitura asta. A venit la noi în vizită o prietenă de-a mea, mămică a unei fetiţe de 3 anişori şi le-am servit cu prajitura proaspăt făcută.

Mămica, văzând ce bine arată şi ce cremă roz are, mi-a spus panicată că nu vrea să îi dea fetiţei prăjituri de cofetărie cu coloranţi. Haha, noroc că făcusem poze pentru blog şi i-am arătat cum am scurs zmeura de seminţe! 🙂

Mod de preparare prăjitură cu blat de vanilie şi spumă de zmeură

Prăjitură cu spumă de zmeură

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Prăjitură cu blat de vanilie şi spumă de zmeură

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 10 -15
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru blat - de dimensiunea unei tăvi clasice de aragaz

  • 5 ouă
  • 5 linguri de făină
  • 5 linguri de zahăr
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • un praf de sare

crema

  • 120 g zmeură proaspătă sau congelată
  • 2 linguri de zahăr tos
  • 600 ml smântână pentru frișcă (min 30% grăsime)
  • 2 linguri de zahăr pudră
  • 1 linguriţă de extract de vanilie
  • 1 pliculeţ de gelatină+70 ml de apă
  • ciocolată rasă pentru decor -opţional

Instrucțiuni de preparare
 

blatul

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade şi pregătim tava de la aragaz în care punem o foaie de hârtie de copt.
  • Batem albuşurile spumă tare cu un praf de sare, până când spuma nu mai cade de pe teluri.
  • Adăugăm zahărul, fiecare lingură pe rând şi se batem în continuare până când spuma este din nou fermă, apoi gălbenusurile şi batem din nou.
  • Încorporăm făina, folosind un tel de mână, cu miscări uşoare de jos în sus, astfel încât compoziţia să rămână aerată.
  • Turnăm compoziţia în tavă şi o nivelăm. Coacem blatul timp de 20 minute până când devine ferm şi elastic, iar pe margini începe să se rumenească. Dacă îl apăsaţi cu degetele, revine la forma iniţială. Dacă doriţi, faceţi şi testul cu scobitoarea pentru siguranţă.
  • Scoateţi blatul din cuptor şi lăsaţi-l la răcit, apoi îl tăiaţi în două jumătăţi egale, fie pe lungime, fie pe lăţime, cum doriţi.

crema

  • Punem zmeura împreună cu zahărul tos la fiert, pe foc mic, amestecând din când în când ca să nu se lipească. Când zmeura s-a înmuiat şi compoziţia s-a legat puţin, o dăm deoparte de pe foc şi o lăsăm să se răcească.
  • Pasăm zmeura la blender, apoi o punem într-o strecurătoare deasupra unui ibric ca să scăpăm de sâmburi. Acest pas nu e obligatoriu, dar crema va fi mai fină fără sâmburi.
  • Batem smântâna pentru frişcă împreună cu zahărul pudră şi extractul de vanilie doar până când frişca devine fermă, nu mai mult.
  • Hidratăm gelatina în 70 ml de apă, apoi o topim la foc foarte mic sau la microunde. Urmaţi instrucţiunile de pe pachet şi fiţi atenţi să nu fiarbă pentru că îşi pierde proprietăţile.
  • Când gelatina lichefiată s-a răcorit puţin (nu o lăsaţi prea mult, că se încheagă!) o turnăm peste frişcă. Adăugăm şi zmeura pasată şi omogenizăm.

asamblarea

  • Punem jumătate din cremă peste unul din blaturi, aşezăm deasupra al doilea blat şi restul de cremă.
  • Nivelăm crema (eu i-am făcut nişte "valuri") şi presărăm ciocolată rasă.
  • Lăsăm prăjitura să se răcească la frigider cel puţin 2 ore, apoi o tăiem cu un cuţit cu lama subţire.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Dacă v-a plăcut reţeta, puteţi încerca şi o variantă ciocolatoasă, dar la fel de uşor de făcut: prăjitura cu ciocolată şi cremă straciatella.

Prăjitură cu spumă de zmeură

Nu uitaţi că puteţi printa reţeta de prăjitură cu blat de vanilie şi spumă de zmeură pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

Poftă bună!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • Prajituri Cartof in 2 variante: cu cacao si ciocolata pe farfurie alba
    Prăjitura "Cartof" – desertul copilăriei cu biscuiți și ciocolată
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
105 shares

Comentarii

  1. Gabriela Iordache a zis

    iunie 26, 2017 at 8:30 am

    Arată foarte bine! Pot sa folosesc frișcă în loc de smântână? Blatul este făcut doar din albușuri?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 26, 2017 at 12:03 pm

      Te referi la frisca vegetala? Da, o poti folosi. Eu am folosit smantana dulce La Dorna, din care am facut frisca naturala, deci nu smantana fermentata.
      Blatul este un pandispan clasic, ca la chec, se pun si galbenusurile.

      Răspunde
  2. Paula a zis

    octombrie 19, 2015 at 9:41 pm

    Si asta arata foarte bine si cu zmeura ne place mult si noua.

    Răspunde
  3. Claudia a zis

    octombrie 09, 2015 at 3:53 pm

    Ma intreb, oare mai ai sa imi dai si mie acum?
    Ca de cand ai facut postarea si pana am primit eu mailul ca sa aflu a trecut ceva timp 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 11, 2015 at 4:55 pm

      De avut nu mai am demult, dar la cat de usor se face nu e mare lucru s-o mai fac o data special pentru prieteni 🙂

      Răspunde
  4. Daniela a zis

    octombrie 06, 2015 at 5:41 pm

    Ce bine arata! Vanilie si zmeura, parca am un deja-vu, mananc prajituri foarte des si cred ca nu a trecut mult timp de cand am gustat una asemanatoare cu cea din reteta ta, facuta de o prietena. Nu prea le am cu gatitul deci o s-o rog pe ea s-o incerce si pe asta. 😀

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 11, 2015 at 4:53 pm

      Sper sa va placa, si tie si prietenei tale 🙂

      Răspunde
  5. Laura C. a zis

    octombrie 05, 2015 at 9:11 am

    Arata bine tare!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 05, 2015 at 9:48 am

      Multumesc, Laura 🙂

      Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x