Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de post

Cartofi noi la cuptor cu sos de roşii şi cimbru

Publicat la 19 martie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

47 shares
Mergi la rețetă
Cartofi noi cu sos de rosii si cimbru

Zilele trecute am văzut pentru prima dată cartofi noi în piaţă. E abia mijlocul lui martie...din câte ştiu eu cartofii noi apăreau pe undeva pe la începutul verii, nicidecum la începutul primăverii. Doamna care îi vindea m-a asigurat că sunt româneşti. Mă rog, sunt cam sceptică, dar cum nu mă pricep la agricultură, iar pofta de cartofi noi făcuţi la cuptor cu tot cu coajă era mare, am cedat ispitei. M-am întors acasă cu 1 kg de cartofi noi în sacoşă şi încă de pe drum îmi imaginam ce frumos va mirosi în bucătăria mea a cartofi copţi, a usturoi şi a suc de roşii parfumat cu mult cimbru.

C-or fi fost cartofi naţionali sau internaţionali, nu ştiu nici acum, cert e că au fost grozavi de buni. Fragezi, rumeni, aromaţi...i-am însoţit cu ultimul pepene murat şi cu o cană de vin roşu pe care am împârţit-o la doi. A fost un prânz simplu, cel mai simplu. Dar perfect! 🙂

Cartofi noi cu sos de rosii si cimbru

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cartofi noi cu sos de rosii si cimbru

Cartofi noi cu sos de roşii şi cimbru

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 3-4 porţii
  • 1 kg de cartofi noi
  • 300 ml de suc de roșii
  • 50 ml ulei
  • 3 căţei de usturoi
  • boia de ardei dulce
  • cimbru uscat
  • sare și piper

Instrucțiuni de preparare
 

  • Se aprinde cuptorul la 190 de grade și se unge o tavă cu puțin ulei. O puteți tapeta și cu hârtie de copt dacă doriți. Si eu mai fac așa uneori, când n-am chef să frec tăvile.
  • Cartofii se spală foarte bine de pământ. Eu folosesc pentru asta un burețel abraziv, apoi îi mai las așa, cu tot cu coajă 10-15 minute în apă rece. Ii clătesc și îi usuc cu un prosop de hârtie.
  • Se taie cartofii cuburi mari și se pun într-un castron încăpător.
  • Se toarnă uleiul în fir subțire, se presară cu sare, boia de ardei şi piper și se amestecă bine ca să se ungă și să se aromatizeze toate cuburile de cartofi.
  • Dăm cartofii la cuptor pentru 15-20 de minute, până sunt aproape gata, adică intră uşor furculiţa în ei.
  • Amestecăm sucul de roşii cu cimbrul uscat şi îl turnăm peste cartofi. Presărăm şi usturoiul pisat sau tocat foarte fin.
  • Mărim temperatura la 200 de grade şi dăm din nou tava la cuptor încă 10 minute sau până se rumenesc frumos cartofii.
  • Servim simplu, cu salată sau murături sau pot fi o garnitură perfectă lângă o friptură la grătar.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Să ridice două degete cine poate rezista tentaţiei aromate şi colorate din poza de mai jos! Eu una nu pot! Nu mi-e gândul decât să mai iau o tură de cartofi noi şi să repet cât mai curând reţeta asta!

Cartofi noi cu sos de rosii si cimbru

Nu uitaţi să vă printaţi reţeta şi eventual s-o treceţi în meniul săptămânal! 😉

Poftă bună la cartofi noi la cuptor!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post – Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
47 shares

Comentarii

  1. Dana Lazar a zis

    martie 21, 2016 at 12:57 pm

    Pepenele ala m-a dat gata definitiv!!!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 21, 2016 at 4:06 pm

      Ce bun a fost! 🙂

      Răspunde
  2. Nanuc a zis

    martie 19, 2016 at 10:37 pm

    Si pe la noi am vazut. Sunt din Timisoara eu, dar nu m-am gandit ca nu e timpul lor, mi-am dat seama, cand ai zis tu. Dar daca sunt buni ce conteaza. O sa iau si eu sa fac reteta ta.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 20, 2016 at 7:53 am

      Deci e posibil sa fie totusi autohtoni, poate se cultiva in solarii, cine stie!

      Răspunde
  3. Claudia a zis

    martie 19, 2016 at 8:00 pm

    Cartofi noi acum, la vremea asta? Doar in vise sau la tine pe blog 🙂
    Noi pe aici mai avem de asteptat asa ca deocamdata pot doar sa admir pozele 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 19, 2016 at 8:05 pm

      Mai, daca imi spunea cineva si nu-i cumparam eu cu mana mea, n-as fi crezut! Dar pareau autentici, cu pamant pe ei, pusi in saci de rafie...si au mai fost si buni de tot!

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x