Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Torturi

Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

Publicat la 5 iunie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 4 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

2295 shares
Mergi la rețetă

Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan, un desert uşor de făcut, delicios şi aromat

Say cheeeese! 🙂

Ei, glumesc, nu trebuie să spuneţi nimic! De fapt după ce o să gustaţi din cheesecake-ul asta cu caramel şi nuci pecan super-crocante, o să zâmbiţi de bună voie ziua-ntreagă, fără să mai spuneţi "brânză" în limba engleză!

Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

Făcând o documentare sumară pentru reţeta de azi, am aflat cu surprindere că cheesecake-ul nu a fost inventat de către americani aşa cum în mod ignorant credeam eu, ci de către...n-o să ghiciţi! De către greci! Da, cine ar fi crezut că cheesecake-ul era foarte popular în Grecia antică! Drept e că varianta grecească era diferită de ceea ce ştim noi astăzi, cred că semăna mai degrabă cu pasca şi avea oarece conotaţii religioase, ceea ce nu ne miră, nu-i aşa? Cum nu ne miră nici faptul că totuşi americanii sunt cei care au modernizat reţeta asta până au adus-o la forma cea mai simplă cu putinţă pe care o poate avea o prăjitură: blat de biscuiţi zdrobiţi, cu umplutură fără coacere şi fără cine ştie ce decor. Adică minim de efort, deliciu maxim. Cum să nu-ţi placă!

Cu privire la umpluturi, limita e dată doar de creativitatea bucătarului. Orice merge amestecat cu brânză, e binevenit într-un cheesecake. Şi cum cu brânză merge cam orice, de la fructe uscate sau proaspete, până la ciocolată şi nuci , vă daţi seama cu câte combinaţii avem de-a face?

Eu am amestecat în reţeta de astăzi brânza ricotta cu sos de caramel sărat şi cu nuci pecan. Mi s-a învârtit câteva zile în minte combinaţia asta, până nu mi-a mai dat pace.

Nu uitați și de gelatină foi sau granule care face ca toate bunătățile astea să stea frumos împreună!

Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

Să vă spun acum de ce am ales nucile pecan la prăjitura asta şi n-am fost patrioată să o fac cu nuci româneşti. Nu că nu ar fi bune şi ale noastre, dar nucile pecan sunt mai aromate şi mai dulci, au coaja mai subţire şi deloc amară, şi devin foarte crocante dacă le uscăm puţin în tigaie. Aşa rămân şi după ce le ascundem în crema de brânză.

Cel puţin la reţeta asta, vă rog eu să nu mărunţiţi nucile pecan la chopper, pentru că riscaţi să le transformaţi în faină! Vrem să găsim bucăţele mari şi crocante în umplutură. E suficient să le puneţi pe un fund de lemn şi să le tocaţi cu un cuţit bine ascuţit.

Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

Cum ziceam, reţeta asta a fost premeditată. Mi-am imaginat textura cremei, aromele, aş zice că trebuia să fiu pregătită pentru ceea ce va urma. Şi totuşi n-am fost, prăjitura asta mi-a întrecut aşteptările! Când am luat prima înghiţitură de cheesecake cu caramel şi nuci pecan, îmi venea să mă ciupesc singură ca să mă conving că nu cumva am murit şi am ajuns în rai. Nu murisem! De bucurie, mi-am mai tăiat o felie şi am mulţumit în gând poporului american prieten care a inventat cheesecake-ul fără coacere şi fără muncă multă.

Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

Mod de preparare cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan, un desert uşor de făcut, pentru care nici măcar nu aprinzi cuptorul! Delicios şi aromat!
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

formă rotundă cu inel
chopper electric
chopper electric

Ingrediente
 

pentru o formă rotundă, cu margini detaşabile, de 18 cm

  • 180 g biscuiţi digestivi
  • 50 g unt 82% cu grăsime
  • 650 g brânză ricotta (sau urdă sau brânză de vaci grasă)
  • 150 g zahăr pudră
  • coaja rasă de la ½ de lămâie
  • seminţele unei păstăi de vanilie
  • 15 g gelatină granule
  • 180 ml lapte
  • 100 g nuci pecan
  • 100 g sos de caramel sărat (vezi aici reţeta)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Măcinăm biscuiţii şi adăugăm peste ei untul topit. Amestecăm bine cu o lingură pentru ca untul să ajungă să umezească întreaga pudră de biscuiţi.
  • Turnăm amestecul de biscuiţi şi unt într-o formă de tort cu margini detaşabile şi presăm bine cu o lingură sau cu fundul unui pahar. Trebuie să obţinem un blat compact, cu grosime uniformă.
  • Dăm blatul la frigider cât timp ne ocupăm de nuci şi de cremă.
  • Punem nucile într-o tigaie antiaderentă şi le uscăm timp de câteva minute, amestecând din când în când să nu se ardă. Vi se vor părea uşor "gumate", dar după ce se răcesc, devin crocante şi casante.
  • Păstrăm deoparte vreo 10-15 nuci mai arătoase pentru decor, restul le mărunţim cu un cuţit.
  • Punem gelatina la hidratat în cei 180 ml de lapte rece. După 10 minute încălzim gelatina la bain marie pentru a o topi. Atenţie să nu fiarbă pentru că îşi pierde proprietăţile!
  • Amestecăm brânza cu zahărul pudră, coaja de lămâine şi seminţele de vanilie.
  • Adăugăm gelatina topită, cam ¾ din nucile mărunţite şi amestecăm să omogenizăm compoziţia.
  • Turnăm crema de brânză peste blatul de biscuiţi, nivelăm, iar deasupra presărăm restul de nuci mărunţite.
  • Decorăm cu nucile întregi şi lăsăm cheesecake-ul la frigider pentru cel puţin 4 ore, sau de pe o zi pe alta.
  • Înainte de servire, turnăm cu generozitate sos de caramel sărat peste cheesecake-ul nostru cu nuci pecan.
Valori nutriționale
Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan
Valori per porție
Calorii
393
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
22
g
34
%
Colesterol
 
46
mg
15
%
Carbohidrați
 
40
g
13
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
22
g
24
%
Proteine
 
12
g
24
%
Vitamina A
 
458
IU
9
%
Calciu
 
174
mg
17
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan

Poftă bună la cheese cake fără coacere cu caramel şi nuci pecan!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
2295 shares

Comentarii

  1. Nicoleta Ghinga a zis

    aprilie 29, 2021 at 12:41 pm

    La ingrediente ați scris 180 ml lapte iar in descrierea retetei, ati scris punem gelatina in cei 100 ml lapte rece... Care este gramajul corect pt lapte?
    Mulțumesc!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 29, 2021 at 2:00 pm

      Scuze! Sunt 180 ml. Corectez imediat. Mulțumesc pentru atenționare!

      Răspunde
      • Nicoleta Ghinga a zis

        aprilie 29, 2021 at 2:33 pm

        Eu mulțumesc pentru clarificare!!! Sărbători fericite vă doresc! Numai bine!

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          aprilie 29, 2021 at 2:40 pm

          Paște cu liniște și bucurie vă doresc și eu!

          Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x