Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fursecuri

Crinkles cu ciocolată neagră - fursecuri crăpate

Publicat la 23 decembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

135 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de fursecuri crinkles cu ciocolată neagră. Cum se fac fursecurile crăpate, tăvălite prin zahăr pudră. Cele mai simple fursecuri cu multă ciocolată.

Despre crinkles, fursecurile acestea crăpate, cred că deja a auzit toată lumea. Sau măcar toată lumea le-a văzut în poze, căci au invadat întreg internetul și pe bună dreptate. Sunt cele mai bune fursecuri și cele mai ușor de făcut. Se pare că americanilor trebuie să le mulțumim pentru ele, după cum am citit aici .

Crinkles cu ciocolata

Pentru mine, cu toate că am făcut zeci de rețete de fursecuri la viața mea, e încă fascinant cum doar din câteva ingrediente poate ieși ceva atât de bun.

Cândva am făcut și crinkles cu dovleac. Sunt un pic mai elaborate decât cele cu ciocolată, dar minunat de frumoase și de aromate. Dacă vă tentează, găsiți rețeta cu un click pe fotografia de mai jos.

Fursecuri crăpate (crinkles) cu dovleac

Fursecurile crăpate din rețeta de azi sunt ușor crocante la exterior, iar la interior sunt moi și se topesc în gură și la propriu, și la figurat. Se simte gustul intens de ciocolată în fiecare firimitură. Nu au cum să nu îți placă, iar aspectul lor crăpat și "imperfect" este fix așa cum trebuie să fie și le face cu atât mai memorabile 🙂

Crinkles cu ciocolata

Mod de preparare crinkles cu ciocolată

Ca la orice rețetă simplă, nici la crinkles nu e mare lucru de povestit despre modul de preparare. Se topește ciocolata împreună cu untul și se face un aluat care se dă la rece. Apoi se formează biluțe care se tăvălesc prin zahăr pudră, se coc și gata toată treaba. Mai grea e așteptarea să se răcească bulgărașii de ciocolată 🙂

  • ciocolata Nestle
    tăiem ciocolata mărunt
  • Ciocolata la bain marie
    o topim împreună cu untul la bain marie
  • ciocolata topita
    rezultă o cremă pe care o lăsăm la răcit

Aș spune ceva și despre ingrediente, pe scurt: folosiți unt bun, ciocolată de bună calitate și va fi foarte bine! În nici un caz nu faceți aceste fursecuri fine cu ciocolată de menaj!

Folosiți extracte naturale, nu esențe chimice! Extractele naturale dau fursecurilor o aromă plăcută, firească, delicată, care nu acoperă gustul intens de ciocolată. Eu am folosit extract natural de portocală pentru că mi s-a părut că acesta se potrivește cel mai bine cu Crăciunul.

La fel de bine cred că ar fi mers și cel de vanilie sau cel de cafea. Dacă sunteți mai curajoși, puteți încerca să combinați ciocolata cu aroma naturală de mentă sau de lămâie. Aici găsiți toate extractele naturale pe care le folosesc eu la prăjituri.

  • aluat pentru crinkles
    Adăugăm ouăle și făina și dăm aluatul la rece
  • bilute din aluat
    Formăm biluțe pe care le tăvălim prin zahăr pudră
  • Crinkles cu ciocolata
    La copt fursecurile cresc și se crapă

Mai jos găsiți rețeta scrisă, dar și rețeta în format video postată pe canalul de YouTube al blogului. Dacă încă nu v-ați abonat la canal, o puteți face accesând acest link. Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Crinkles cu ciocolata

Crinkles cu ciocolată

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 40 buc
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
spatulă
tavă cuptor aprox. 40x30 cm
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 200 g ciocolată amăruie (am folosit Nestle Dessert Noir)
  • 50 g unt cu 82% grăsime
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă
  • 1 linguriță extract natural de vanilie sau portocală
  • 200 g făină tip 000
  • 4 g praf de copt
  • un praf de sare
  • 100 g zahăr pudră

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiați ciocolata bucăți și se punți-o la topit la bain marie împreună cu untul, apoi o dați deoparte și o lăsați să se răcească.
  • Mixați ouăle împreună cu zahărul până se albesc iar zahărul este complet dizolvat.
  • Amestecați ouăle bătute cu ciocolata topită. Adăugați extractul de vanilie sau portocală.
  • În compoziția de mai sus încorporați făina, praful de copt și sarea
  • Puneți aluatul într-o pungă sau în folie alimentară și îl dați la frigider pentru cel puțin 4 ore sau 1 oră la congelator.
  • Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Scoateți aluatul de la rece și se formați biluțe pe cât posibil egale ca mărime.
  • Tăvăliți biluțele de aluat prin zahărul pudră în așa fel încât să fie bine și uniform acoperite.
  • Aşezaţi fursecurile în tavă lăsând suficient spaţiu între ele pentru că se vor lăţi la copt. Mie mi-au încăput 20 de fursecuri într-o tavă. Am copt pe rând 2 tăvi.
  • Coaceţi fursecurile timp de maxim 10 minute. Nu depășiți acest timp! Deşi par moi, fursecurile se vor întări după ce se răcesc.
  • Cât timp se coace prima serie de fursecuri, păstraţi restul de aluat la frigider, abia apoi le formaţi şi le coaceţi.
  • Lăsaţi fursecurile să se răcească în tavă. Nu încercaţi să le scoateți din tavă cât sunt calde pentru că sunt foarte moi şi se deformează uşor.
  • Fursecurile crinkles se păstrează foarte bine într-un loc uscat timp de 5-6 zile dacă le puneţi într-o cutie de carton cu capac sau pe un platou acoperit cu hârtie.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Crinkles cu ciocolata

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai
    Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
135 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x