Rețeta de fursecuri crinkles cu ciocolată neagră. Cum se fac fursecurile crăpate, tăvălite prin zahăr pudră. Cele mai simple fursecuri cu multă ciocolată.
Despre crinkles, fursecurile acestea crăpate, cred că deja a auzit toată lumea. Sau măcar toată lumea le-a văzut în poze, căci au invadat întreg internetul și pe bună dreptate. Sunt cele mai bune fursecuri și cele mai ușor de făcut. Se pare că americanilor trebuie să le mulțumim pentru ele, după cum am citit aici.
Pentru mine, cu toate că am făcut zeci de rețete de fursecuri la viața mea, e încă fascinant cum doar din câteva ingrediente poate ieși ceva atât de bun.
Cândva am făcut și crinkles cu dovleac. Sunt un pic mai elaborate decât cele cu ciocolată, dar minunat de frumoase și de aromate. Dacă vă tentează, găsiți rețeta cu un click pe fotografia de mai jos.
Fursecurile crăpate din rețeta de azi sunt ușor crocante la exterior, iar la interior sunt moi și se topesc în gură și la propriu, și la figurat. Se simte gustul intens de ciocolată în fiecare firimitură. Nu au cum să nu îți placă, iar aspectul lor crăpat și "imperfect" este fix așa cum trebuie să fie și le face cu atât mai memorabile 🙂
Mod de preparare crinkles cu ciocolată
Ca la orice rețetă simplă, nici la crinkles nu e mare lucru de povestit despre modul de preparare. Se topește ciocolata împreună cu untul și se face un aluat care se dă la rece. Apoi se formează biluțe care se tăvălesc prin zahăr pudră, se coc și gata toată treaba. Mai grea e așteptarea să se răcească bulgărașii de ciocolată 🙂
Aș spune ceva și despre ingrediente, pe scurt: folosiți unt bun, ciocolată de bună calitate și va fi foarte bine! În nici un caz nu faceți aceste fursecuri fine cu ciocolată de menaj!
Folosiți extracte naturale, nu esențe chimice! Extractele naturale dau fursecurilor o aromă plăcută, firească, delicată, care nu acoperă gustul intens de ciocolată. Eu am folosit extract natural de portocală pentru că mi s-a părut că acesta se potrivește cel mai bine cu Crăciunul.
La fel de bine cred că ar fi mers și cel de vanilie sau cel de cafea. Dacă sunteți mai curajoși, puteți încerca să combinați ciocolata cu aroma naturală de mentă sau de lămâie. Aici găsiți toate extractele naturale pe care le folosesc eu la prăjituri.
Adăugăm ouăle și făina și dăm aluatul la rece Formăm biluțe pe care le tăvălim prin zahăr pudră La copt fursecurile cresc și se crapă
Mai jos găsiți rețeta scrisă, dar și rețeta în format video postată pe canalul de YouTube al blogului. Dacă încă nu v-ați abonat la canal, o puteți face accesând acest link. Postez rețete video noi, de două ori pe săptămână!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 200 g ciocolată amăruie (am folosit Nestle Dessert Noir)
- 50 g unt cu 82% grăsime
- 100 g zahăr
- 2 ouă
- 1 linguriță extract natural de vanilie sau portocală
- 200 g făină tip 000
- 4 g praf de copt
- un praf de sare
- 100 g zahăr pudră
Instrucțiuni de preparare
- Tăiați ciocolata bucăți și se punți-o la topit la bain marie împreună cu untul, apoi o dați deoparte și o lăsați să se răcească.
- Mixați ouăle împreună cu zahărul până se albesc iar zahărul este complet dizolvat.
- Amestecați ouăle bătute cu ciocolata topită. Adăugați extractul de vanilie sau portocală.
- În compoziția de mai sus încorporați făina, praful de copt și sarea
- Puneți aluatul într-o pungă sau în folie alimentară și îl dați la frigider pentru cel puțin 4 ore sau 1 oră la congelator.
- Aprindeți cuptorul la 190 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
- Scoateți aluatul de la rece și se formați biluțe pe cât posibil egale ca mărime.
- Tăvăliți biluțele de aluat prin zahărul pudră în așa fel încât să fie bine și uniform acoperite.
- Aşezaţi fursecurile în tavă lăsând suficient spaţiu între ele pentru că se vor lăţi la copt. Mie mi-au încăput 20 de fursecuri într-o tavă. Am copt pe rând 2 tăvi.
- Coaceţi fursecurile timp de maxim 10 minute. Nu depășiți acest timp! Deşi par moi, fursecurile se vor întări după ce se răcesc.
- Cât timp se coace prima serie de fursecuri, păstraţi restul de aluat la frigider, abia apoi le formaţi şi le coaceţi.
- Lăsaţi fursecurile să se răcească în tavă. Nu încercaţi să le scoateți din tavă cât sunt calde pentru că sunt foarte moi şi se deformează uşor.
- Fursecurile crinkles se păstrează foarte bine într-un loc uscat timp de 5-6 zile dacă le puneţi într-o cutie de carton cu capac sau pe un platou acoperit cu hârtie.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Lasă un comentariu