• Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Checuri

Banana Bread cu ciocolată - cel mai bun chec cu banane

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 17 feb. 2025 · Publicată: 10 sept. 2020 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
457 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cea mai bună rețetă de banana bread cu ciocolată, cu cele mai bune ingrediente, pentru un chec cu banane delicios, cu aromă foarte intensă.

Dacă mă urmăriți de mai mult timp, cred că deja știți că sunt mare amatoare de checuri, am o întreagă colecție de rețete de chec pe blog . Ei bine, dar vă spun cu mâna pe inimă că niciunul nu e ca această banana bread pe care v-o arăt astăzi!

Banana Bread cu ciocolata

Am ales să rămân la denumirea de banana bread și să nu îi spun pe românește "chec cu banane" pentru că deja sunt unele englezisme care s-au împământenit atât de bine la noi, încât dacă încerci să le traduci, aproape că nu mai știe lumea la ce te referi 😀

Vă spun asta din experiență. Mai am pe blog o rețetă de chec vegan cu banane. Excelent și acela, îl recomand din tot sufletul pentru că are și migdale, are și ciocolată, e delicios! Atâta doar că titlul e cam nepotrivit cu vremurile pe care le trăim. Dacă-i spuneam ceva gen "vegan banana bread" era bătaie pe el 🙂

Banana Bread cu ciocolata

No bun, acum că am stabilit că-i zicem banana bread cu ciocolată, să vă spun de ce zic că nimic din ce am făcut eu până acum nu se compară cu acest chec cu banane ?

  • Păi în primul rând aroma profundă de banane este irezistibilă și inimitabilă. Ce bine că încă nu s-au umplut magazinele și cu sticluțe cu esență de banane sintetică!
  • În al doilea rând, moliciune și blat umed cum dă piureul de banane, nu dă nici untul, nici uleiul de cocos, nici cel de floarea soarelui, nimic!
  • Și în al treilea rând, mai multe picături de ciocolată ca în rețeta aceasta, nu am pus nicăieri! Iar textura densă a checului le-a ajutat de minune să stea la locul lor și să nu se ducă toate la fund, așa cum se mai întâmplă 😉
Banana Bread

Câteva cuvinte și un mic truc legat de banane

Nu are rost să mai punctez că ingredientul principal la această rețetă sunt bananele. Pentru un chec de dimensiune clasică, 3 banane sunt suficiente dar cu cât sunt mai coapte, cu atât mai bine!

Bananele foarte bine coapte sunt mai dulci, deci punem mai puțin zahăr în compoziție și au o aromă mai intensă.

De fapt asta simțim și noi, că nu-i totuna să mănânci o banană care îți strepezește dinții sau una moale, căreia încă îi mai simți aroma pe limbă și la 10 minute după ce ai terminat-o 😉

Banane crude

Așa arătau bananele mele și nu erau chiar ce trebuie să fie pentru checul ăsta. Le-am vrut și mai moi, și mai coapte, dar nu eram dispusă să mai aștept încă 3 zile pentru asta.

Așa că le-am pus în tavă și le-am băgat în cuptor la 150 de grade (temperatura minimă la cuptoarele pe gaz) pentru cam 15 minute. În timpul ăsta am mai deschis cuptorul și le-am mai întors de pe o parte pe alta.

Când au fost gata și le-am scos din cuptor, arătau ca în fotografia de mai jos. Mda, cam urâțele, recunosc! Nu sunt deloc ceea ce i-ai pune copilului în pachetul pentru școală, de exemplu ? În schimb, pentru banana bread sunt exact ce trebuie: moi, dulci, aromate, parfumate!

banane coapte

Câteva cuvinte despre picăturile de ciocolată

Picăturile de ciocolată se găsesc la raioanele cu produse pentru patiserie din magazinele mari, dar și în magazinele online. Cu o căutare simplă pe Google nu se poate să nu dați peste ele.

picături de ciocolată

Ce trebuie să știți despre picăturile de ciocolată:

  • sunt de calitate diferită și de obicei prețul o reflectă. Citiți eticheta produsului și veți vedea că cele mai ieftine nu au nici o legătură cu ciocolata, sunt doar ulei de palmier eventual colorat cu cacao. Căutați picături de ciocolată neagră, care să conțină unt de cacao și/sau masă de cacao minim 48-50%.
  • se produc pentru scopuri diferite: unele sunt speciale pentru topit, de exemplu pentru creme sau glazuri, iar altele sunt termostabile, adică special concepute pentru produse de panificație care necesită timp îndelungat de coacere. Acestea se înmoaie în cuptor, dar ciocolata nu curge, iar după răcire se întăresc și își păstrează forma.

Picăturile de care avem noi nevoie în rețeta de astăzi sunt cele termostabile. Ele pot fi identice ca aspect cu cele pentru topit, de aceea căutați ca pe etichetă să fie clar specificat acest lucru.

Mod de preparare banana bread cu ciocolată

Bun, acum că suntem lămuriți și cum să transformăm bananele din galbene în negre și cum sa alegem picăturile de ciocolată, cred că ne putem apuca în sfârșit de treabă. Care nu e nici multă, nici grea.

Rețeta o avem și în format VIDEO, pe canalul de YouTube al blogului, tocmai ca să vă convingeți cât e de minunată și cât de ușor se face. O găsiți la finalul postării.

Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul de YouTube, o puteți face accesând acest link.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Banana Bread cu ciocolata

Banana Bread cu ciocolată

Cea mai bună rețetă de banana bread cu ciocolată, cu cele mai bune ingrediente, pentru un chec cu banane delicios, cu aromă foarte intensă.
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour
Timp total: 1 hour hour 10 minutes minutes
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
sau
robot de bucatarie KA
tava chec sau cozonac
tavă chec
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 3 banane mari, bine coapte
  • 130 g unt cu 82% grăsime, foarte moale
  • 150 g zahăr
  • ½ linguriță de sare
  • 2 ouă mari
  • 60 g iaurt gras
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • 220 g făină tip 000
  • ½ linguriță praf de copt
  • ½ linguriță bicarbonat de sodiu alimentar
  • 1 linguriță rasă scorțișoară
  • 220 g picături de ciocolată termostabilă

Instrucțiuni de preparare
 

  • Dacă bananele nu sunt suficient de coapte, le puneți într-o tavă și le băgați la cuptor la 150 de grade pentru 10-15 minute, până când coaja devine maro. În acest timp le mai întoarceți din când în când de pe o parte pe alta.
  • Aprindeți cuptorul la 170 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă de chec.
  • Pasați miezul bananelor cu o furculiță și le lăsați puțin deoparte.
  • Mixați untul împreună cu zahărul și sarea până când untul devine spumos și zahărul s-a topit.
  • Adăugați iaurtul, vanilia și cele două ouă, pe rând, mixând după fiecare.
  • Puneți în bol și bananele pasate și mixați cât să se omogenizeze.
  • Cerneți făina cu praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara, apoi puneți totul în bol și mixați.
  • Încorporați în compoziție cam 200 g de picături de ciocolată.
  • Turnați compoziția în formă, nivelați, iar deasupra presărați restul de 20 g de picături de ciocolată.
  • Dați forma la cuptor pentru aproximativ o oră, până când checul este ușor rumenit și bine închegat.
  • Testul cu scobitoarea poate fi înșelător la acest chec pentru că el oricum trebuie să rămână ușor umed în interior.
  • Scoateți checul din formă și lăsați-l la răcit pe un grătar. Feliați-l numai după ce se răcește.
Nutrition Facts
Banana Bread cu ciocolată
Amount per Serving
Calorii
380
% Daily Value*
Grăsimi
 
19
g
29
%
Colesterol
 
62
mg
21
%
Carbohidrați
 
47
g
16
%
Fibre
 
2
g
8
%
Zahăr
 
25
g
28
%
Proteine
 
6
g
12
%
* Percent Daily Values are based on a 2000 calorie diet.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Banana Bread cu ciocolata

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • doua felii de chec pufos zebra cu cacao si un pahar cu lapte
    Chec zebră cu cana – rețeta simplă și pufoasă pentru orice ocazie
  • felii de chec umed cu ciocolata
    Chec umed cu ciocolată, cea mai ușoară rețetă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi
  • reteta chec cu lamaie si mac
    Chec cu lămâie și mac - cea mai bună rețetă
457 shares

Comentarii

  1. Viorica a zis

    februarie 20, 2022 at 3:43 pm

    Excelentă rețeta și mulțumesc frumos!

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      februarie 20, 2022 at 3:53 pm

      Cu mult drag! Mă bucur mult că v-a plăcut banana bread!

      Răspunde
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Paleuri fragede cu cremă de ciocolată și decor de ciocolată topită, aranjate pe platou
    Paleuri cu ciocolată – fursecuri fragede ca la cofetărie
  • Plăcinte sărate cu foi subțiri și umplutură cremoasă de pui și ciuperci, presărate cu semințe negre
    Plăcinte cu pui, ciuperci și cașcaval – cu foi de plăcintă cumpărate
  • Bol cu gogoși rapide cu praf de copt și mere, desert de casă simplu și pufos
    Gogoși rapide cu praf de copt, mere și stafide – pufoase, aromate, gata în 15 minute
  • Recipiente cu diferite tipuri de ulei, fiecare potrivit pentru preparate diferite
    Nu toate uleiurile sunt la fel! Alege corect – ghid complet

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.