• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Checuri

    Banana Bread cu ciocolată - cel mai bun chec cu banane

    Publicat la 10 septembrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Cea mai bună rețetă de banana bread cu ciocolată, cu cele mai bune ingrediente, pentru un chec cu banane delicios, cu aromă foarte intensă.

    Dacă mă urmăriți de mai mult timp, cred că deja știți că sunt mare amatoare de checuri, am o întreagă colecție de rețete de chec pe blog. Ei bine, dar vă spun cu mâna pe inimă că niciunul nu e ca această banana bread pe care v-o arăt astăzi!

    Banana Bread cu ciocolata

    Am ales să rămân la denumirea de banana bread și să nu îi spun pe românește "chec cu banane" pentru că deja sunt unele englezisme care s-au împământenit atât de bine la noi, încât dacă încerci să le traduci, aproape că nu mai știe lumea la ce te referi 😀

    Vă spun asta din experiență. Mai am pe blog o rețetă de chec vegan cu banane. Excelent și acela, îl recomand din tot sufletul pentru că are și migdale, are și ciocolată, e delicios! Atâta doar că titlul e cam nepotrivit cu vremurile pe care le trăim. Dacă-i spuneam ceva gen "vegan banana bread" era bătaie pe el 🙂

    Banana Bread cu ciocolata

    No bun, acum că am stabilit că-i zicem banana bread cu ciocolată, să vă spun de ce zic că nimic din ce am făcut eu până acum nu se compară cu acest chec cu banane ?

    • Păi în primul rând aroma profundă de banane este irezistibilă și inimitabilă. Ce bine că încă nu s-au umplut magazinele și cu sticluțe cu esență de banane sintetică!
    • În al doilea rând, moliciune și blat umed cum dă piureul de banane, nu dă nici untul, nici uleiul de cocos, nici cel de floarea soarelui, nimic!
    • Și în al treilea rând, mai multe picături de ciocolată ca în rețeta aceasta, nu am pus nicăieri! Iar textura densă a checului le-a ajutat de minune să stea la locul lor și să nu se ducă toate la fund, așa cum se mai întâmplă 😉
    Banana Bread

    Câteva cuvinte și un mic truc legat de banane

    Nu are rost să mai punctez că ingredientul principal la această rețetă sunt bananele. Pentru un chec de dimensiune clasică, 3 banane sunt suficiente dar cu cât sunt mai coapte, cu atât mai bine!

    Bananele foarte bine coapte sunt mai dulci, deci punem mai puțin zahăr în compoziție și au o aromă mai intensă.

    De fapt asta simțim și noi, că nu-i totuna să mănânci o banană care îți strepezește dinții sau una moale, căreia încă îi mai simți aroma pe limbă și la 10 minute după ce ai terminat-o 😉

    Banane crude

    Așa arătau bananele mele și nu erau chiar ce trebuie să fie pentru checul ăsta. Le-am vrut și mai moi, și mai coapte, dar nu eram dispusă să mai aștept încă 3 zile pentru asta.

    Așa că le-am pus în tavă și le-am băgat în cuptor la 150 de grade (temperatura minimă la cuptoarele pe gaz) pentru cam 15 minute. În timpul ăsta am mai deschis cuptorul și le-am mai întors de pe o parte pe alta.

    Când au fost gata și le-am scos din cuptor, arătau ca în fotografia de mai jos. Mda, cam urâțele, recunosc! Nu sunt deloc ceea ce i-ai pune copilului în pachetul pentru școală, de exemplu ? În schimb, pentru banana bread sunt exact ce trebuie: moi, dulci, aromate, parfumate!

    banane coapte

    Câteva cuvinte despre picăturile de ciocolată

    Picăturile de ciocolată se găsesc la raioanele cu produse pentru patiserie din magazinele mari, dar și în magazinele online. Cu o căutare simplă pe Google nu se poate să nu dați peste ele.

    picături de ciocolată

    Ce trebuie să știți despre picăturile de ciocolată:

    • sunt de calitate diferită și de obicei prețul o reflectă. Citiți eticheta produsului și veți vedea că cele mai ieftine nu au nici o legătură cu ciocolata, sunt doar ulei de palmier eventual colorat cu cacao. Căutați picături de ciocolată neagră, care să conțină unt de cacao și/sau masă de cacao minim 48-50%.
    • se produc pentru scopuri diferite: unele sunt speciale pentru topit, de exemplu pentru creme sau glazuri, iar altele sunt termostabile, adică special concepute pentru produse de panificație care necesită timp îndelungat de coacere. Acestea se înmoaie în cuptor, dar ciocolata nu curge, iar după răcire se întăresc și își păstrează forma.

    Picăturile de care avem noi nevoie în rețeta de astăzi sunt cele termostabile. Ele pot fi identice ca aspect cu cele pentru topit, de aceea căutați ca pe etichetă să fie clar specificat acest lucru.

    Mod de preparare banana bread cu ciocolată

    Bun, acum că suntem lămuriți și cum să transformăm bananele din galbene în negre și cum sa alegem picăturile de ciocolată, cred că ne putem apuca în sfârșit de treabă. Care nu e nici multă, nici grea.

    Rețeta o avem și în format VIDEO, pe canalul de YouTube al blogului, tocmai ca să vă convingeți cât e de minunată și cât de ușor se face. O găsiți la finalul postării.

    Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul de YouTube, o puteți face accesând acest link.

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Banana Bread cu ciocolata

    Banana Bread cu ciocolată

    Cea mai bună rețetă de banana bread cu ciocolată, cu cele mai bune ingrediente, pentru un chec cu banane delicios, cu aromă foarte intensă.
    5 from 4 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Gătire: 1 hour hour
    Timp total: 1 hour hour 10 minutes minutes
    Număr de porții: 10
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână
    sau
    robot de bucatarie KA
    tava chec sau cozonac
    tavă chec
    hârtie de copt

    Ingrediente
     

    • 3 banane mari, bine coapte
    • 130 g unt cu 82% grăsime, foarte moale
    • 150 g zahăr
    • ½ linguriță de sare
    • 2 ouă mari
    • 60 g iaurt gras
    • 1 linguriță extract de vanilie
    • 220 g făină tip 000
    • ½ linguriță praf de copt
    • ½ linguriță bicarbonat de sodiu alimentar
    • 1 linguriță rasă scorțișoară
    • 220 g picături de ciocolată termostabilă

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Dacă bananele nu sunt suficient de coapte, le puneți într-o tavă și le băgați la cuptor la 150 de grade pentru 10-15 minute, până când coaja devine maro. În acest timp le mai întoarceți din când în când de pe o parte pe alta.
    • Aprindeți cuptorul la 170 de grade și puneți hârtie de copt într-o tavă de chec.
    • Pasați miezul bananelor cu o furculiță și le lăsați puțin deoparte.
    • Mixați untul împreună cu zahărul și sarea până când untul devine spumos și zahărul s-a topit.
    • Adăugați iaurtul, vanilia și cele două ouă, pe rând, mixând după fiecare.
    • Puneți în bol și bananele pasate și mixați cât să se omogenizeze.
    • Cerneți făina cu praful de copt, bicarbonatul și scorțișoara, apoi puneți totul în bol și mixați.
    • Încorporați în compoziție cam 200 g de picături de ciocolată.
    • Turnați compoziția în formă, nivelați, iar deasupra presărați restul de 20 g de picături de ciocolată.
    • Dați forma la cuptor pentru aproximativ o oră, până când checul este ușor rumenit și bine închegat.
    • Testul cu scobitoarea poate fi înșelător la acest chec pentru că el oricum trebuie să rămână ușor umed în interior.
    • Scoateți checul din formă și lăsați-l la răcit pe un grătar. Feliați-l numai după ce se răcește.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Banana Bread cu ciocolată
    Valori per porție
    Calorii
    380
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    19
    g
    29
    %
    Colesterol
     
    62
    mg
    21
    %
    Carbohidrați
     
    47
    g
    16
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    25
    g
    28
    %
    Proteine
     
    6
    g
    12
    %
    Vitamina A
     
    391
    IU
    8
    %
    Calciu
     
    87
    mg
    9
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Banana Bread cu ciocolata

    Din aceeași categorie

    • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
      Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi
    • reteta chec cu lamaie si mac
      Chec cu lămâie și mac - cea mai bună rețetă
    • reteta chec turta dulce cu mere rase si nuci
      Chec turtă dulce cu mere rase și nuci - rețeta de turtă dulce la tavă
    • trei felii taiate de chec cu nuci
      Chec cu mere și nuci - rețeta de post explicată pas cu pas

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Viorica

      februarie 20, 2022 at 3:43 pm

      Excelentă rețeta și mulțumesc frumos!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        februarie 20, 2022 at 3:53 pm

        Cu mult drag! Mă bucur mult că v-a plăcut banana bread!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →

    Nou pe blog

    Fiți mereu la curent cu noutățile! Aici găsiți rețetele recent publicate pe blog sau articole noi pe teme culinare.

    • reteta ton la airfryer
      File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia
    • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
      Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
    • pasta de ardei copti cu nuci reteta muhammara
      Pastă de ardei copți cu nuci (muhammara) - rețeta de post pentru micul dejun
    • mancare de varza dulce fara carne reteta de varza calita de post
      Mâncare de varză dulce fără carne - rețeta de varză călită de post

    4 REȚETE DELICIOASE CU MERE

    Descoperiți cum să transformați merele în adevărate delicii culinare cu ajutorul celor mai apreciate rețete cu mere de pe blog.

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • Reteta prajitura cu mere si crema de vanilie
      Prăjitura cu mere și cremă de vanilie - rețetă simplă și delicioasă
    • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
      Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
    • Prajitura simpla cu mere si lapte batut
      Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut

    4 Rețete de aperitive uscate

    Cele mai bune rețete de aperitive uscate pentru orice ocazie! Rețete de pogăcele, covrigei și sărățele, perfecte pentru a fi servite alături de o bere sau de un pahar de vin alături de prieteni!

    • saratele cu parmezan asezate in tava
      Sărățele cu untură și iaurt - rețeta simplă și ieftină
    • Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
      Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
    • Sărăţele rapide cu telemea şi smântână
      Sărățele rapide cu telemea şi smântână
    • Covrigei de casă cu telemea și semințe
      Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă

    TORTURI FESTIVE

    Bucate Aromate este locul unde găsești cele mai bune rețete de torturi pentru orice ocazie specială. Aici vei găsi rețete delicioase și ușor de făcut pentru torturi de Crăciun, torturi pentru aniversări sau orice eveniment festiv. Încearcă-le și impresionează-ți invitații cu deserturi delicioase!

    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    REȚETE TRADIȚIONALE DE CRĂCIUN

    Cele mai bune rețete tradiționale de Crăciun, care îți vor încânta papilele gustative în această perioadă magică a anului. Descoperă aromele autentice ale preparatelor specifice sărbătorilor și bucură-te de savoarea tradițională a Crăciunului!

    • Turte de Craciun
      Turte de Crăciun (Scutecele Domnului)
    • Napolitane cu crema carmel in foi Lica
      Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    • Carnati de porc reteta traditionala
      Cârnați de porc, rețeta tradițională explicată pas cu pas
    • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
      Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    MAI MULTE REȚETE PENTRU CRĂCIUN

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • chec aperitiv cu iaurt
      Chec aperitiv cu iaurt - rețeta simplă și gustoasă
    • Ciorba de burta
      Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Rulada aperitiv în 2 variante - cu branza si pate de ficat
      Ruladă aperitiv - rețeta pas cu pas de ruladă sărată din aluat opărit
    • reteta cornulete cu untura si smantana dospite cu drojdie
      Cornulețe cu untură și smântână dospite cu drojdie

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.