Cauți un desert de post spornic și ușor de făcut? Încearcă acest chec vegan cu banane! E delicios, plin de arome și atât de ușor de făcut!
Ca la aproape orice rețetă cu banane, cele sacrificate sunt exact acelea care staționează de prea mult timp prin frigider și au început să se înnegrească.
Bananele sunt un înlocuitor perfect pentru ouăle din compozița deserturilor vegane și pentru că le aveam la îndemână, am decis să merg pe această idee și să fac un chec de post cu banane, plin de arome delicioase și texturi contrastante.
M-am bucurat mult să fac acest chec vegan pentru că are multe ingrediente și arome pe gustul meu. Îmi plac bananele, scorțișoara, migdalele și îmi place gustul dat de coaja rasă de portocală în prăjituri. Îmi plac checurile și în general blaturile de tort sau prăjituri care rămân ușor umede după coacere. Ca să nu mai zic cât de mult îmi place și ciocolata, că asta e de la sine înțeles! 🙂
Rețeta de azi e foarte ușor de făcut. Practic se amestecă lichidele cu solidele, se toarnă în formă și se trimite la cuptor, atât! Și pentru că mi-a plăcut atât de mult să fac checul de azi, iar rezultatul final a fost delicios și aromat, nu m-am zgârcit deloc cu fotografiile. Sper ca măcar ele să vă convingă să încercați rețeta asta.
Alte deserturi vegane pe care să le încercați
Dacă vă plac checurile vegane și vreți să încercați unul cu multă cacao, atunci vă recomand rețeta de chec ciocolatos cu merișoare și aromă de trandafiri. Arată foarte bine și are o aromă superbă, sigur o să vă placă și acela!
Iubitorii aromei de cocos vor aprecia în mod deosebit rețeta checului cu cocos și mac și mai ales textura lui interesantă și deosebită.
Iar dacă nu țineți post și nici nu aveți un regim de viață vegan, vă recomand rețeta de banana bread cu ciocolată. Sunt convinsă că veți fi încântați de textura și de aromele ei. Găsiți rețeta în varianta video cu un click pe fotografia de mai jos.
Mod de preparare chec vegan cu banane și migdale (banana bread de post)
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Chec vegan cu banane și migdale (banana bread)
Echipamente necesare
Ingrediente
- 5 banane (4 în compoziție, 1 deasupra)
- 50 g zahăr alb
- 50 g zahăr brut muscovado
- 100 ml ulei de floarea soarelui
- 100 ml lapte vegetal (am folosit lapte de ovăz)
- 250 g făină albă
- 50 g făină de migdale
- 5 g praf de copt
- 5 g bicarbonat de sodiu alimentar
- ½ linguriță de scorțișoară
- 1 linguriță coajă rasă de portocală
- 2 linguri suc de portocale (sau lămâie, sau oțet)
- un praf de sare
topping
- 50 g ciocolată neagră
- 1 linguriță de ulei de floarea soarelui
- 50 g migdale prăjite
Instrucțiuni de preparare
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în forma de chec.
- Mixați timp de 2-3 minute uleiul cu laptele vegetal și cu zahărul.
- Adăugați cele 4 banane zdrobite cu furculița, sucul de portocală, apoi și restul ingredientelor.
- Turnați compoziția în forma de chec.
- Secționați în lungime banana rămasă și puneți-o deasupra checului.
- Dați tava la cuptor pentru 35-45 de minute. Faceți testul cu scobitoarea ca să vă asigurați că iese uscată și checul este bine copt și în interior.
- Scoateți checul din formă și lăsați-l la răcit.
topping
- Topiți ciocolata la bain marie sau în cuptorul cu microunde.
- Amestecați ciocolata topită cu o linguriță de ulei, apoi turnați-o peste chec.
- Presărați migdalele mărunțite grosier cu cuțitul.
- Lăsați checul să se răcească foarte bine înainte să îl feliați.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Dragilor, sper că v-a plăcut rețeta de azi și că o veți pune în practică cât de curând. Așadar, vă doresc poftă bună la chec vegan cu banane și migdale (banana bread de post)!
Georgeta a zis
Păi de asta te tot iubesc eu, Iuliana mea draga!!!
Am pus nuci coapte și tăiate cu cuțitul în locul migdalelor!!!
O nebunie, mult apreciat de "englezul" meu venit ..pe la mami!
Iubesc tot ce faci, chiar daca eu nu fac!!!😃
Felicitări, cuvânt sărac pentru a exprima tot ce simt!
Îmbrățișări!!!!
Iuliana Sbîrnea a zis
Vai, ți-a venit "englezul" acasă! Cunosc sentimentul, și al meu englez devenit între timp olandez, tocmai ce a fost o săptămână acasă. Tot așa a fost și la noi, alintături cu mâncăruri bune, ca la mama acasă.
Mulțumesc din suflet, Georgeta dragă pentru cuvintele frumoase și tare mult mă bucur că a avut succes rețeta mea de chec. Îmbrățișări cu drag și numai bine!
IONESCU a zis
5 BANANE SI ZAHAR LA UN CHEC ??????
Iuliana a zis
Da, pentru că am făcut chec, nu pâine. Cele 5 banane conțin aprox. 50 g de zahăr. Deci în total în checul ăsta sunt 150 g de zahăr, ca în orice rețetă clasică de chec. Dar dumneavoastră sunteți liber să nu puneți nici banane și nici zahăr. Totuși, vi s-au terminat majusculele și semnele de întrebare de pe tastatură sau de ce v-ați oprit? Puteați să mai puneți câteva, să fie acolo, că astea nu îngrașă!