Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Conserve

Miere cu lămâie, scorţişoară şi turmeric

Publicat la 15 ianuarie 2014 de Iuliana Sbîrnea - 12 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1394 shares
Mergi la rețetă

miere cu lămâie, scorţişoară şi turmeric

Prima dată mi-a surâs ideea de a face miere cu ghimbir pentru ceai. Dar cum jumătatea mea nu se înţelege deloc bine cu ghimbirul, pentru el a trebuit să găsesc o altă reţetă, aşa că i-am preparat separat, într-un alt borcan, miere cu lămâie, scoţişoară şi turmeric (curcuma).

Între timp am terminat demult primele borcane, iar combinaţiile ne-au plăcut atât de mult încât am trecut la seria a doua, ba chiar şi la a treia. Să zic drept, de multe ori cam dau iama în borcanul domnului, aşa încât combinaţia lui se termină mai repede 😉  Ca să nu mai zic că e şi foarte sănătoasă, ştiut fiind că mierea este un excelent antioxidant si antibacterian, scorţişoara reduce nivelul zahărului din sânge şi are efecte benefice asupra colesterolului, iar turmericul are şi el multiple proprietăţi antioxidante, antiinflamatoare, antibacteriene şi antivirale.

Mod de preparare miere cu lămâie, scorţişoară şi turmeric

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

miere cu lămâie, scorţişoară şi turmeric

Miere cu lămâie, scorţişoară şi turmeric

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 lamaie mare cu tot cu coaja
  • 1 lingurita de turmeric (se gaseste la magazinele naturiste)
  • 1 lingurita de scortisoara macinata
  • miere

Instrucțiuni de preparare
 

  • se spala foarte bine lamaia si se taie felii, apoi fiecare felie in sferturi
  • se aseaza feliile intr-un borcan curat si uscat de 400 g
  • scortisoara si turmericul se amesteca si se pun peste feliile de lamaie
  • se toarna miere pana se umple borcanul
  • se amesteca cu o lingurita cu coada lunga sa se omogenizeze
  • se consuma o lingurita pe zi ca atare sau pusa in ceai
  • se pastreaza la racoare (in camara)

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Atentie, daca folositi amestecul pentru ceai, asteptati ca acesta sa se raceasca sub 40 de grade si apoi puneti mierea cu scortisoara si turmeric. Nu puneti mierea in ceaiul fierbinte, pentru ca isi pierde proprietatile benefice.

miere cu lămâie, scorţişoară şi turmeric

Pe lângă gustul foarte bun şi aromat dat de scorţişoara măcinată, ceaiul cu miere şi turmeric este o modalitate foarte buna de a stimula sistemul imunitar, mai ales în sezonul rece. Poate reduce alergiile sezoniere, previne şi ameliorează simptomele unei răceli. Turmericul este antiinflamator şi deci decongestionant. De asemenea, fiind bogat în antioxidanţi, ajută la înlăturarea durerilor.

Mierea este antibacteriana şi deci ajută vindecarea, ameliorează tusea şi calmează gâtul inflamat. Avem deci, posibilitatea să ne preparăm singuri, acasă, propriul medicament anti-răceală 100% natural şi fără efecte adverse 😉

miere cu lamaie, scortisoara si turmeric

O iarnă fără răceli, vă doresc! 

Profit de ocazie să îi trimit prietenei mele Claudia o îmbrăţişare virtuală, pentru că de la ea am aflat de toate proprietăţile benefice ale turmericului, despre care eu până de curând abia dacă auzisem.

 

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
  • prune in suc propriu la borcan pentru iarna
    Prune la borcan fără zahăr - rețetă simplă și sănătoasă în suc propriu
1394 shares

Comentarii

  1. Marce a zis

    ianuarie 21, 2016 at 4:11 pm

    Knock,knock!e voie?am intrat intamplator in "casuta dv.de aici"si sunt fericita ca am facut-o.am gasit aici retete interesante si foarte folositoare mie.va multumesc pentru bunatatea de-a le fi postat aici,va doresc din suflet multa sanatate si inspiratie multa ca sa ne mai bucurati si cu alte retete.cu respect si consideratie,marce.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 21, 2016 at 4:19 pm

      E voie, e voie! Bine ai venit pe la mine! 🙂

      Răspunde
  2. Diana a zis

    ianuarie 12, 2016 at 11:11 pm

    Un mod simplu de a folosi turmericul. Acest condiment este un extraordinar antiinflamator si antibacterian si mult mai mult.

    Răspunde
  3. Diana a zis

    iunie 09, 2015 at 10:46 pm

    Iti multumesc din suflet pentru aceasta reteta minunata, chiar cautam cum sa folosesc turmericul. Am dureri mari de articulatii iar medicamentele nu mi ajuta si mi fac mai mult rau. Chiar maine ma apuc sa le combin. Te pup cu drag si sa mai scri.:))

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iunie 10, 2015 at 9:08 am

      Diana, sanatate multa! Pup!

      Răspunde
  4. alexandra a zis

    ianuarie 31, 2014 at 10:44 am

    Cam cat turmeric si cata scortisoara ai pus? Intreb pentru ca amandoua sunt foarte aromate, in special turmericul care nu are cine stie de gust bun 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 31, 2014 at 3:07 pm

      Alexandra, am scris in reteta, eu am pus 1 lingurita din fiecare la un borcan de 400 g cu miere. Dar nu e o reteta exacta, se poate pune dupa gustul fiecaruia.

      Răspunde
      • alexandra a zis

        ianuarie 31, 2014 at 4:54 pm

        Nu vazusem, scuze 🙂

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          ianuarie 31, 2014 at 6:47 pm

          Nu e nicio problema, eu ma bucur ca te intereseaza reteta si sper sa-ti placa si sa-ti fie de folos 🙂

          Răspunde
  5. coco a zis

    ianuarie 15, 2014 at 12:31 pm

    o idee buna, eu imi fac in fiecare dimineata de 15 zile si cum sunt cu timpul la limita, ar fi bine sa am deja'!

    Răspunde
  6. Cristina's World a zis

    ianuarie 15, 2014 at 11:04 am

    Voi salva si reteta asta 😀
    Multumesc frumos pentru participare la provocare si multumesc pentru ideile minunate pe care nu te sfiesti sa le impartasesti lumii! :*

    Răspunde
  7. Claudia a zis

    ianuarie 15, 2014 at 10:05 am

    Multumesc, Iuliana!
    Ma bucur ca am putut sa iti fiu de ajutor cu informatiile de pe blog 😉

    Răspunde
5 from 4 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x