Prima dată mi-a surâs ideea de a face miere cu ghimbir pentru ceai. Dar cum jumătatea mea nu se înţelege deloc bine cu ghimbirul, pentru el a trebuit să găsesc o altă reţetă, aşa că i-am preparat separat, într-un alt borcan, miere cu lămâie, scoţişoară şi turmeric (curcuma).
Între timp am terminat demult primele borcane, iar combinaţiile ne-au plăcut atât de mult încât am trecut la seria a doua, ba chiar şi la a treia. Să zic drept, de multe ori cam dau iama în borcanul domnului, aşa încât combinaţia lui se termină mai repede 😉 Ca să nu mai zic că e şi foarte sănătoasă, ştiut fiind că mierea este un excelent antioxidant si antibacterian, scorţişoara reduce nivelul zahărului din sânge şi are efecte benefice asupra colesterolului, iar turmericul are şi el multiple proprietăţi antioxidante, antiinflamatoare, antibacteriene şi antivirale.
Mod de preparare miere cu lămâie, scorţişoară şi turmeric
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 1 lamaie mare cu tot cu coaja
- 1 lingurita de turmeric (se gaseste la magazinele naturiste)
- 1 lingurita de scortisoara macinata
- miere
Instrucțiuni de preparare
- se spala foarte bine lamaia si se taie felii, apoi fiecare felie in sferturi
- se aseaza feliile intr-un borcan curat si uscat de 400 g
- scortisoara si turmericul se amesteca si se pun peste feliile de lamaie
- se toarna miere pana se umple borcanul
- se amesteca cu o lingurita cu coada lunga sa se omogenizeze
- se consuma o lingurita pe zi ca atare sau pusa in ceai
- se pastreaza la racoare (in camara)
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Atentie, daca folositi amestecul pentru ceai, asteptati ca acesta sa se raceasca sub 40 de grade si apoi puneti mierea cu scortisoara si turmeric. Nu puneti mierea in ceaiul fierbinte, pentru ca isi pierde proprietatile benefice.
Pe lângă gustul foarte bun şi aromat dat de scorţişoara măcinată, ceaiul cu miere şi turmeric este o modalitate foarte buna de a stimula sistemul imunitar, mai ales în sezonul rece. Poate reduce alergiile sezoniere, previne şi ameliorează simptomele unei răceli. Turmericul este antiinflamator şi deci decongestionant. De asemenea, fiind bogat în antioxidanţi, ajută la înlăturarea durerilor.
Mierea este antibacteriana şi deci ajută vindecarea, ameliorează tusea şi calmează gâtul inflamat. Avem deci, posibilitatea să ne preparăm singuri, acasă, propriul medicament anti-răceală 100% natural şi fără efecte adverse 😉
O iarnă fără răceli, vă doresc!
Profit de ocazie să îi trimit prietenei mele Claudia o îmbrăţişare virtuală, pentru că de la ea am aflat de toate proprietăţile benefice ale turmericului, despre care eu până de curând abia dacă auzisem.
Marce a zis
Knock,knock!e voie?am intrat intamplator in "casuta dv.de aici"si sunt fericita ca am facut-o.am gasit aici retete interesante si foarte folositoare mie.va multumesc pentru bunatatea de-a le fi postat aici,va doresc din suflet multa sanatate si inspiratie multa ca sa ne mai bucurati si cu alte retete.cu respect si consideratie,marce.
Iuliana a zis
E voie, e voie! Bine ai venit pe la mine! 🙂
Diana a zis
Un mod simplu de a folosi turmericul. Acest condiment este un extraordinar antiinflamator si antibacterian si mult mai mult.
Diana a zis
Iti multumesc din suflet pentru aceasta reteta minunata, chiar cautam cum sa folosesc turmericul. Am dureri mari de articulatii iar medicamentele nu mi ajuta si mi fac mai mult rau. Chiar maine ma apuc sa le combin. Te pup cu drag si sa mai scri.:))
Iuliana a zis
Diana, sanatate multa! Pup!
alexandra a zis
Cam cat turmeric si cata scortisoara ai pus? Intreb pentru ca amandoua sunt foarte aromate, in special turmericul care nu are cine stie de gust bun 🙂
Iuliana a zis
Alexandra, am scris in reteta, eu am pus 1 lingurita din fiecare la un borcan de 400 g cu miere. Dar nu e o reteta exacta, se poate pune dupa gustul fiecaruia.
alexandra a zis
Nu vazusem, scuze 🙂
Iuliana a zis
Nu e nicio problema, eu ma bucur ca te intereseaza reteta si sper sa-ti placa si sa-ti fie de folos 🙂
coco a zis
o idee buna, eu imi fac in fiecare dimineata de 15 zile si cum sunt cu timpul la limita, ar fi bine sa am deja'!
Cristina's World a zis
Voi salva si reteta asta 😀
Multumesc frumos pentru participare la provocare si multumesc pentru ideile minunate pe care nu te sfiesti sa le impartasesti lumii! :*
Claudia a zis
Multumesc, Iuliana!
Ma bucur ca am putut sa iti fiu de ajutor cu informatiile de pe blog 😉