Ciorba asta am făcut-o pe sistemul "în bucătărie nimic nu se aruncă, totul se foloseşte". M-am apucat să fac dovlecei umpluţi cu cuşcuş şi legume şi ce era să fac cu miezul rămas după ce i-am scobit? I-am dat drumul în oala cu ciorbă şi voila, a rezultat o ciorbă de dovlecei foarte ușoară şi gustoasă, un deliciu!
Mod de preparare ciorbă de dovlecei!
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- ½ rădăcină de pătrunjel
- 1 felie de ţelină
- 50 ml de ulei
- un dovlecel mare (sau miezul de la 3 dovlecei)
- 200 ml suc de roşii
- o mână de fidea sau tăieţei
- sare după gust
- 100 ml de borş
- leuştean verde
Instrucțiuni de preparare
- Spălăm legumele, le tăiem cuburi sau le dam pe răzătoarea mare.
- Călim legumele timp de 5 minute în cei 50 ml de ulei, doar cât sa își dezvolte aroma.
- Punem la fiert 3 litri de apă cu puțină sare și adăugăm legumele călite. Lăsăm ciorba să fiarbă la foc mic.
- Când morcovul s-a înmuiat, punem cuburile de dovlecei. Lăsăm să fiarbă încă 10 minute, potrivim gustul de sare și adăugăm sucul de roșii, borşul și fideaua.
- Lăsăm ciorba să mai dea 4-5 clocote, apoi stingem focul şi presărăm deasupra leuştean proaspăt tocat.
- Dacă nu ţineţi post sau vreun regim, puteţi servi ciorba cu o lingură-două de smântână. Îi va îmbogăţi gustul şi îi va da o savoare specială.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Claudia a zis
Imi plac foarte mult ciorbele cu legume. Fie ele cu dovlecei sau nu. Sunt bune oricum 🙂
Iuliana a zis
Si mie imi plac toate, dar asta cu dovlecei a fost asa de usoara si de buuunaaa 🙂