• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • Despre
  • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • subscribe
    search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • Despre
    • Contact
    • Facebook
    • Instagram
    • Pinterest
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Rețete de prăjituri

    Prăjitură cu pișcoturi și banane - fără coacere, fără fierbere

    Publicat la 18 septembrie 2019 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Prăjitură cu pișcoturi și banane, un desert fin, răcoros, cu cremă de lapte condensat și frișcă. Se face foarte simplu și rapid, nici măcar nu trebuie să aprindem aragazul.

    Prajitura cu piscoturi si banane

    Am fost foarte entuziasmată de cât de fină și de bună a ieșit prăjitura asta cu pișcoturi de șampanie și cremă bogată de lapte condensat, așa că nu puteam să nu împărtășesc rețeta și cu voi.

    E una dintre cele mai rapide prăjituri pe care le știu. O rețetă de păstrat "la sertar" pentru că te va scoate de multe ori din impas în cel mai ușor și mai elegant mod cu putință.

    La fel de ușor se face și prăjitura cu pişcoturi de şampanie, cremă de ciocolată şi fructe tropicale (rețeta aici).

    O altă sugestie de desert simplu și rapid, fără bătăi de cap în ceea ce privește decorul, ar fi să încercați varianta de tiramisu la pahar. Eu l-am făcut anul trecut de sărbători și a fost foarte apreciat de musafiri.

    Tiramisu la pahar

    Dacă ai de pregătit un meniu mai complex sau o masă pentru mai multe persoane, un desert din ăsta la care nu ai de făcut mare lucru, te salvează de la multe emoții și multă oboseală. Ba încă mai primești și felicitări pentru el! 😉

    Prajitura cu piscoturi si banane

    La rețeta pe care v-o prezint astăzi muncești foarte puțin, maxim 15 minute. În schimb e musai să lași prăjitura la frigider măcar 4 ore ca să aibă timp stratul ăla gros de cremă să se închege așa cum trebuie. Nu riscați să o scoateți mai devreme!

    Mie mi se pare că bananele se potrivesc cel mai bine cu umplutura cremoasă de lapte condensat și frișcă, dar le puteți înlocui cu orice alte fructe vă plac. Cred că ar arăta frumos această prăjitură și cu fructe roșii (căpșuni, zmeură), dar și cu afine sau felii de piersici. Pot fi și fructe din compot dacă aveți grijă să le scurgeți foarte bine de sirop.

    Dacă vreți un desert cu adevărat festiv care sa se facă ușor și rapid, vă recomand să încercați tortul fără coacere cu pișcoturi de șampanie, frișcă naturală și ciocolată.

    Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

    Mod de preparare prăjitură cu pișcoturi și banane

    Să faci prăjitura asta e o nimica toată, dar trebuie totuși puțină atenție la câteva lucruri importante pentru o reușită sigură.

    Prajitura cu piscoturi si banane

    Laptele condensat care se folosește este din cel la cutie de tablă, cum sunt conservele. Găsiți acest lapte condensat în toate supermarketurile mari, la unele chiar sub marcă proprie. Nu folosiți lapte condensat pentru cafea!!!

    Eu l-am folosit pe cel din fotografia de mai jos, cumpărat din Carrefour. A fost neîndulcit, de aceea am adăugat zahăr pudră. Dacă folosiți o conservă de lapte condensat îndulcit, firește, nu veți mai pune zahăr suplimentar.

    Laptele condensat îl mai folosesc cu succes și la rețetele de înghețate pentru că este cremos și nu face ace de gheață. Vezi aici rețeta de înghețată de ciocolată cu lapte condensat și rețeta de înghețată de zmeură.

    Lapte condensat neindulcit

    Sucul de lămâie specificat în lista ingredientelor este obligatoriu, el contribuie la întărirea cremei.

    În funcție de forma folosită, e posibil să vă intre mai multe pișcoturi decât mi-au încăput mie. Eu am folosit o formă specială pentru pâinea de secară. Are pereți drepți și e mai adâncă dar și mai scurtă decât o formă de chec obișnuită.

    Prajitura cu piscoturi si banane

    Prăjitură cu pișcoturi și banane

    5 from 8 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes
    Timp de aștetare: 4 hours
    Timp total: 4 hours 15 minutes

    Ingrediente
     

    • 12 buc pișcoturi de șampanie (în funcție de forma folosită poate fi nevoie de mai multe pișcoturi)
    • 1 conservă de lapte condensat (al meu a fost neîndulcit)
    • 400 ml smântână pentru frișcă cu 32% grăsime (200 ml în cremă, 200 ml pentru decor)
    • 150 g zahăr pudră (120 g în cremă, 30 g în frișca de decor)
    • 1 plic gelatină granule (10g)
    • sucul și coaja rasă de la 1 lămâie mare
    • 1 vârf de linguriță pudră de vanilie
    • 3 banane mari

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Îmbrăcați în folie alimentară o formă de chec sau de cozonac.
    • Așezați un strat de pișcoturi de șampanie pe fundul formei. La mine au încăput 6 pișcoturi.
    • Puneți gelatina la hidratat conform instrucțiunilor de pe pachet.
    • Puneți într-un bol: laptele condensat, 200 ml de smântână pentru frișcă și sucul de la o lămâie.
    • Mixați până când observați că s-a legat crema. Adăugați zahărul pudră și coaja de lămâie și mixați din nou să omogenizați crema.
    • Încălziți gelatina în cuptorul cu microunde (de două ori scurt, câte 30 de secunde) sau la bain marie, dacă vă e mai ușor. Important e să nu ajungă să fiarbă gelatina, pentru că își va pierde proprietățile.
    • Adăugați gelatina în crema de lapte condensat și omogenizați.
    • Turnați jumătate din cantitatea de cremă în formă, peste pișoturi. Dați forma la congelator pentru 15 minute.
    • După ce crema s-a întărit puțin în congelator, puneți bananele curățate așezate pe lungimea tăvii și peste ele turnați restul de cremă.
    • Peste cremă așezați un nou strat de pișcoturi, apoi acoperiți prăjitura cu folie alimentară și o lăsați la frigider cel puțin 4 ore.
    • Din restul de 200 ml de smântână și 30 g zahăr, bateți o frișcă fermă. Adăugați și pudra de vanilie. Vedeți aici cum se face frișca naturală din smântână.
    • Răsturnați prăjitura pe un platou și o decorați cu frișcă folosind un poș cu dui stelat.

    Bine de știut:

    1. Atât laptele condensat, cât și smântâna pentru frișcă trebuie să fie reci, de la frigider.
    2. Sucul de lămâie este obligatoriu. Între laptele condensat și sucul de lămâie are loc o reacție acidă, astfel încât acesta contribuie la închegarea cremei, alături de gelatină.
    3. Dacă aveți o conservă de lapte condensat îndulcit, nu mai este nevoie să folosiți zahăr pudră.
    4. Nu este nevoie să înmuiați pișcoturile. Se vor înmuia suficient în contact cu crema de lapte.
    5. În ultima vreme eu sunt cam zgârcită cu zahărul. Vă rog să gustați crema înainte să puneți gelatina și să o potriviți de dulce după gustul vostru. 

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat rețeta? Spune-mi părerea ta în comentarii!
    Prajitura cu piscoturi si banane

    Alte rețete din aceeași categorie

    • Galette cu piersici și struguri - cea mai simplă și mai bună plăcintă cu fructe
    • Choux a la creme cu ciocolată și nuci
    • Prăjitură cu brânză de vaci și zmeură
    • Prăjitură cu cireșe și ciocolată neagră

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Teodora Andrei

      august 03, 2020 at 9:51 am

      Buna ziua.
      Ma bucur ca am descoperit retetele dvs, sunt foarte clare,si usor de urmat pas cu pas.
      Am gasit si alte etete pe Savori,dar nu corespund ingedientele de pe video cu cele din retetele alaturate,lipsesc. Indicatia lor fiind sa ne luam dupa ingredientele din video. Adica,sa opresti video de cite ori apare uningredient cu gramajul. Naspa.
      Cred ca am sa ramin numai pe retelele dvs.
      Felicitari pentru munca depusa,si miiii de multumiri.
      Teo

      Răspunde
      • Iuliana

        august 03, 2020 at 10:07 am

        5 stars
        Mulțumesc mult! Mă bucur că vă plac rețetele mele și vă mai aștept pe la mine!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Sunt Iuliana Sbîrnea, autoarea blogului Bucate Aromate!

    Vei găsi aici peste 1000 de rețete din care să te inspiri, precum și multe articole interesante.
    Dacă ai întrebări, le aștept în comentarii, iar dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici →

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Mâncare de dovlecei cu orez, cea mai bună și mai ieftină mâncare de vară

    Categorii recomandate

    retete conserve pentru iarna
    Rețete de conserve
    retete de muraturi
    Rețete de murături

    Nou pe blog

    • Tarator - supă rece de castraveți cu iaurt și nuci
    • Paste cu ciuperci și sos de roșii
    • Shakshuka, mâncare simplă cu ouă ochiuri în sos de roșii
    • Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu caise

    Băuturi reci pentru zile fierbinți

    • Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • Ayran clasic cu mentă
    • Milkshake cu căpșuni, cremos și răcoritor
    • Smoothie cu piersici și busuioc roșu

    Mai multe rețete →

    Torturi festive

    • Entremet cu ricotta, zmeură şi iaurt
    • Tort muşuroi de cârtiţă cu banane și cremă mascarpone
    • Tort cu multă ciocolată şi nuci caramelizate (fără coacere)
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan

    Mai multe rețete de tort →

    Abonează-te pe YouTube!

    Bucate Aromate youtube

    Descarcă gratuit mini-cărțile de bucate!

    ebooks gratuite

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.