• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu carne

    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă

    Publicat la 20 decembrie 2022 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Timp estimat pentru citit: 6 minute

    Ce poate fi mai bun pentru o masă în familie decât o friptură de porc la cuptor, fragedă și suculentă, înconjurată de cartofi moi și aromați! Încercați această rețetă de friptură înăbușită la cuptor și veți fi surprinși de savoarea ei!

    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă

    Știți momentul acela când aduci la masă platoul cu o ceafă de porc întreagă, gătită la cuptor și toată lumea e nerăbdătoare, iar casa se umple de miros delicios de friptură? Ei bine, rețeta aceasta este perfectă pentru astfel de momente!

    Este o friptură care nu necesită prea multă manoperă, iar carnea și garnitura se gătesc deodată, într-o singură tavă. Chiar dacă stă o oră în cuptor, pe noi ne solicită, de fapt foarte puțin, așa că putem petrece timpul cu cei dragi, și nu în bucătărie! 😉

    Dacă vă sunteți amatori de carne de porc, trebuie neapărat să încercați și rețeta de ceafă de porc gătită în sos de roșii la cuptor și servită apoi cu un piure de cartofi cremos.

    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Mergi direct la:
    • Ingrediente
    • Cum să faci friptură de porc la cuptor
    • Încercați și alte rețete asemănătoare
    • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Ingrediente

    Pentru cea mai suculentă și mai gustoasă friptură de porc la cuptor avem nevoie doar de câteva ingrediente și condimente simple, de bază, pe care le avem mereu în casă.

    ceafa de porc bucata intreaga
    ceafă de porc - bucată întreagă
    • carne de porc, bucată întreagă - ceafă, pulpă, spată
    • condimente: boia de ardei, usturoi pudră, cimbru, chimen, dafin, sare și piper
    • ulei
    • legume: ceapă, ardei gras, usturoi, cartofi
    • vin alb

    Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

    Cum să faci friptură de porc la cuptor

    Cu toate că este o rețetă simplă, are totuși câțiva pași de preparare pentru a obține o friptură de porc fragedă, suculentă și perfect rumenită, precum și legume gustoase și aromate.

    ceafa de porc bucata intreaga condimentata

    Într-un vas amestecați: sare, piper, boia dulce și pudră de usturoi. Presărați acest amestec peste bucata de carne, pe toate părțile.

    Puneți carnea condimentată într-o pungă curată și lăsați-o la temperatura camerei pentru jumătate de oră, cât timp vă ocupați de legume.

    ceapa si ardei gras calite in tigaie pentru friptura de porc la cuptor

    Într-o tigaie puneți uleiul să se încingă, apoi adăugați semințele de chimen. Amestecați continuu pentru 2-3 minute, apoi puneți ceapa tăiată solzișori și ardeiul gras tăiat fâșii și lăsați-le să se călească 5 minute.

    Dați tigaia deoparte, adăugați restul de condimente: cimbru, dafin, sare, piper și usturoiul tăiat rondele.

    friptura de porc in tava cu felii de cartofi

    Într-o tavă unsă cu puțin ulei, puneți legumele călite mai devreme. Peste legume așezați carnea condimentată și în jurul ei cartofii tăiați sferturi sau felii. Condimentați și cartofii cu sare și piper.

    tava acoperita cu folie de aluminiu

    Turnați în tavă vinul alb și apa, apoi acoperiți tava cu folie de aluminiu (sau un capac) și dați-o la cuptor. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade!

    friptura de porc cu cartofi in cuptor

    După 30 de minute deschideți cuptorul, îndepărtați folia și întoarceți carnea pe partea cealaltă. Acoperim din nou tava cu folia de aluminiu și dăm din nou friptura la cuptor pentru încă 20-30 de minute sau până când carnea este fragedă. Dacă o doriți mai rumenită, lăsați-o 10 minute în cuptor neacoperită.

    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă

    Lăsați friptura să se odihnească 10 minute înainte să o tăiați. Se servește caldă, cu castraveți murați, gogoșari la oțet, gogonele murate, etc.

    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă

    Așa arată o secțiune printr-o bucată de ceafă de porc înăbușită la cuptor. Este bine rumenită, suculentă, extraordinar de fragedă și de gustoasă! Neapărat să o încercați și voi!

    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă

    Încercați și alte rețete asemănătoare

    • Iepure la cuptor
      Iepure la cuptor marinat în kefir
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Carnati de porc reteta traditionala
      Cârnați de porc, rețeta tradițională explicată pas cu pas
    • Pulpa de curcan in tava cu cartofi
      Curcan la cuptor marinat în iaurt, cu cartofi și usturoi

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă

    Friptură de porc la cuptor cu cartofi și legume - rețeta cu ceafă de porc întreagă

    Ce poate fi mai bun pentru o masă în familie decât o friptură de porc la cuptor, fragedă și suculentă, înconjurată de cartofi moi și aromați!
    5 from 7 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes minutes
    Gătire: 1 hour hour
    marinarea cărnii: 30 minutes minutes
    Timp total: 1 hour hour 50 minutes minutes
    Număr de porții: 6
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 1 bucată întreagă carne de porc (ceafă, pulpă, spată) (aprox. 1,2 -1,5 kg)
    • 1 linguriță boia de ardei (dulce)
    • 1 linguriță usturoi pudră
    • 1 linguriță cimbru uscat
    • 40 ml ulei
    • 2 lingurițe semințe de chimen
    • 3 buc ceapa uscată
    • 1 ardei gras (roșu)
    • 4 căței usturoi
    • 1,5 kg cartofi roz
    • 1 frunză de dafin
    • sare și piper negru (după gust)
    • 150 ml vin alb
    • 200 ml apa

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Într-un vas amestecați: sare, piper, boia dulce și pudră de usturoi. Presărați acest amestec peste bucata de carne, pe toate părțile.
    • Puneți carnea condimentată într-o pungă curată și lăsați-o la temperatura camerei pentru jumătate de oră, cât timp vă ocupați de legume.
    • Într-o tigaie puneți uleiul să se încingă, apoi adăugați semințele de chimen. Amestecați continuu pentru 2-3 minute, apoi puneți ceapa tăiată solzișori și ardeiul gras tăiat fâșii și lăsați-le să se călească 5 minute.
    • Dați tigaia deoparte, adăugați restul de condimente: cimbru, dafin, sare, piper și usturoiul tăiat rondele.
    • Într-o tavă unsă cu puțin ulei, puneți legumele călite mai devreme. Peste legume așezați carnea condimentată și în jurul ei cartofii tăiați sferturi sau felii. Condimentați și cartofii cu sare și piper.
    • Turnați în tavă vinul alb și apa, apoi acoperiți tava cu folie de aluminiu (sau un capac) și dați-o la cuptor. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade!
    • După 30 de minute deschideți cuptorul, îndepărtați folia și întoarceți carnea pe partea cealaltă. Acoperiți din nou tava cu folia de aluminiu și dați din nou friptura la cuptor pentru încă 20-30 de minute sau până când carnea este fragedă. Dacă o doriți mai rumenită, lăsați-o 10 minute în cuptor neacoperită.
    • Lăsați friptura să se odihnească 10 minute înainte să o tăiați. Se servește caldă, cu castraveți murați, gogoșari la oțet, gogonele murate, etc.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi și legume - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Valori per porție
    Calorii
    444
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    16
    g
    25
    %
    Colesterol
     
    82
    mg
    27
    %
    Carbohidrați
     
    43
    g
    14
    %
    Fibre
     
    5
    g
    21
    %
    Zahăr
     
    5
    g
    6
    %
    Proteine
     
    29
    g
    58
    %
    Vitamina A
     
    1103
    IU
    22
    %
    Calciu
     
    61
    mg
    6
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Din aceeași categorie

    • carnati din carne de pasare
      Cârnați de casă din carne de pasăre - rețeta dietetică
    • fasole cu ciolan afumat
      Fasole cu ciolan afumat - rețeta tradițională pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb
      Pui crispy - rețeta de șnițele în fulgi de porumb

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Elvira

      decembrie 20, 2022 at 8:16 pm

      5 stars
      Simplu și gustos! Cam așa fac și eu. ??

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea

        decembrie 21, 2022 at 7:28 am

        Mulțumesc!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →

    Nou pe blog

    Fiți mereu la curent cu noutățile! Aici găsiți rețetele recent publicate pe blog sau articole noi pe teme culinare.

    • foi coapte pentru turte
      Nu le cumpăra! Cum să faci ușor foi pentru turte de Crăciun cu nucă sau julfă!
    • biscuiti spritati cu unt
      Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
    • mancare de post cu gutui si sos de caramel
      Mâncare de post cu gutui și sos caramel (zahăr ars)- rețeta veche și delicioasă
    • reteta ton la airfryer
      File de ton la airfryer cu ghimbir și sos de soia

    4 REȚETE TRADIȚIONALE DE CRĂCIUN

    Rețete tradiționale de Crăciun care au fost transmise din generație în generație și care aduc un strop de magie în această sărbătoare.

    • Turte de Craciun
      Turte de Crăciun (Scutecele Domnului)
    • Turte de Craciun cu julfa-
      Turte cu julfă (cânepă) pentru Crăciun, rețeta tradițională
    • Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
      Turtă dulce decorată cu glazură de zahăr
    • reteta cornulete cu untura si smantana dospite cu drojdie
      Cornulețe cu untură și smântână dospite cu drojdie

    Rețete de fursecuri pentru Moș Crăciun

    Descoperiți rețetele de fursecuri care cu siguranță îi vor plăcea lui Moș Crăciun și care pot fi pregătite cu ușurință acasă, alături de cei mici.

    • fursecuri asortate pentru Craciun
      Fursecuri 321 - rețeta de fursecuri fragede pentru Crăciun
    • Nuci umplute
      Nuci umplute ca în copilărie. Cu ciocolată sau magiun.
    • Bombe cu visine din visinata
      Bombe cu vișine din vișinată. Bomboane bețive.
    • Islere cu nuci
      Ișlere cu nucă și gem, glazurate cu ciocolată
    MAI MULTE REȚETE DE FURSECURI

    4 rețete de aperitive uscate

    Cele mai bune rețete de aperitive uscate pentru orice ocazie! Rețete de pogăcele, crochete și sărățele, perfecte pentru a fi servite alături de o bere sau de un pahar de vin alături de prieteni!

    • saratele cu parmezan asezate in tava
      Sărățele cu untură și iaurt - rețeta simplă și ieftină
    • Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
      Pogăcele cu caşcaval delicioase şi uşor de făcut
    • Sărăţele rapide cu telemea şi smântână
      Sărățele rapide cu telemea şi smântână
    • Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor
      Crochete de cartofi cu caşcaval la cuptor

    Rețete de torturi pentru sărbători

    Bucate Aromate este locul unde găsești cele mai bune rețete de torturi pentru orice ocazie specială. Rețete delicioase și ușor de făcut pentru torturi de Crăciun, aniversări sau orice eveniment festiv. Încearcă-le și impresionează-ți invitații cu deserturi delicioase!

    • Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
      Tort cu cremă de mascarpone și caramel sărat
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort cu blat de turtă dulce şi cremă de brânză
      Tort de turtă dulce cu cremă de brânză
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Aperitive pentru mese de sărbătoare

    Cele mai bune rețete de aperitive care îți vor încânta papilele gustative în această perioadă magică a anului. Descoperă aromele autentice ale preparatelor specifice sărbătorilor pregătite din ingrediente simple și naturale!

    • Rulada aperitiv în 2 variante - cu branza si pate de ficat
      Ruladă aperitiv - rețeta pas cu pas de ruladă sărată din aluat opărit
    • Șuncă fiartă în zeamă de varză
      Șuncă fiartă în zeamă de varză murată
    • chec aperitiv cu iaurt
      Chec aperitiv cu iaurt - rețeta simplă și gustoasă
    • Icre de crap si știucă pe platou festiv
      Icre de crap și știucă - de ce e bine să le combini

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • fasole batuta cu ceapa prajita si usturoi
      Fasole bătută cu ceapă prăjită și usturoi - rețeta tradițională de post
    • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
      Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
    • Ciorba de burta
      Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • paine alba impletita la tava
      Pâine albă împletită la tavă - rețeta simplă de pâine pufoasă de casă

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.