Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Rețete cu carne

Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă

725 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 6 minute

Ce poate fi mai bun pentru o masă în familie decât o friptură de porc la cuptor, fragedă și suculentă, înconjurată de cartofi moi și aromați! Încercați această rețetă de friptură înăbușită la cuptor și veți fi surprinși de savoarea ei!

Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă

Știți momentul acela când aduci la masă platoul cu o ceafă de porc întreagă, gătită la cuptor și toată lumea e nerăbdătoare, iar casa se umple de miros delicios de friptură? Ei bine, rețeta aceasta este perfectă pentru astfel de momente!

Este o friptură care nu necesită prea multă manoperă, iar carnea și garnitura se gătesc deodată, într-o singură tavă. Chiar dacă stă o oră în cuptor, pe noi ne solicită, de fapt foarte puțin, așa că putem petrece timpul cu cei dragi, și nu în bucătărie! 😉

Dacă vă sunteți amatori de carne de porc, trebuie neapărat să încercați și rețeta de ceafă de porc gătită în sos de roșii la cuptor și servită apoi cu un piure de cartofi cremos.

Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
Mergi direct la:
  • Ingrediente
  • Cum să faci friptură de porc la cuptor
  • Încercați și alte rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente

Pentru cea mai suculentă și mai gustoasă friptură de porc la cuptor avem nevoie doar de câteva ingrediente și condimente simple, de bază, pe care le avem mereu în casă.

ceafa de porc bucata intreaga
ceafă de porc - bucată întreagă
  • carne de porc, bucată întreagă - ceafă, pulpă, spată
  • condimente: boia de ardei, usturoi pudră, cimbru, chimen, dafin, sare și piper
  • ulei
  • legume: ceapă, ardei gras, usturoi, cartofi
  • vin alb

Pentru cantitățile exacte, vedeți rețeta completă de mai jos.

Cum să faci friptură de porc la cuptor

Cu toate că este o rețetă simplă, are totuși câțiva pași de preparare pentru a obține o friptură de porc fragedă, suculentă și perfect rumenită, precum și legume gustoase și aromate.

ceafa de porc bucata intreaga condimentata

Într-un vas amestecați: sare, piper, boia dulce și pudră de usturoi. Presărați acest amestec peste bucata de carne, pe toate părțile.

Puneți carnea condimentată într-o pungă curată și lăsați-o la temperatura camerei pentru jumătate de oră, cât timp vă ocupați de legume.

ceapa si ardei gras calite in tigaie pentru friptura de porc la cuptor

Într-o tigaie puneți uleiul să se încingă, apoi adăugați semințele de chimen. Amestecați continuu pentru 2-3 minute, apoi puneți ceapa tăiată solzișori și ardeiul gras tăiat fâșii și lăsați-le să se călească 5 minute.

Dați tigaia deoparte, adăugați restul de condimente: cimbru, dafin, sare, piper și usturoiul tăiat rondele.

friptura de porc in tava cu felii de cartofi

Într-o tavă unsă cu puțin ulei, puneți legumele călite mai devreme. Peste legume așezați carnea condimentată și în jurul ei cartofii tăiați sferturi sau felii. Condimentați și cartofii cu sare și piper.

tava acoperita cu folie de aluminiu

Turnați în tavă vinul alb și apa, apoi acoperiți tava cu folie de aluminiu (sau un capac) și dați-o la cuptor. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade!

friptura de porc cu cartofi in cuptor

După 30 de minute deschideți cuptorul, îndepărtați folia și întoarceți carnea pe partea cealaltă. Acoperim din nou tava cu folia de aluminiu și dăm din nou friptura la cuptor pentru încă 20-30 de minute sau până când carnea este fragedă. Dacă o doriți mai rumenită, lăsați-o 10 minute în cuptor neacoperită.

Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă

Lăsați friptura să se odihnească 10 minute înainte să o tăiați. Se servește caldă, cu castraveți murați, gogoșari la oțet, gogonele murate, etc.

Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă

Așa arată o secțiune printr-o bucată de ceafă de porc înăbușită la cuptor. Este bine rumenită, suculentă, extraordinar de fragedă și de gustoasă! Neapărat să o încercați și voi!

Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă

Încercați și alte rețete asemănătoare

  • Iepure la cuptor
    Iepure la cuptor marinat în kefir
  • placinta cu carne tocata
    Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
  • Carnati de porc reteta traditionala
    Cârnați de porc, rețeta tradițională explicată pas cu pas
  • Pulpa de curcan in tava cu cartofi
    Curcan la cuptor marinat în iaurt, cu cartofi și usturoi

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă

Friptură de porc la cuptor cu cartofi și legume - rețeta cu ceafă de porc întreagă

Ce poate fi mai bun pentru o masă în familie decât o friptură de porc la cuptor, fragedă și suculentă, înconjurată de cartofi moi și aromați!
5 from 10 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 1 hour hour
marinarea cărnii: 30 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 50 minutes minutes
Număr de porții: 6
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 bucată întreagă carne de porc (ceafă, pulpă, spată) (aprox. 1,2 -1,5 kg)
  • 1 linguriță boia de ardei (dulce)
  • 1 linguriță usturoi pudră
  • 1 linguriță cimbru uscat
  • 40 ml ulei
  • 2 lingurițe semințe de chimen
  • 3 buc ceapa uscată
  • 1 ardei gras (roșu)
  • 4 căței usturoi
  • 1,5 kg cartofi roz
  • 1 frunză de dafin
  • sare și piper negru (după gust)
  • 150 ml vin alb
  • 200 ml apa

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-un vas amestecați: sare, piper, boia dulce și pudră de usturoi. Presărați acest amestec peste bucata de carne, pe toate părțile.
  • Puneți carnea condimentată într-o pungă curată și lăsați-o la temperatura camerei pentru jumătate de oră, cât timp vă ocupați de legume.
  • Într-o tigaie puneți uleiul să se încingă, apoi adăugați semințele de chimen. Amestecați continuu pentru 2-3 minute, apoi puneți ceapa tăiată solzișori și ardeiul gras tăiat fâșii și lăsați-le să se călească 5 minute.
  • Dați tigaia deoparte, adăugați restul de condimente: cimbru, dafin, sare, piper și usturoiul tăiat rondele.
  • Într-o tavă unsă cu puțin ulei, puneți legumele călite mai devreme. Peste legume așezați carnea condimentată și în jurul ei cartofii tăiați sferturi sau felii. Condimentați și cartofii cu sare și piper.
  • Turnați în tavă vinul alb și apa, apoi acoperiți tava cu folie de aluminiu (sau un capac) și dați-o la cuptor. Cuptorul trebuie să fie preîncălzit la 180 de grade!
  • După 30 de minute deschideți cuptorul, îndepărtați folia și întoarceți carnea pe partea cealaltă. Acoperiți din nou tava cu folia de aluminiu și dați din nou friptura la cuptor pentru încă 20-30 de minute sau până când carnea este fragedă. Dacă o doriți mai rumenită, lăsați-o 10 minute în cuptor neacoperită.
  • Lăsați friptura să se odihnească 10 minute înainte să o tăiați. Se servește caldă, cu castraveți murați, gogoșari la oțet, gogonele murate, etc.
Valori nutriționale
Friptură de porc la cuptor cu cartofi și legume - rețeta cu ceafă de porc întreagă
Valori per porție
Calorii
444
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
16
g
25
%
Colesterol
 
82
mg
27
%
Carbohidrați
 
43
g
14
%
Fibre
 
5
g
21
%
Zahăr
 
5
g
6
%
Proteine
 
29
g
58
%
Vitamina A
 
1103
IU
22
%
Calciu
 
61
mg
6
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
725 shares

Comentarii

  1. Elvira a zis

    decembrie 20, 2022 at 8:16 pm

    5 stars
    Simplu și gustos! Cam așa fac și eu. 👍💐

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      decembrie 21, 2022 at 7:28 am

      Mulțumesc!

      Răspunde
5 from 10 votes (9 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.