Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de post

Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat

4806 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta simplă și ieftină de cornulețe de post. Cornulețe fragede, din aluat cu borș, umplute cu rahat. Un desert simplu și delicios.

Deserturile de post sunt, pentru mine, de-a dreptul fascinante. Ingredientele de bază sunt aceleași: făină, un agent de creștere (drojdie sau praf de copt), ulei și un alt lichid: lapte vegetal, apă minerală sau borș, ca în rețeta de cornulețe de post cu borș umplute cu rahat despre care vorbim azi.

Cornulețe de post cu borș

Doar prin simpla schimbare a proporțiilor dintre aceste ingrediente de bază, rezultă atâtea produse diferite și toate extraordinar de bune: chec de post, gogoși pufoase de post, cornulețe, clătite de post cu apă minerală sau cozonac de post cu suc de portocale! Dacă stați să analizați puțin, veți vedea că am dreptate și că mai toate deserturile de post au practic aceleași ingrediente de bază, cu foarte mici modificări.

Desigur, se spune că de exemplu, cornulețele cu untură și smântână (vezi aici rețeta), sunt mai fragede și mai fine. Da, sunt, dar să știți că nici cele din rețeta de astăzi nu sunt cu nimic mai prejos. Având în vedere cât de ieftine sunt, cât de ușor se fac și cât de bune ies, aș zice că e o rețetă care nu trebuie să lipsească din colecția nimănui.

Cornulețe de post cu borș

Nu mai făcusem demult cornulețe și o cutie de rahat descoperită uitată pe un raft din cămară m-a dus imediat cu gândul la ele. Tare mult mi-a plăcut să văd cubulețele colorate de rahat, parcă mi-am adus aminte de copilărie, când ăsta era "job-ul" meu atunci când se apuca mama de făcut cornulețe. Mai tăiam, mai furam câte un cubuleț din fiecare culoare....exact așa am făcut și acum 😀

Rahat colorat
Cornulețe de post cu borș

Dacă nu ați făcut niciodată cornulețe cu borș , e posibil ca inițial aluatul să vi se pară prea uleios. Nu vă faceți griji, așa trebuie să fie. Se va lucra ușor cu el, singura condiție fiind să nu îl frământați prea mult. Se întinde frumos cu sucitorul, nu se lipește de blat, iar la copt parcă se desface în fâșii.

Cornulețe de post cu borș

Nu uitați să pudrați din belșug cornulețele cu zahăr pudră imediat după ce le-ați scos din cuptor. Atunci aderă cel mai bine zahărul pudră e suprafața lor. Dacă apucă să se răcească nu se vor mai acoperi la fel de bine cu zahăr.

Zahăr pudră

Cornulețele vor fi fragede și bune și își vor menține mult timp calitățile dacă le păstrați în cutii metalice sau de carton. Sunt un desert simplu, dar spornic și aducător de emoții celor care le degustă. Cornulețele cu rahat sunt irezistibile, nu știu pe nimeni care să le refuze, iar ambalate într-o cutie frumoasă, să știți că pot fi un cadou minunat pentru cineva drag.

Cornulețe de post cu borș

Mod de preparare cornulețe de post cu borș

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Cornulețe de post cu borș

Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat

Rețeta simplă și ieftină de cornulețe de post. Cornulețe fragede, din aluat cu borș, umplute cu rahat. Un desert simplu și delicios.
5 from 9 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Așteptare: 45 minutes minutes
Timp total: 1 hour hour 35 minutes minutes
Număr de porții: 48 cornulețe
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

rola taiat cornulete
rolă tăiat cornulețe
tavă cuptor aprox. 40x30 cm
hârtie de copt

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 550 g făină tip 000
  • 10 g drojdie uscată și 2 linguri de apă
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță rasă sare
  • ½ linguriță pudra de vanilie (sau 2-3 plicuri de zahăr vanilat)
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 200 ml borș
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 250 g rahat
  • 100 g zahăr pudră

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți ingredientele uscate (făina, sarea zahărul, vanilia și coaja de lămâie) într-un bol și amestecați puțin.
  • În ceea ce privește drojdia, respectați instrucțiunile de pe plic. Unele tipuri de drojdie se amestecă în stare uscată cu făina, altele necesită o hidratare prealabilă. Eu am folosit drojdie uscată Pakmaya și a fost nevoie să o hidratez 10 minute în 2 linguri de apă.
  • Adaugați ingredientele lichide (borșul, uleiul, drojdia hidratată) peste cele solide și amestecați. Veți obține un aluat dens și uleios.
  • Frământați aluatul doar până devine omogen, nu mai mult! Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de 30 de minute la temperatura camerei.
  • Cât timp se odihnește aluatul, presărați zahăr pudră pe tocătorul de lemn și tăiați rahatul în fâșii sau cubulețe, după cum doriți.
  • Împărțiți aluatul din bol în 5-6 părți egale.
  • Întindeți cu sucitorul fiecare parte de aluat. Pentru a avea cornulețe frumoase, alegeți o farfurie potrivită ca mărime, așezați-o peste foaia de aluat și decupați marginea de jur împrejurul ei.
  • Împărțiți apoi foaia în 8 triunghiuri peste care așezați bucățele de rahat.
  • Rulați cornulețele și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Marginile rezultate, puneți-le la un loc, presați puțin, fără să frământați prea mult și întindeți o nouă foaie din care decupați cornulețe.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Lăsați cornulețele să se mai odihnească 15 minute în tavă, apoi dați-le la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până încep să se rumenească pe partea care a fost în contact cu tava.
  • Cât sunt încă fierbinți, pudrați cornulețele cu zahăr pudră din belșug.
  • Serviți cornulețele după ce s-au răcit.
  • Cornulețele cu borș se pot păstra chiar și o săptămână în cutii de carton sau cutii metalice (din cele speciale pentru fursecuri).
Valori nutriționale
Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
Valori per porție
Calorii
103
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
4
g
6
%
Carbohidrați
 
15
g
5
%
Fibre
 
0.3
g
1
%
Zahăr
 
6
g
7
%
Proteine
 
1
g
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Cornulețe fragede

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
4806 shares

Comentarii

  1. Simona a zis

    noiembrie 26, 2019 at 7:10 pm

    F bune. Dar am niște intrebari: cât de groasă trebuie sa fie foaia? Aluatul nu se pune la frigider? Desi le-am lăsat în tavă 15 min nu au crescut. Eu le-am făcut dreptunghiuri si le-am făcut suluri, asa nu a mai curs umplutura. La gust sunt excepționale. Multumesc pt reteta!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 26, 2019 at 7:35 pm

      Când le umplu cu gem și eu tot sul le fac, dar când le fac cu nucă sau rahat îmi place să le dau forma specifică, de cornuleț.
      Foaia o întind cam de 2-3 mm. Nu pun aluatul la frigider.
      Mă bucur mult că v-au plăcut la gust 🙂

      Răspunde
5 from 9 votes (9 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.