• Skip to primary navigation
  • Skip to content
  • Skip to primary sidebar
  • Skip to footer

Bucate Aromate

reţete simple pentru familie şi prieteni

Mă găsești și aici

  • Facebook
  • Google+
  • Instagram
  • Pinterest
  • Home
  • Reţete
  • Despre
    • Autoarea blogului
    • Colaboratori
    • Politica Cookies
    • Politica de confidenţialitate
  • Resurse
    • eBooks gratuite
    • Articole utile
    • Reportaje, călătorii
  • Întreabă-mă
  • Contact
  • Aperitive
  • Supe şi ciorbe
  • Feluri de bază
    • Mâncăruri cu carne
    • Gata în 30 de minute
    • Retete vegane (de post)
    • Reţete cu peşte şi fructe de mare
    • Rețete vegetariene
    • Salate
    • Paste şi pizza
    • Tarte sărate
  • Deserturi
    • Checuri, cozonac, brioşe
    • Deserturi de casă
    • Deserturi de post
    • Fursecuri, biscuiţi, cornuleţe
    • Îngheţată şi deserturi la pahar
    • Prăjituri şi tarte
    • Torturi
  • Băuturi
  • Pâine de casă
  • Din cămară
  • Cum se face?

Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat

December 7, 2018 by Iuliana Leave a Comment

Mergi direct la rețetă

Deserturile de post sunt, pentru mine, de-a dreptul fascinante. Ingredientele de bază sunt aceleași: făină, un agent de creștere (drojdie sau praf de copt), ulei și un alt lichid: lapte vegetal, apă minerală sau borș, ca în rețeta de cornulețe de post cu borș umplute cu rahat despre care vorbim azi.

Cornulețe de post cu borș

Doar prin simpla schimbare a proporțiilor dintre aceste ingrediente de bază, rezultă atâtea produse de post diferite și toate extraordinar de bune: checuri, gogoși, cornulețe, clătite sau cozonac! Dacă stați să analizați puțin, veți vedea că am dreptate și că mai toate deserturile de post conțin cam același lucru.

Desigur, se spune că de exemplu, cornulețele cu untură și smântână (vezi aici rețeta), sunt mai fragede și mai fine. Da, sunt, dar să știți că nici cele din rețeta de astăzi nu sunt cu nimic mai prejos. Având în vedere cât de ieftine sunt, cât de ușor se fac și cât de bune ies, aș zice că e o rețetă care nu trebuie să lipsească din colecția nimănui.

Cornulețe de post cu borș

Nu mai făcusem demult cornulețe și o cutie de rahat descoperită uitată pe un raft din cămară m-a dus imediat cu gândul la ele. Tare mult mi-a plăcut să văd cubulețele colorate de rahat, parcă mi-am adus aminte de copilărie, când ăsta era “job-ul” meu atunci când se apuca mama de făcut cornulețe. Mai tăiam, mai furam câte un cubuleț din fiecare culoare….exact așa am făcut și acum 😀

Cornulețe de post cu borș
Cornulețe de post cu borș

Dacă nu ați făcut niciodată cornulețe cu borș, e posibil ca inițial aluatul să vi se pară prea uleios. Nu vă faceți griji, așa trebuie să fie. Se va lucra ușor cu el, singura condiție fiind să nu îl frământați prea mult. Se întinde frumos cu sucitorul, nu se lipește de blat, iar la copt parcă se desface în fâșii.

Cornulețe de post cu borș

Nu uitați să pudrați din belșug cornulețele cu zahăr pudră imediat după ce le-ați scos din cuptor. Atunci aderă cel mai bine zahărul pudră e suprafața lor. Dacă apucă să se răcească nu se vor mai acoperi la fel de bine cu zahăr.

Cornulețe de post cu borș

Cornulețele vor fi fragede și bune și își vor menține mult timp calitățile dacă le păstrați în cutii metalice sau de carton. Sunt un desert simplu, dar spornic și aducător de emoții celor care le degustă. Cornulețele cu rahat sunt irezistibile, nu știu pe nimeni care să le refuze, iar ambalate într-o cutie frumoasă, să știți că pot fi un cadou minunat pentru cineva drag.

Cornulețe de post cu borș

Mod de preparare cornulețe de post cu borș

Cornulețe de post cu borș
Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest

Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat

Preparare20 mins
Gătire20 mins
Așteptare45 mins
Timp total1 hr 35 mins
Categorie: Desert, Retete de post
Porții: 48 cornulețe
Autor: Iuliana Sbirnea

Ingrediente

  • 550 g făină tip 000
  • 10 g drojdie uscată și 2 linguri de apă
  • 50 g zahăr
  • 1 linguriță rasă sare
  • 1/2 linguriță pudra de vanilie (sau 2-3 plicuri de zahăr vanilat)
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 200 ml borș
  • 200 ml ulei de floarea soarelui
  • 250 g rahat
  • 100 g zahăr pudră

Mod de preparare

  • Puneți ingredientele uscate (făina, sarea zahărul, vanilia și coaja de lămâie) într-un bol și amestecați puțin.
  • În ceea ce privește drojdia, respectați instrucțiunile de pe plic. Unele tipuri de drojdie se amestecă în stare uscată cu făina, altele necesită o hidratare prealabilă. Eu am folosit drojdie uscată Pakmaya și a fost nevoie să o hidratez 10 minute în 2 linguri de apă.
  • Adaugați ingredientele lichide (borșul, uleiul, drojdia hidratată) peste cele solide și amestecați. Veți obține un aluat dens și uleios.
  • Frământați aluatul doar până devine omogen, nu mai mult! Acoperiți bolul cu folie alimentară și lăsați-l să dospească timp de 30 de minute la temperatura camerei.
  • Cât timp se odihnește aluatul, presărați zahăr pudră pe tocătorul de lemn și tăiați rahatul în fâșii sau cubulețe, după cum doriți.
  • Împărțiți aluatul din bol în 5-6 părți egale.
  • Întindeți cu sucitorul fiecare parte de aluat. Pentru a avea cornulețe frumoase, alegeți o farfurie potrivită ca mărime, așezați-o peste foaia de aluat și decupați marginea de jur împrejurul ei.
  • Împărțiți apoi foaia în 8 triunghiuri peste care așezați bucățele de rahat.
  • Rulați cornulețele și așezați-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
  • Marginile rezultate, puneți-le la un loc, presați puțin, fără să frământați prea mult și întindeți o nouă foaie din care decupați cornulețe.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade.
  • Lăsați cornulețele să se mai odihnească 15 minute în tavă, apoi dați-le la cuptor pentru aproximativ 20 de minute, până încep să se rumenească pe partea care a fost în contact cu tava.
  • Cât sunt încă fierbinți, pudrați cornulețele cu zahăr pudră din belșug.
  • Serviți cornulețele după ce s-au răcit.
  • Cornulețele cu borș se pot păstra chiar și o săptămână în cutii de carton sau cutii metalice (din cele speciale pentru fursecuri).
Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!
Cornulețe de post cu borș

Filed Under: Deserturi de post, Fursecuri/Biscuiți/Cornulețe Tagged With: bors, cornulete, Feleacul, rahat

Previous Post: « Varză de post cu macrou (pentru dezlegările la pește)
Next Post: Pâine dulce cu stafide și șofran (cu maia naturală) »

Reader Interactions

Vrei să afli când apare o rețetă nouă?

Introdu adresa de email în caseta de mai jos și abonează-te



Lasă un comentariu Cancel reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Primary Sidebar

Bună,
Sunt Iuliana, gazda ta pe Bucate Aromate.
Îți multumesc pentru vizită. Sper să găsești în colecția mea de rețete inspirație pentru meniul familiei tale.
Dacă vrei să afli mai multe despre mine și blog, citește aici.

Categorii de rețete

eBooks gratuite pentru cititori

gata in 30 de minute




cum se face

paine de casa

din camara

Footer

Faci ceva dulce azi?

Ștrudel cu dovleac și scorțișoară

Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

Tort fără coacere cu pișcoturi, frișcă și ciocolată

Cornuri cu mere si stafide

Cornuri cu mere și stafide (pariziene)

Chec din albusuri cu cacao si fulgi de migdale

Chec din albușuri cu cacao și fulgi de migdale

Tiramisu la pahar

Tiramisu la pahar? Nimic mai simplu!

Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

Tort Amaretti cu cremă de nuci și ness

Alege desertul de aici →

Nu știi ce să gătești azi?

Paste cu creveti congelati si rosii cherry

Paste cu creveți congelați și roșii cherry

Mancare de linte cu carnati

Mâncare de linte cu cârnați (pregătită la multicooker)

Pastrav la cuptor pe pat de ceapa

Păstrăv la cuptor pe pat de ceapă și rondele de cartofi

Orez cu cârnați și ardei kapia

Orez cu cârnați și ardei kapia

Ceapa marinata in vin rosu

Ceapă marinată în vin roșu cu mirodenii

Falafel

Falafel, de fapt niște chifteluțe vegane din năut crud

Caută inspirație aici →

Etichete

afine ardei ardei gras bauturi racoritoare branza branza de vaci busuioc cacao caise capsuni carne de pasare carne tocata cartofi ciocolata ciuperci dieta Dukan dovlecei frisca iaurt lamaie lapte legume maia naturala mascarpone mere miere migdale morcov mozaicul lunii nuci orez oua paste peste rosii scortisoara Selgros smantana solaris supa-crema tarte dulci unt usturoi vanilie zmeura

Hai pe Instagram

  • Cândva, demult, parcă într-o altă viață, făceam deserturi și fotografii (mai) frumoase.
-------📸-------
Acum nu mai găsesc timp și energie pentru opere de artă. Nu-mi doresc decât mâncare simplă, rapidă și cinstită pe care o fotografiez rapid chiar înainte să  o duc la gură 😂 -------------------
Rulada asta e de vreo 2ani pe blog. E cu un gem de căpșuni din cămară și cremă de vanilie. Îmi amintesc că a fost bună 🙂
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #bucuriisimple #retete #desert #blogcuretete #bloguriromanesti #blogculinar #cevadulce
  • Până îmi revin eu după binemeritata vacanță, mă gândesc să vă arăt acest ștrudel cu umplutură generoasă de dovleac și aromă sublimă de scorțișoară. -----------
Nu de alta, dar poate ați uitat vreun dovleac în balcon sau vreo pungă gata pregătită în congelator 😉
------------
Am lăsat rețeta la profil, să fie acolo! 📝
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #desert #strudel #strudelcudovleac #retete #retetesimple #dovleacplacintar #cegatim #cegatimazi #dincuptor #mancaruriromanesti #mancare #blogcuretete #blogculinar #bloguriromanesti #desert #desser#dessertphotography #dessertpic #somethinggood #somethingsweet #pumpkin #pumpkinstrudel
  • Avantajul de a avea un site culinar, este acela ca atunci cand nu ai timp (sau chef) de gatit, te poti hrani cu amintirea minunilor pe care le faceai odata :)) Cea din fotografie s-a numit la vremea ei "cheese cake cu caramel si nuci pecan" si a fost extraordinar.
Daca aveti timp, dati-i o sansa. O sa va placa! 
Reteta e pe site, linkul e in bio :)
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #cheesecake #caramel #caramelsauce #desert #goodfood #retetesimple #tort #gatimacasa #blogculinar #fotografieculinara #fotografiedeprodus #nikon #nikon35mm18 #foodphoto #foodphotograpy #photographer #pecan #dessert #instafood #stillifephotography
  • Ei bine, sunt în măsură să vă informez că tortul fără coacere, fără fierbere, fără riscuri și fără stres, chiar există! Îl găsiți la mine pe blog.
Nu că l-aș fi inventat eu, dar orișicât! 😂
PS: Linkul e la profil, da? .
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #tiramisu #tiramisu🍰 #tiramisulover #desert #cevadulce #cevabun #retete #blogculinar #fotogratieculinara #gatimacasa #bloguriromanesti #cegatimazi #mascarpone #savoiardi #food #dessert #foodphotoshoot #foodphoto #foodphotography #instagood #macrophotos #macrofood #nikon #nikon40mm #recipe #recipedeveloper #cooking #easyrecipe
  • Cornuri rumene și pufoase, umplute cu mere și stafide. 
Ce zici, te mulțumești doar cu unul? 😃
PS: Rețeta știți voi unde e 😉
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #cornuri #micdejun #facutincasa #gatimacasa #cegatimazi #cegatim #retetesimple #reteteromanesti #mancaruriromanesti #dincuptor #dinbucatariamea #fotogratieculinara #blogculinar #bloggericulinari #breakfast #watsforbreakfast #baking #dessertphotography #frommyoven #foodstagram #lifestyle #happyliving #happymoments
  • Gata, fandosita asta cu sfeclă roșie și nuci a văzut lumina tiparului virtual. Știți voi unde o găsiți 😉
Tot ce pot eu sa vă spun spre binele vostru, e că merită să o căutați, să o frământați, să o coaceți și să puneți unt pe ea. Atât! .
.
.
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #painecumaia #painesanatoasa #painedecasa #painecuseminte #maianaturala #paineartizanala #dinbucatariamea #gatimacasa #retetazilei #retete #bloggericulinari #bloguriromanesti #fotografieculinara #retetetraditionale #reteteromanesti #sourdough #sourdoughbread #painaulevain #levain #frommyoven #frommykitchen #proudofmyself #foodphotography #beetrootbread #nutbread #sweetsourdough #paine #artisanbread
  • 🌨️❄️☃️ Ceai de iarnă. 
De băut în tihnă, pe partea corectă a ferestrei 😃
.
.
.
.
.
.
#bucatearomate #bucuriisimple #ceaicald #cebem #avenitiarna #avemzapada #frig #bloggericulinari #bloguriromanesti #blogculinar #fotografiazilei #fotografieculinara #cevabun #hotdrink #winteriscoming #winterishere #snow #instadrink #drinkphotography #hottea #rosetea #wintertea

Urmărește-mă și acolo!

Copyright

Toate articolele(text, reţetă)  și fotografiile care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului Bucate Aromate. Copierea și diseminarea acestora pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți, etc.), în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica de confidenţialitate

Politica Cookies

Acest site folosește cookie-uri. Continuarea navigării reprezintă acceptul dvs. pentru această folosință. Pentru mai multe detalii privind gestionarea preferințelor, vedeți: Politica de utillizare cookie-uri

Copyright © 2019 · Foodie Pro & The Genesis Framework