Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Torturi

Tort cu cremă de iaurt şi fructe de pădure

Publicat la 21 iulie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

606 shares
Mergi la rețetă

Aveam nevoie de un tort care se face rapid pentru că trebuia să îl meşteresc seara, în cele 2-3 ore pe care le am libere după ce vin de la serviciu. Deci vroiam cel mai rapid tort şi pe cât posibil fără coacere şi fără fierbere pentru că eram sub codul galben de caniculă şi numai de aprins cuptorul nu-mi ardea.

Credeaţi că nu există un asemenea tort? Hehe, există şi încă e unul delicios! Are blat subţire, multă cremă de iaurt şi fructe de sezon fără număr, cât de multe încap. E un tort dulce-acrişor şi foarte uşor, aşa, ca de vară 🙂

Tort cu cremă de iaurt şi fructe de pădure

Mod de preparare tort cu cremă de iaurt şi fructe de pădure

Blatul l-am făcut din biscuiţi măcinaţi, exact ca la reţetele de cheesecake. Da, eu sunt ca ne-oamenii, la cheesecake, fac blat de unt, iar la tort fac blat de biscuiţi 😀 Parcă am avut premoniţii acum vreo săptămână când am scris reţeta de cheesecake crocant cu zmeură şi am ironizat subtil americancele. Am zis atunci că o să fac şi eu blat din biscuiţi când o să fiu în criză de timp! Na, că mi s-a întâmplat! Dar a fost bun şi rapid, mi-a prins bine.

Cu crema de iaurt, n-are rost să vă mai povestesc, e atât de simplă! Haideţi să vedem!

Tort cu cremă de iaurt şi fructe de pădure

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort cu cremă de iaurt şi fructe de pădure

Tort cu blat de biscuiți și crema de iaurt cu fructe

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

blat - formă cu pereți detașabili de 18 cm

  • 100 g biscuiți digestivi
  • 70 g unt gras (82% grăsime)

crema de iaurt

  • 500 ml de iaurt gras (grecesc, 10% grăsime)
  • 150 g urdă de vaci (ricotta)
  • 200 zahăr pudră
  • 1 linguriță pastă de vanilie (sau semințele de la o păstaie de vanilie)
  • 1 plic de gelatină
  • 100 ml de lapte rece
  • 400 g fructe (eu am avut mure și căpșuni)

Instrucțiuni de preparare
 

blatul

  • Măcinăm biscuiţii şi adăugăm peste ei untul topit. Amestecăm bine cu o lingură pentru ca untul să ajungă să umezească întreaga pudră de biscuiţi.
  • Turnăm amestecul de biscuiţi şi unt într-o formă de tort cu margini detaşabile şi presăm bine cu o lingură sau cu fundul unui pahar. Trebuie să obţinem un blat compact, cu grosime uniformă.
  • Peste blat aşezăm fructele, aşa cum se vede în poza de sus. Păstrăm câteva fructe pentru decor.
  • Dăm blatul la frigider cât timp ne ocupăm de cremă.

crema

  • Punem gelatina la hidratat în cei 100 ml de lapte rece. După10 minute încălzim gelatina la bain marie pentru a o topi. Atenţie să nu fiarbă pentru că îşi pierde proprietăţile!
  • Mărunţim bine urda cu o furculiţă. Adăugăm peste urdă iaurtul, zahărul pudră, vanilia şi gelatina topită. Mixăm puţin cu blenderul de mână pentru a omogeniza compoziţia.

asamblarea tortului

  • Turnăm crema de iaurt peste blatul de tort şi dăm tortul la rece pentru 15 minute. Facem acest lucru deoarece compoziţia de iaurt este destul de lichidă şi nu putem orna tortul. Trebuie să lăsăm crema să se întărească puţin pentru a putea susţine fructele la suprafaţă.
  • Scoatem tortul din frigider, aşezăm fructele la suprafaţă şi dăm din nou tortul la rece pentru cel puţin 4 ore înainte de servire.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Cu ce fructe aş reface tortul ăsta? Păi cu mure şi coacăze roşii. Sau cu afine şi zmeură. Cu bucăţele de piersici din compot şi cireşe sau vişine. Cu kiwi şi bucăţele de mandarine. V-aţi prins, îmi plac contrastele de culori! 😉

Dar ceea ce vroiam de fapt să spun e că puteţi adapta reţeta la gusturile şi frigiderul vostru. La fel de bine în loc de iaurt puteţi pune frişcă sau smântână sau mascarpone, de exemplu. Sau puteţi renunţa la urdă dacă nu o aveţi, nu e nicio problemă.

Ce se mai poate face...puteţi mixa fructele împreună cu iaurtul sau frişca ca să obtineţi o cremă colorată, aşa cum am făcut eu la tortul cu spumă de căpşuni. Vedeţi ce multe idei de torturi rapide am? Aştept să-mi spuneţi dacă v-am inspirat şi pe voi 🙂

Tort cu cremă de iaurt şi fructe de pădure

Poftă bună la tort cu cremă de iaurt şi fructe de pădure!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
606 shares

Comentarii

  1. doina a zis

    iulie 21, 2016 at 4:09 pm

    Racoritor si apetisant ! Fotografii foarte frumoase.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 21, 2016 at 7:41 pm

      Multumesc, Doina! 🙂

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    iulie 21, 2016 at 9:30 am

    Bun, bun! Reteta mea de ieri e tot una la rece, dar cu piersici. Astea ”la rece” sunt cel mai usor de facut 😉 Se fac rapid si sunt si gustoase.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 21, 2016 at 7:41 pm

      Eu sunt cam debutanta in deserturi la rece. Trebuie sa mai exersez 🙂

      Răspunde
  3. Mihaela a zis

    iulie 21, 2016 at 9:06 am

    Multumesc, chiar de o reteta ca asta aveam nevoie. Trebuie sa fac un tort in weekend pentru ziua sotului si imi trebuia cat mai simplu si fara batai de cap.Capsune nu cred sa mai gasesc dar il fac si cu fructe din compot pana la urma.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 21, 2016 at 7:40 pm

      Eu am gasit capsuni chiar saptamana trecuta. Nu cred ca erau romanesti, dar erau bune. Sper sa gasesti si tu. Sa-mi spui cum ti-a iesit tortul. Succes! 🙂

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x