Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Torturi

Tort cu cremă de iaurt şi fructe de pădure

606 shares
Mergi la rețetă

Aveam nevoie de un tort care se face rapid pentru că trebuia să îl meşteresc seara, în cele 2-3 ore pe care le am libere după ce vin de la serviciu. Deci vroiam cel mai rapid tort şi pe cât posibil fără coacere şi fără fierbere pentru că eram sub codul galben de caniculă şi numai de aprins cuptorul nu-mi ardea.

Credeaţi că nu există un asemenea tort? Hehe, există şi încă e unul delicios! Are blat subţire, multă cremă de iaurt şi fructe de sezon fără număr, cât de multe încap. E un tort dulce-acrişor şi foarte uşor, aşa, ca de vară 🙂

Tort cu cremă de iaurt şi fructe de pădure

Mod de preparare tort cu cremă de iaurt şi fructe de pădure

Blatul l-am făcut din biscuiţi măcinaţi, exact ca la reţetele de cheesecake. Da, eu sunt ca ne-oamenii, la cheesecake, fac blat de unt, iar la tort fac blat de biscuiţi 😀 Parcă am avut premoniţii acum vreo săptămână când am scris reţeta de cheesecake crocant cu zmeură şi am ironizat subtil americancele. Am zis atunci că o să fac şi eu blat din biscuiţi când o să fiu în criză de timp! Na, că mi s-a întâmplat! Dar a fost bun şi rapid, mi-a prins bine.

Cu crema de iaurt, n-are rost să vă mai povestesc, e atât de simplă! Haideţi să vedem!

Tort cu cremă de iaurt şi fructe de pădure

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort cu cremă de iaurt şi fructe de pădure

Tort cu blat de biscuiți și crema de iaurt cu fructe

5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

blat - formă cu pereți detașabili de 18 cm

  • 100 g biscuiți digestivi
  • 70 g unt gras (82% grăsime)

crema de iaurt

  • 500 ml de iaurt gras (grecesc, 10% grăsime)
  • 150 g urdă de vaci (ricotta)
  • 200 zahăr pudră
  • 1 linguriță pastă de vanilie (sau semințele de la o păstaie de vanilie)
  • 1 plic de gelatină
  • 100 ml de lapte rece
  • 400 g fructe (eu am avut mure și căpșuni)

Instrucțiuni de preparare
 

blatul

  • Măcinăm biscuiţii şi adăugăm peste ei untul topit. Amestecăm bine cu o lingură pentru ca untul să ajungă să umezească întreaga pudră de biscuiţi.
  • Turnăm amestecul de biscuiţi şi unt într-o formă de tort cu margini detaşabile şi presăm bine cu o lingură sau cu fundul unui pahar. Trebuie să obţinem un blat compact, cu grosime uniformă.
  • Peste blat aşezăm fructele, aşa cum se vede în poza de sus. Păstrăm câteva fructe pentru decor.
  • Dăm blatul la frigider cât timp ne ocupăm de cremă.

crema

  • Punem gelatina la hidratat în cei 100 ml de lapte rece. După10 minute încălzim gelatina la bain marie pentru a o topi. Atenţie să nu fiarbă pentru că îşi pierde proprietăţile!
  • Mărunţim bine urda cu o furculiţă. Adăugăm peste urdă iaurtul, zahărul pudră, vanilia şi gelatina topită. Mixăm puţin cu blenderul de mână pentru a omogeniza compoziţia.

asamblarea tortului

  • Turnăm crema de iaurt peste blatul de tort şi dăm tortul la rece pentru 15 minute. Facem acest lucru deoarece compoziţia de iaurt este destul de lichidă şi nu putem orna tortul. Trebuie să lăsăm crema să se întărească puţin pentru a putea susţine fructele la suprafaţă.
  • Scoatem tortul din frigider, aşezăm fructele la suprafaţă şi dăm din nou tortul la rece pentru cel puţin 4 ore înainte de servire.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Cu ce fructe aş reface tortul ăsta? Păi cu mure şi coacăze roşii. Sau cu afine şi zmeură. Cu bucăţele de piersici din compot şi cireşe sau vişine. Cu kiwi şi bucăţele de mandarine. V-aţi prins, îmi plac contrastele de culori! 😉

Dar ceea ce vroiam de fapt să spun e că puteţi adapta reţeta la gusturile şi frigiderul vostru. La fel de bine în loc de iaurt puteţi pune frişcă sau smântână sau mascarpone, de exemplu. Sau puteţi renunţa la urdă dacă nu o aveţi, nu e nicio problemă.

Ce se mai poate face...puteţi mixa fructele împreună cu iaurtul sau frişca ca să obtineţi o cremă colorată, aşa cum am făcut eu la tortul cu spumă de căpşuni. Vedeţi ce multe idei de torturi rapide am? Aştept să-mi spuneţi dacă v-am inspirat şi pe voi 🙂

Tort cu cremă de iaurt şi fructe de pădure

Poftă bună la tort cu cremă de iaurt şi fructe de pădure!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort unguresc de clătite în straturi, cu cremă de cacao – felie servită pe farfurie albă
    Tort de clătite cu cacao – rețeta ungurească de clătite „alunecate” cum n-ai mai mâncat!
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
606 shares

Comentarii

  1. doina a zis

    iulie 21, 2016 at 4:09 pm

    Racoritor si apetisant ! Fotografii foarte frumoase.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 21, 2016 at 7:41 pm

      Multumesc, Doina! 🙂

      Răspunde
  2. Claudia a zis

    iulie 21, 2016 at 9:30 am

    Bun, bun! Reteta mea de ieri e tot una la rece, dar cu piersici. Astea ”la rece” sunt cel mai usor de facut 😉 Se fac rapid si sunt si gustoase.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 21, 2016 at 7:41 pm

      Eu sunt cam debutanta in deserturi la rece. Trebuie sa mai exersez 🙂

      Răspunde
  3. Mihaela a zis

    iulie 21, 2016 at 9:06 am

    Multumesc, chiar de o reteta ca asta aveam nevoie. Trebuie sa fac un tort in weekend pentru ziua sotului si imi trebuia cat mai simplu si fara batai de cap.Capsune nu cred sa mai gasesc dar il fac si cu fructe din compot pana la urma.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 21, 2016 at 7:40 pm

      Eu am gasit capsuni chiar saptamana trecuta. Nu cred ca erau romanesti, dar erau bune. Sper sa gasesti si tu. Sa-mi spui cum ti-a iesit tortul. Succes! 🙂

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.