Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Salate

Salată iceberg cu piept de pui şi ardei gras

Iuliana Sbirnea autoare Bucate Aromate - retete simple pentru familie si prieteni
Actualizată: 15 oct. 2025 · Publicată: 4 aug. 2016 de Iuliana Sbîrnea · Postarea poate conține link-uri afiliate· 2 comentarii
433 shares
Mergi la rețetă

Şi la voi salatele sunt la putere în perioada asta? Şi la noi! 🙂 Dar ce bine că la salate doar imaginaţia noastră este limita. Poţi face combinaţii infinite şi partea cea mai faină este că orice şi oricum te-ai gândi să pui într-un bol de salată, în maximum 30 de minute te vei aşeza la masă şi vei avea un meniu bun, bun de  tot, săţios iar de sănătos nici nu mai zic, că asta e marea obsesie a zilelor noastre.

Eu am combinat în salata de azi nişte piept de pui cu o salată iceberg dulce şi crocantă, un ardei gras roşu şi câteva boabe de porumb fiert. Pieptul de pui l-am condimentat basic cu sare, piper şi cimbru uscat. Mai ţineţi minte când vă îndemnam cu frumosul să puneţi cimbru la uscat că face toţi banii? Ei bine, al meu e deja gata, pus frumos în borcănel la locul lui şi cum nu am mereu la îndemână cimbru proaspăt, am şi început să-l folosesc pe ăsta uscat.

salata iceberg cu piept de pui si ardei gras

Bun, deci pieptul de pui l-am perpelit rapid pe grill-ul de teflon cât timp am spălat salata şi am tăiat ardeiul şi ceapa. Pieptul de pui e gata imediat şi se răceşte foarte repede. Practic, odată ce am terminat de tocat vegetalele era şi el gata de adăugat peste ele.

Apoi urmează operaţiunea complicată de asezonare a salatei şi pentru asta va trebui să urmăriţi cu mare atenţie succesiunea de mişcări de mai jos, altfel n-o să vă iasă! 😀

Glumesc, desigur. Tocmai am descoperit cum pot să unesc mai multe fotografii şi m-am amuzat făcând comedia de mai jos.

salata iceberg cu piept de pui si ardei gras

Dacă preferaţi orice alt dressing e ok. Salata asta se cam pretează la orice. Dar eu am ţinut la simplitatea ei şi nu am vrut să i-o întinez. Carevasăzică: suc de lămâie proaspăt stors, ulei de măsline extravirgin de bună calitate, sare şi cu asta basta. Amestecăm, mâncăm. Poftă bună!

Mod de preparare salată iceberg cu piept de pui şi ardei gras

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

salata iceberg cu piept de pui si ardei gras

Salată iceberg cu piept de pui şi ardei gras

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 15 minutes minutes
Timp total: 25 minutes minutes
Număr de porții: 2
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 piept de pui
  • 1 salată iceberg micuţă
  • 2 ardei graşi
  • 4 fire de ceapă verde
  • ½ conservă de porumb fiert
  • 50 ml ulei de măsline extravirgin
  • piper şi cimbru pentru pieptul de pui
  • sare (suc de lămâie - după gust)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Tăiem pieptul de pui în fâşii cam de 4 cm lăţime, le batem cu ciocanul de şniţele să le frăgezim puţin, apoi le condimentăm cu sare, piper şi cimbru uscat după gust.
  • Punem pieptul de pui pe grătar şi îl lăsăm cât să prindă puţină culoare pe ambele părţi.
  • După ce carnea s-a răcit puţin, o tăiem fâşii mai mici.
  • Spălăm salata şi o tăiem într-un castron încăpător.
  • Adăugăm ardeiul gras tăiat fâşii, ceapa verde tocată mărunt şi porumbul.
  • Punem şi pieptul de pui peste salată.
  • Asezonăm cu sare, suc de lămâie proaspăt stors şi ulei de măsline şi servim imediat.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

salata iceberg cu piept de pui si ardei gras

Poftă bună la salata iceberg cu piept de pui şi ardei gras!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Salată ușoară cu pui, ciuperci și sos de usturoi fără ou crud, într-un bol alb pe fundal de lemn
    Salată cu piept de pui, ciuperci și sos de usturoi - rețetă ușoară
  • 3 boluri albe cu 3 salate de toamnă cu sfeclă roșie colorate și apetisante
    3 salate de toamnă cu sfeclă roșie – sănătoase, rapide și pline de culoare
  • Pastă tartinabilă din dovlecei copți, ou fiert și iaurt grecesc, presărată cu muguri de pin crocanți și verdeață proaspătă.
    Salată de dovlecei copți cu iaurt și ou – fără maioneză, dar super cremoasă
  • Salată de vinete cu tahini și ulei de măsline, presărată cu sumac și pătrunjel, servită într-un bol rustic.
    Salată de vinete fără maioneză – rețeta cu tahini, mai sănătoasă și mai cremoasă
433 shares

Comentarii

  1. doina a zis

    august 04, 2016 at 12:50 pm

    Doamne ce-mi plac postarile tale jucause si zambarete ! (desi sunt doar retete ). Parca as deschide o carte cu povestioare care te fac sa nu o lasi din mana pana nu se termina si tot ai mai vrea. Se vede ca pui suflet si multa mumca in ceea ce faci . Respect si o imbratisare cu mult drag.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      august 04, 2016 at 1:14 pm

      Multumesc mult, Doina! Asa este, imi place teribil ceea ce fac. O imbratisare mare si de la mine!

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Ciorbă de varză dulce de post cu borș și legume, presărată cu pătrunjel proaspăt, servită cu mămăligă.
    Ciorbă de varză dulce de post – rețetă moldovenească cu borș și leuștean
  • Caltaboș cu bulion și orez, rețetă fără prăjeală, pregătit în mațe groase de porc
    Caltaboș cu carne tocată, orez și bulion – rețeta simplă, fără organe, fără prăjeală
  • Secțiune din prăjitura Cușma lui Guguță cu rulouri fragede umplute cu vișine
    Cușma lui Guguță – rețeta tradițională moldovenească cu vișine și aluat fraged de casă
  • Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval, tăiat felii pe platou, rețetă sărată de la Bucate Aromate
    Chec aperitiv cu ficăței de pui, ouă și cașcaval - rețeta ideală pentru sărbători

Populare acum

  • Farfurie alba cu felii de chec aperitiv cu iaurt. In sectiune se vad masline, cuburi de legume, branzeturi si sunca
    Chec aperitiv cu iaurt, șuncă, brânză și legume – rapid și gustos
  • Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
    Friptură de porc la cuptor cu cartofi - rețeta cu ceafă de porc întreagă
  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • doi pesti intregi gatiti la air fryer
    Cum să gătești perfect pește la air fryer - cât timp și la ce temperatură

  • Rețete dietetice
  • Rețete cu pui
  • Rețete la tigaie
  • Rețete la air fryer
  • Torturi

  • Rețete fără carne
  • Rețete cu carne
  • Rețete de post
  • Salate

VEZI TOATE CATEGORIILE

Deserturi de post

  • Placinta cu dovleac
    Plăcintă cu dovleac cu foi subțiri – rețetă video rapidă și delicioasă
  • Clătite de post cu apă minerală
    Clătite de post cu apă minerală – rețeta simplă și rapidă pentru clătite pufoase
  • Prăjitură turnată cu mere
    Prăjitură turnată cu mere rase - rețeta simplă, de post
  • Cornulețe de post cu borș
    Cornulețe de post cu borș umplute cu rahat
VEZI ȘI ALTE REȚETE

Prăjiturile copilăriei

  • Felie de cremșnit cremos cu foi de casă stratificate și cremă fină de vanilie.
    Cremșnit cu aluat fraged de casă și cremă fină de vanilie (cremeș, crempita)
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • placinta cu mere si aluat fraged cu untura
    Plăcintă cu mere și aluat fraged cu untură și smântână - o rețetă delicioasă!
  • Prajitura cu gem si aluat razuit
    Prăjitura cu gem și aluat răzuit - rețeta cu unt sau untură
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Cei mai pufoși cozonaci

  • cozonac moldovenesc cu aluat oparit
    Cozonac moldovenesc cu aluat opărit - rețeta după Silvia Jurcovan
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • cozonac fara framantare pufos cu multa umplutura
    Cozonac fără frământare și fără împăturiri - cea mai ușoară rețetă

Rețete actualizate

  • Portokalopita cu portocale și iaurt, servită pe farfurie albă, desert tradițional grecesc
    Portokalopita - rețeta de plăcintă grecească însiropată, cu iaurt şi portocale
  • Rețetă de varză a la Cluj servită pe farfurie, cu smântână și tacâmuri, preparat tradițional românesc gătit la cuptor
    Cum se face varza a la Cluj – rețeta tradițională românească, pas cu pas
  • Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir, decorată cu smântână și semințe de dovleac
    Supă cremă de morcovi copți cu măr și ghimbir – rețetă fină și aromată
  • felie de prajitura cu piscoturi, lapte condensat si banane asezata pe farfurie pentru servire
    Prăjitură cu pișcoturi, lapte condensat și banane – rețetă fără coacere

Articole utile

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • colaj de fotografii cu deserturi cozonac, prajituri, fursecuri, turta dulce pentru masa craciun care se pot face din timp
    20+ deserturi pentru Crăciun pregătite din timp - sfaturi și trucuri pentru păstrare
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.