Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Băuturi aromate

Suc de grapefruit şi rodie

Publicat la 25 septembrie 2016 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

27 shares
Mergi la rețetă

Vine o zi când simţi pur si simplu că e timpul să îţi iei rămas bun de la vară. E încă soare, adie un vânticel călduţ, frunzele sunt încă verzi, dar parcă pluteşte în aer cevaaa aşaaa, care îţi şopteşte că lucrurile sunt pe cale să se schimbe în zilele următoare.

Cam aşa am simţit eu într-o după-amiază în timp ce storceam ceea ce un grapefruit are mai bun de dat omenirii şi anume sucul lui acrişor şi amărui. Vroiam să-mi fac un suc cu care să stau pe şezlong în balcon, să mă uit la cer şi la copaci. Şi pentru că aveam nevoie de un plus de aromă şi un strop de culoare în pahar, m-am apucat să bat cu lingura de lemn două jumătăţi de rodie cărora le vroiam cu înfrigurare sâmburii.

V-am arătat eu într-un filmuleţ la reţeta de vinete cu sos de iaurt şi rodie cum se scot sâmburii de rodie prin agresiune directă cu o lingură. Dacă nu cunoaşteţi vreo tehnică mai eficientă, procedaţi ca acolo, e cea mai simplă şi cea mai directă metodă, chit că foloseşte violenţa 😉

Suc de grapefruit si rodie

Odată extraşi sâmburii de rodie din căsuţele lor, i-am blenduit bine , apoi am strecurat sucul rezultat şi l-am combinat cu cel de grapefruit. Am îndulcit miraculoasa băutură cu o miere de flori. Ar fi bine ca mierea să fie naturală, eventual de la stupul din grădina casei, dar...nu toată lumea are la îndemână aşa o comoară. Nici noi.

Mierea o cumpărăm de obicei de la mănăstiri. Sursă mai de încredere decât o mănăstire de maici nu ştiu. Când mergem în vacanţă ne oprim şi pe la mănăstirile de pe traseu şi inevitabil ne întoarcem acasă cu tot felul de bunătăţi: pâine sau colaci copţi de măicuţe, miere, siropuri, dulceţuri sau vreun şerbet pentru crema de tort. Bun aşa, deci am îndulcit licoarea cu miere de flori cumpărată de la mănăstire.

Suc de grapefruit si rodie

Şi chiar în timp ce dădeam drumul cuburilor de gheaţă în pahar, mă gândeam că probabil că e ultima dată când mai fac gestul ăsta în 2016. Vremea e pe cale să se răcească. Probabil cât de curând în loc de gheaţă, îmi voi face mâinile căuş în jurul vreunei căni de compot cald de mere cu cardamom, băut în fotoliul de lângă calorifer.

Dar până atunci mai e un pic. Să ne bucurăm de ce este acum şi de ceea ce avem. Avem un suc delicios şi plin de vitamine. Aş fi zis că rodia şi grapefruit-ul nu se înţeleg prea bine, amândouă fiind acrişoare, dar s-au combinat de minune într-un suc cu o culoare superbă, iar mierea măicuţelor a îndulcit cu brio situaţia acră-amăruie.

Suc de grapefruit si rodie

Mod de preparare suc de grapefruit şi rodie

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Suc de grapefruit si rodie

Suc de grapefruit şi rodie

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Număr de porții: 1
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 grapefruit
  • 1 rodie
  • 2 linguriţe de miere (sau după gust)
  • opţional: gheaţă (frunze proaspete de mentă sau de rozmarin)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Faceţi mai întâi sucul de grapefruit.
  • Tăiaţi rodia în 2. Ţineţi o jumatate de rodie în palmă, cu partea tăiată în jos, deasupra unui castron. Începeţi să o loviţi (auch!) cu o lingură de lemn până sar toţi sâmburii.
  • Procedaţi la fel şi cu cealaltă jumătate de rodie.
  • Băgaţi smburii la blenderul vertical sau la chopperul electric, apoi strecuraţi sucul obţinut şi îl combinaţi cu cel de grapefruit.
  • Îndulciţi cu miere după gust.
  • Opţional serviţi cu frunze proaspete de mentă sau rozmarin şi cuburi de gheaţă.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Sucul de grapefruit şi rodie se savurează pe îndelete, cu privirea în zare şi gândurile hoinărind aiurea. Ceea ce vă doresc şi vouă 🙂

Suc de grapefruit si rodie

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • limonadă
    Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
  • ciocolata calda de casa
    Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • Smoothie cu mere coapte
    Smoothie cu mere coapte, scorțișoară și cocos
27 shares
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x