• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Băuturi aromate

    Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată

    Publicat la 1 decembrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    O ciocolată caldă de casă densă și cremoasă gata în 5 minute? Da, se poate! Tot ce-ți rămâne de făcut e să adaugi lapte cald când vrei o ceașcă! 🙂

    Prima zi de decembrie și primul strat de zăpadă depus peste oraș cred că merită sărbătorite cu o ceașcă de ciocolată caldă, nu-i așa?

    Mi-e ciudă pe toți anii în care am băut ciocolată caldă la plic pentru că nu am știut cât de ușor se face și cât de densă și de cremoasă poate fi!

    ciocolata calda de casa

    Să faci ciocolată caldă acasă e cel mai simplu lucru din lume. În plus, poți controla calitatea ingredientelor de bază, cantitatea de zahăr și o poți face de post sau vegană, cum vrei tu.

    Extra-bonus: îți poți alege aromele după pofta inimii. Adică în fiecare zi poți avea ciocolată caldă cu o altă aromă! Sună bine, nu-i așa? 😉

    După rețeta pe care v-o arăt astăzi, poți oricând să faci rapid o singură ceașcă de ciocolată caldă atunci când îți este poftă de ceva bun.

    Dar cel puțin în decembrie, când afară e frig și atât de des simțim nevoia să ne încălzim cu ceva bun, e mai eficient să te organizezi o singură dată pentru 6-8 porții. Faci un mix pentru ciocolată caldă pe care îl păstrezi într-un borcan. Apoi tot ce îți rămâne de făcut, e ca atunci când te lovește pofta de un mic răsfăț să pui 2-3 lingurițe din acest mix în ceașcă și să torni peste el lapte sau apă fierbinte. Și gata!

    amestec de ingrediente

    Ingrediente de bază pentru amestecul de ciocolată caldă de casă

    Ingredientele de bază care nu pot lipsi dintr-un mix de ciocolată caldă sunt doar câteva și așa cum am spus de fiecare dată, cu cât o rețetă e mai simplă și cu mai puține ingrediente, cu atât mai importantă este calitatea lor.

    Exact așa este și cu ciocolata caldă de casă. Nu înlocuim prafurile cumpărate cu alte ingrediente ieftine și proaste. Dacă tot o facem acasă, măcar să punem ceva bun în ea:

    1. Ciocolată de calitate. Folosiți ciocolată neagră, adică cu 70-80% cacao. O ciocolată cu un conținut ridicat de unt de cacao, fără grăsimi adăugate, cu conținut redus de zahăr și fără arome artificiale va fi o alegere sănătoasă și va avea un gust intens. În plus, ciocolata neagră nu conține ingrediente de origine animală, așa că este o opțiune bună și pentru cei care țin post sau au un stil de viață vegan.
    2. Cacao. Citiți eticheta! O cacao de calitate are 22-24 % grăsimi, adică dublu față de cacaoa obișnuită pe care o găsim la pliculețe. Cacaoa alcalină este mai ușor solubilă și mai potrivită pentru băuturi, așa încât căutați-o pe aceasta pentru rețeta de azi.
    3. Zahăr pudră sau un îndulcitor natural. Aici rămâne la alegerea voastră. Eu am folosit un amestec de zahăr pudră și zahăr Bourbon, ca să mă bucur și de aroma de vanilie naturală.
    4. Amidon. Aș zice că nu e un ingredient obligatoriu, dar dacă faceți pentru prima dată ciocolată caldă acasă, atunci cu siguranță aveți ca reper ciocolata la plic sau cumpărată de oriunde, care e foarte densă și veți fi dezamăgiți dacă cea de casă e altfel. Vă înțeleg perfect și soluția stă în puțin amidon adăugat în mixul de ingrediente. După ce veți descoperi avantajele ciocolatei calde făcută în casă, poate că vă veți mulțumi cu una mai puțin densă și veți renunța de bună voie la amidon 😉
    ciocolata calda densa si cremoasa

    Ce arome se mai pot adăuga în mixul pentru ciocolată caldă?

    Răspuns corect: orice arome vă plac vouă 🙂

    Dacă știți că toată familia are gusturi comune, atunci, în borcanul cu amestecul pentru ciocolata caldă, puteți adăuga ce vă place din următoarele:

    • pudră de scorțișoară
    • semințe măcinate de cardamon
    • pudră de vanilie
    • câțiva fulgi fini de chilli
    • piper roșu măcinat

    Dacă membrii familiei au gusturi diferite, atunci faceți amestecul doar din ingredientele de bază și fiecare mai adaugă în ceașca proprie ceea ce îi place.

    Cum se servește ciocolata caldă

    Odată pregătit mixul de ingrediente, păstrați-l într-un borcan cu capac. Când vreți să preparați o ciocolată caldă, puneți într-o ceașcă 2-3 lingurițe din amestec și turnați după preferințe: lapte de vacă, lapte vegetal sau apă.

    Toate lichidele trebuie să fie fierbinți, iar dacă ați folosit și amidon, lăsați ciocolata deoparte câteva minute pentru ca acesta să se hidrateze iar băutura să devină densă și cremoasă.

    Înainte de servire puteți pune un moț de frișcă naturală sau se pot adăuga și alte arome, de exemplu: câteva picături de rom, coniac, amaretto, cremă de whisky, etc.

    Eu prefer să folosesc extractele naturale pure, aceleași pe care le folosesc și la prăjituri. Îmi place să aleg aroma înainte de dispoziția zilei. Uneori prefer vanilia, alteori portocale sau mentă.

    Aparent, lămâia o asociem cel mai puțin cu ciocolata, dar dacă încercați combinația aceasta, cred că veți avea o surpriză frumoasă 😉

    extract pur nine cloud factory

    Mod de preparare ciocolată caldă de casă

    Vă las mai jos rețeta care de altfel este ridicol de simplă. O aveți în formatul scris, pe care îl puteți tipări, dar și în format video dacă vreți să vedeți cât de ușor se face și cât de densă și cremoasă este 🙂

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    ciocolata calda de casa

    Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată

    O ciocolată caldă de casă densă și cremoasă gata în 5 minute? Da, se poate! Tot ce-ți rămâne de făcut e să adaugi lapte cald când vrei o ceașcă! 🙂
    5 from 14 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 10 minutes minutes
    Timp total: 10 minutes minutes
    Număr de porții: 8
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    mix pentru ciocolată caldă:

    • 200 g ciocolată cu minim 65% cacao
    • 60 g cacao
    • 100 g zahăr pudră/zahăr Bourbon
    • 2 linguri rase amidon alimentar (opțional)

    opțional mai puteți adăuga pudră de:

    • scorțișoară
    • cardamom
    • vanilie
    • fulgi de chilli
    • piper roșu

    se poate servi cu:

    • extract pur de: vanilie, portocală, mentă, cafea
    • rom
    • amaretto
    • cremă de whiskey
    • frișcă naturală

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Dați ciocolata pe răzătoarea cu găuri mici. Nu încercați la robot sau la chopper decât dacă știți sigur că aveți unul suficient de puternic, care o poate mărunți rapid, fără să se încălzească lamelele.
    • Puneți ciocolata rasă într-un bol și peste ea cerneți pudra de cacao, zahărul și amidonul.
    • Dacă folosiți și alte ingrediente pudră pentru aromatizare (scorțișoară, cardamon, chilli, etc) le adăugați tot acum.
    • Omogenizați și mutați amestecul într-un borcan cu capac. Amestecul poate fi păstrat în acest fel până la 6 luni.
    • Pentru servire, puneți 2-3 lingurițe de amestec într-o ceașcă de 200 ml, adăugați lapte sau apă fierbinte și lăsați deoparte 2-3 minute ca să se hidrateze amidonul.
    • Adăugați aromele lichide (rom, amaretto, extract de vanilie sau portocale, etc) și serviți.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată
    Valori per porție
    Calorii
    202
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    10
    g
    15
    %
    Carbohidrați
     
    34
    g
    11
    %
    Fibre
     
    4
    g
    17
    %
    Proteine
     
    2
    g
    4
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    ciocolata calda de casa densa si cremoasa

    Dacă sunteți amatori de băuturi calde în această perioadă, vă las mai jos câteva rețete de băuturi pe care le puteți încerca:

    • lapte de aur (lapte cu turmeric)
    • suc cald de portocale cu scorțișoară și rozmarin
    • lapte cu caramel, miere și scorțișoară

    Din aceeași categorie

    • limonadă
      Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
    • borcan cu flori de soc si lime
      Cum se face socata? Suc natural din flori de soc.
    • Smoothie cu mere coapte
      Smoothie cu mere coapte, scorțișoară și cocos
    • Suc cald de portocale cu scorţisoară şi rozmarin
      Suc cald de portocale cu scorţisoară şi rozmarin

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.