• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Băuturi calde

    Compot cald de mere cu cardamom

    Publicat la 7 decembrie 2015 de Iuliana Sbîrnea - 8 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Sinceră să fiu, nu prea ştiu cum să abordez reţeta asta atât de simplă şi de banală. Eram chiar pe punctul de a renunţa să o mai scriu, însă m-am gândit că "dar din dar se face rai".

    Compot cald de mere cu cardamom

    Ca să înţelegeţi ce vreau să spun cu asta, să vă povestesc: eram răcită cobză de nu mai ştiam cu ce să mă mai doftoricesc. De ceai cu miere şi lămâie mă săturasem până peste cap, nici nu mai vroiam să aud de el.

    Totuşi ceva cald pentru gâtul meu era absolut necesar şi atunci s-a întâmplat să-mi pice sub ochi postarea Corinei despre compotul cald de iarnă. Tare bine mi-a prins, a fost exact ce-mi trebuia! Un compot aromat şi parfumat pe care l-am savurat călduţ, cuibărită între perne şi pături şi care m-a făcut să mă simt răsfăţată, nu răcită şi pedepsită să beau ceai cu lămâie.

    Aşa că uite, m-am decis să scriu totuşi reţeta, că cine ştie pe unde ajunge şi cine o vede şi poate ajută pe cineva, aşa cum m-a ajutat şi pe mine postarea Corinei.

    Compot cald de mere cu cardamom

    Nu am respectat întocmai reţeta Corinei, ci doar i-am furat ideea şi am adaptat-o la ce aveam prin casă. Presupun că aşa veţi face şi voi, căci asta e o reţetă minunată dar deloc bătută în cuie în privinţa fructelor sau a mirodeniilor folosite. Atâta doar, că vouă vă doresc să o puneţi în practică de voie, nu de nevoie ca mine.

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Compot cald de mere cu cardamom

    Compot cald de mere cu cardamom

    5 from 1 vote
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    pentru aprox. 4 căni de compot

    • 1 litru de apă
    • 3 mere
    • 3 mandarine
    • zeama de la o lămâie
    • 4 linguri de zahăr
    • 2 batoane de scorţişoară
    • o linguriţă de seminţe de cardamom

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Se taie merele şi feliile de mandarine în cuburi potrivit de mari.
    • Se pun fructele în apă, împreună cu zahărul, zeama de lămâie şi mirodeniile din listă.
    • Se lasă să fiarbă la foc potrivit doar până când zahărul este dizolvat iar cuburile de măr s-au înmuiat puţin, dar sunt încă crocante. Timpul diferă în funcţie de soiul de mere folosite, aşa că e pe gustate. La mine a durat cam 15 minute.
    • Se lasă compotul acoperit încă 10-15 minute să se împrietenească mai bine toate aromele, apoi se savurează pe îndelete.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Compot cald de mere cu cardamom

    Să ştiţi că e foarte bun şi după ce se răceşte, mai ales dacă îi puneţi alături câteva fursecuri sau biscuiţi de casă, că tot e perioada în care meşterim bunătăţi cu care să îl aşteptăm pe Moş Crăciun 🙂

    Dacă totuşi sunteţi amatori de ceai, vă recomand ceaiul cu miere de albine şi turmeric sau ceaiul de fructe goji. Click pe pozele de mai jos pentru reţete.

    Ceai cu turmeric si miere de albine
    Ceai cu turmeric şi miere de albine
    ceai de goji
    Ceai de fructe goji

    O iarnă fără răceli, vă doresc!

    Din aceeași categorie

    • Vin fiert
      Vin fiert cu condimente - rețeta simplă cu toate secretele
    • ciocolata calda de casa
      Ciocolată caldă de casă - densă, cremoasă și aromată
    • Suc cald de portocale cu scorţisoară şi rozmarin
      Suc cald de portocale cu scorţisoară şi rozmarin
    • Lapte de aur cu turmeric
      Lapte de aur - cu turmeric şi miere de albine

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Ruxandra Simion

      decembrie 09, 2015 at 1:38 pm

      Superbe fotografiile. Ai surprins toata toamna tarzie intr-un cadru. Ai un blog foarte frumos, nu stiu cum de nu te-am mai vizitat pana acum dar cu siguranta voi reveni. Felicitari.

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 10, 2015 at 11:10 am

        Multumesc, Ruxandra si te mai astept pe la mine.

        Răspunde
    2. Corina Ureche

      decembrie 07, 2015 at 10:15 am

      Iuliana vroiam sa spun, s-a strecurat o virgulita acolo :)))
      Apropo, ai facut niste poze tare faine <3

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 07, 2015 at 8:44 pm

        Ei, se mai intampla sa ne scape si cate o virgulita, ca doar suntem oameni, nu roboti 🙂 Cu pozele...am avut noroc de lumina buna in ziua aia, stii tu cum e 😉

        Răspunde
    3. Corina Ureche

      decembrie 07, 2015 at 10:14 am

      Iulia,a sa iti fie de bine, ma bucur ca ti-a fost de ajutor ideea!

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 07, 2015 at 8:42 pm

        O, dar ce bine mi-a prins! Genial de bun, multumesc, Corina! 🙂

        Răspunde
    4. Claudia

      decembrie 07, 2015 at 9:25 am

      Vreau si eu!!! Arata prea imbietor 😉

      Răspunde
      • Iuliana

        decembrie 07, 2015 at 8:42 pm

        Clau, daca ai 2 mere si 15 minute la dispozitie, vei avea si tu! Vezi ce darnica sunt azi? :))

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.