Ei da, astăzi v-am adus încă un desert cu perle de tapioca, de fapt o variaţiune a celorlalte doua reţete care sunt deja publicate pe blog: eleganta budincă de tapioca cu vişine şi prea-frumoasa budincă de tapioca cu piersici şi scorţisoară. Tot tapioca, tot cu fructe, iar modul de preparare este foarte asemănător. Diferenţa ar fi că la reţeta de astăzi am folosit lapte de cocos, deci e o reţetă de post pentru cine ţine post, sau o reţetă vegană pentru cei care au adoptat acest stil de viaţă. Sau doar un desert de-li-cios pentru cei cărora pur şi simplu le plac dulciurile.
Deosebit este şi modul de prezentare, pentru că l-am făcut pentru o persoană care îmi este foarte dragă şi am vrut să fie şi să arate extraordinar şi foarte special. Sper că am reuşit 🙂 Doar de fotografii sunt cam nemulţumită. Puteam mai mult şi desertul ăsta merita poze mai frumoase, dar aşa e când te grăbeşti...
Oricum, deşi budincile mele cu tapioca sunt foarte asemănătoare, dacă veţi avea curiozitatea să vă uitaţi şi la celelalte reţete, veţi vedea că fotografiile şi modul lor de prezentare sunt foarte diferite. Asta nu face decât să ne arate versatilitatea acestui desert. Poate fi elegant, luxuriant sau foarte lejer, depinde doar de ocazia cu care îl preparaţi şi de imaginaţia fiecăruia atunci când îl decorează.
Perle de tapioca găsiti de cumpărat în magazinele naturiste sau le puteți comanda online la Vegis. Tapioca se combină perfect cu fructele de tot felul, ăsta e deja lucru testat. Dar mă bate aşa un gând să încerc şi o combinaţie de tapioca cu ciocolată sau caramel. Cred că ar fi de-a dreptul interesant. Rămâne în studiu, promit să revin cu o reţetă nouă dacă iese ceva comestibil şi prezentabil. Dar până una-alta, să scriu totuşi reţeta de azi, nu-i aşa?
Mod de preparare tapioca cu lapte de cocos şi fructe de pădure
Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente
sos de fructe de pădure
- 300 g mure
- 100 g coacăze
- 100 g zahăr
budinca
- 100 g perle de tapioca
- 400 ml de apă
- 400 ml de lapte lapte de cocos (1 conservă)
- 100 g zahăr
- 1 vârf de linguriţă pudră de vanilie
- opţional - mentă şi fructe proaspete pentru decor
Instrucțiuni de preparare
sos de fructe de pădure
- Punem fructele la fiert împreună cu zahărul şi 1 lingură de apă. Lăsăm să dea câteva clocote până când fructele se înmoaie putin, dar rămân totuși întregi, iar zahărul se dizolvă.
budinca de tapioca
- Punem tapioca la fiert. Vom observa în scurt timp că începe să absoarbă apa şi să se îngroaşe. Amestecăm des, ca să nu se lipească de fundul vasului.
- Când tapioca devine groasă ca o mămăligă, o răsturnăm într-o sită deasă şi clătim cu apă rece până când scăpăm de toată gelatina formată în jurul lor şi ne rămân doar perlele, curate şi translucide.
- Punem perlele înapoi în cratiţă şi turnăm peste ele laptele de cocos, vanilia şi zahărul.
- Lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând continuu până când budinca ajunge la consistenţa dorită. Trebuie să aveţi în vedere că şi după fierbere tapioca va mai absorbi lichid şi budinca se va întări, chiar dacă acum pare fluidă.
- Lasăm budinca să se răcorească, apoi o aşezăm în pahare sau castronele, alternativ cu sosul de fructe.
- Decorăm cu fructe proaspete şi frunzuliţe de mentă.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe emailPoftă bună la tapioca cu lapte de cocos şi fructe de pădure!
👩🍳 Îți plac rețetele mele?
Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.
🍪 Abonează-te aici
Antonia a zis
Eu nu mancam tapioca deoarece ieșea atât de gelatinoasa încât nu se putea manca efectiv... Dar când am văzut aceasta varianta cu spălarea ei, m-am gândit ca poate ar trebui să îi mai dau o șansă și da, a mers, se poate manca!! Mersi mult!!
Iuliana a zis
Și eu am încercat să scurtez procesul, că îmi era lene să mai și spăl, dar nici mie nu mi-a plăcut rezultatul. Prea mult amidon.
Antonia a zis
Deci e clar!!! 😁 Mi-a venit ideea sa o fierb la ricecooker, sa nu mai am grija ca se prinde de oală și a funcționat foarte bine!
Iuliana a zis
Asta după ce ai spălat-o, nu? Bună ideea, nu m-aș fi gândit!
Mulțumesc că mi-ai spus!
Antonia a zis
Și înainte și după, dar trebuie supravegheat, mai deschizi capacul din când în când... Oricum se face mult mai repede și nu se prinde... ❤️
Mihaela Damaceanu a zis
Da, nici eu nu am testat tapioca, chiar este o lipsa serioasa 🙂 Foarte frumoase fotografiile tale, Iuli! Imi predai si mie un curs?
Iuliana a zis
Cu mare drag iti predau. Doar ca trebuie sa veniti cu mic cu mare si sa stati vreo saptamana la noi. Inclusiv baietii, ca avem nevoie de o viziune artistica, una medicala si una inginereasca :)) va pup!
Claudia a zis
MIe mi se par frumoase pozele si desertul deosebit. Nu am mancat niciodata tapioca dar cred ca trebuie sa fie buna din ce povestesti tu 🙂
Iuliana a zis
Multumesc 🙂