Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de post

Tapioca cu lapte de cocos şi fructe de pădure

Publicat la 30 septembrie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 9 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

183 shares
Mergi la rețetă

Ei da, astăzi v-am adus încă un desert cu perle de tapioca, de fapt o variaţiune a celorlalte doua reţete care sunt deja publicate pe blog: eleganta budincă de tapioca cu vişine şi prea-frumoasa budincă de tapioca cu piersici şi scorţisoară.  Tot tapioca, tot cu fructe, iar modul de preparare este foarte asemănător. Diferenţa ar fi că la reţeta de astăzi am folosit lapte de cocos, deci e o reţetă de post pentru cine ţine post, sau o reţetă vegană pentru cei care au adoptat acest stil de viaţă. Sau doar un desert de-li-cios pentru cei cărora pur şi simplu le plac dulciurile.

Deosebit este şi modul de prezentare, pentru că l-am făcut pentru o persoană care îmi este foarte dragă şi am vrut să fie şi să arate extraordinar şi foarte special. Sper că am reuşit 🙂 Doar de fotografii sunt cam nemulţumită. Puteam mai mult şi desertul ăsta merita poze mai frumoase, dar aşa e când te grăbeşti...

tapioca cu lapte de cocos si fructe de padure

Oricum, deşi budincile mele cu tapioca sunt foarte asemănătoare, dacă veţi avea curiozitatea să vă uitaţi şi la celelalte reţete, veţi vedea că fotografiile şi modul lor de prezentare sunt foarte diferite. Asta nu face decât să ne arate versatilitatea acestui desert. Poate fi elegant, luxuriant sau foarte lejer, depinde doar de ocazia cu care îl preparaţi şi de imaginaţia fiecăruia atunci când îl decorează.

Perle de tapioca găsiti de cumpărat în magazinele naturiste sau le puteți comanda online la Vegis . Tapioca se combină perfect cu fructele de tot felul, ăsta e deja lucru testat. Dar mă bate aşa un gând să încerc şi o combinaţie de tapioca cu ciocolată sau caramel. Cred că ar fi de-a dreptul interesant. Rămâne în studiu, promit să revin cu o reţetă nouă dacă iese ceva comestibil şi prezentabil. Dar până una-alta, să scriu totuşi reţeta de azi, nu-i aşa?

Mod de preparare tapioca cu lapte de cocos şi fructe de pădure

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

tapioca cu lapte de cocos si fructe de padure

Tapioca cu lapte de cocos şi fructe de pădure

5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 2 -3
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

sos de fructe de pădure

  • 300 g mure
  • 100 g coacăze
  • 100 g zahăr

budinca

  • 100 g perle de tapioca
  • 400 ml de apă
  • 400 ml de lapte lapte de cocos (1 conservă)
  • 100 g zahăr
  • 1 vârf de linguriţă pudră de vanilie
  • opţional - mentă şi fructe proaspete pentru decor

Instrucțiuni de preparare
 

sos de fructe de pădure

  • Punem fructele la fiert împreună cu zahărul şi 1 lingură de apă. Lăsăm să dea câteva clocote până când fructele se înmoaie putin, dar rămân totuși întregi, iar zahărul se dizolvă.

budinca de tapioca

  • Punem tapioca la fiert. Vom observa în scurt timp că începe să absoarbă apa şi să se îngroaşe. Amestecăm des, ca să nu se lipească de fundul vasului.
  • Când tapioca devine groasă ca o mămăligă, o răsturnăm într-o sită deasă şi clătim cu apă rece până când scăpăm de toată gelatina formată în jurul lor şi ne rămân doar perlele, curate şi translucide.
  • Punem perlele înapoi în cratiţă şi turnăm peste ele laptele de cocos, vanilia şi zahărul.
  • Lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând continuu până când budinca ajunge la consistenţa dorită. Trebuie să aveţi în vedere că şi după fierbere tapioca va mai absorbi lichid şi budinca se va întări, chiar dacă acum pare fluidă.
  • Lasăm budinca să se răcorească, apoi o aşezăm în pahare sau castronele, alternativ cu sosul de fructe.
  • Decorăm cu fructe proaspete şi frunzuliţe de mentă.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

tapioca cu lapte de cocos si fructe de padure

Poftă bună la tapioca cu lapte de cocos şi fructe de pădure!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
183 shares

Comentarii

  1. Antonia a zis

    martie 28, 2021 at 3:15 pm

    5 stars
    Eu nu mancam tapioca deoarece ieșea atât de gelatinoasa încât nu se putea manca efectiv... Dar când am văzut aceasta varianta cu spălarea ei, m-am gândit ca poate ar trebui să îi mai dau o șansă și da, a mers, se poate manca!! Mersi mult!!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 28, 2021 at 4:26 pm

      Și eu am încercat să scurtez procesul, că îmi era lene să mai și spăl, dar nici mie nu mi-a plăcut rezultatul. Prea mult amidon.

      Răspunde
      • Antonia a zis

        martie 28, 2021 at 8:05 pm

        Deci e clar!!! 😁 Mi-a venit ideea sa o fierb la ricecooker, sa nu mai am grija ca se prinde de oală și a funcționat foarte bine!

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          martie 29, 2021 at 6:15 am

          Asta după ce ai spălat-o, nu? Bună ideea, nu m-aș fi gândit!
          Mulțumesc că mi-ai spus!

          Răspunde
          • Antonia a zis

            martie 30, 2021 at 9:31 am

            Și înainte și după, dar trebuie supravegheat, mai deschizi capacul din când în când... Oricum se face mult mai repede și nu se prinde... ❤️

  2. Mihaela Damaceanu a zis

    octombrie 02, 2016 at 9:50 am

    Da, nici eu nu am testat tapioca, chiar este o lipsa serioasa 🙂 Foarte frumoase fotografiile tale, Iuli! Imi predai si mie un curs?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 02, 2016 at 12:09 pm

      Cu mare drag iti predau. Doar ca trebuie sa veniti cu mic cu mare si sa stati vreo saptamana la noi. Inclusiv baietii, ca avem nevoie de o viziune artistica, una medicala si una inginereasca :)) va pup!

      Răspunde
  3. Claudia a zis

    septembrie 30, 2016 at 9:27 am

    MIe mi se par frumoase pozele si desertul deosebit. Nu am mancat niciodata tapioca dar cred ca trebuie sa fie buna din ce povestesti tu 🙂

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      septembrie 30, 2016 at 7:56 pm

      Multumesc 🙂

      Răspunde
5 from 4 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x