Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Deserturi de post

Budincă de tapioca cu vişine

735 shares
Mergi la rețetă

Tapioca suna aşa, exotic, și într-un fel chiar aşa este. Vine la noi tocmai din Brazilia şi este de fapt un amidon extras din  rădăcina unei plante numită manioc. Noi o găsim la magazinele naturiste în general la pungi de 500 g sub formă de perluţe. E foarte spornică şi nu e deloc scumpă.

Budincă de tapioca cu vişine

Dacă nu aţi încercat încă tapioca, să ştiţi că seamănă la gust oarecum cu orezul foarte bine fiert. Budinca de azi e cam ca atunci când mănânci orez cu lapte cu dulceaţă de vişine. Doar că tapioca, spre deosebire de orez sau griş, are un conţinut caloric mic, ajută digestia şi nu conţine gluten. Aşa că este un desert perfect dacă sunteţi la dietă, cu condiţia desigur, să aveți grijă cu ce o îndulciţi. Eu nu sunt la dietă (nu că n-ar trebui să fiu 😀 ) aşa că am îndulcit budinca cu zahăr.

M-am gândit că cel mai bine ar merge budinca de tapioca cu câteva vişine, că tot e sezonul lor. Aşa că m-am pus pe scos sâmburi şi am făcut un sos rapid cu care le-am împrietenit la cataramă 🙂

Budincă de tapioca cu vişine

Mod de preparare budincă de tapioca cu vişine

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Budincă de tapioca cu vişine

Budincă de tapioca cu vişine

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 40 minutes minutes
Număr de porții: 3
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

sosul de vişine

  • 300 g vişine cântărite fără sâmburi
  • 100 g zahăr
  • 5 g gelatină

budinca

  • 100 g perle de tapioca
  • 400 ml de apă
  • 400 ml de lapte (poate fi şi lapte vegetal)
  • 100 g zahăr
  • 2 linguriţe de extract de vanilie

Instrucțiuni de preparare
 

sosul de vişine

  • Punem vişinele la fiert împreună cu zahărul şi 1 lingură de apă. Lăsăm să dea câteva clocote până când vişinele se înmoaie putin, dar rămân totuși întregi, iar zahărul se dizolvă.
  • Hidratăm gelatina şi o topim aşa cum scrie pe pachet, apoi o turnăm peste sosul de vişine. Turnăm sosul în pahare şi lăsăm paharele deoparte la răcit. Pentru un aspect mai interesant, așezați paharele pe un suport care să le mențină înclinate. Eu le-am fixat în niște castronele, dar puteți folosi și un cofrag de ouă, de exemplu.

budinca

  • Punem tapioca la fiert la foc mediu. În scurt timp va începe să absoarbă apa şi să se îngroaşe până ajunge aproape la consistenţa unei mămăligi gelatinoase. Trebuie amestecată foarte des, să nu se lipească de fundul vasului.
  • Răsturnăm tapioca fiartă într-o strecurătoare deasă şi clătim perlele cu apă rece până când scăpăm de toată gelatina formată în jurul lor şi ne rămân doar pelele, curate şi translucide.
  • Punem perlele înapoi în vas şi turnăm laptele, zahărul şi extractul de vanilie. Lăsăm să fiarbă la foc mic, amestecând continuu până când budinca ajunge la consistenţa dorită. Trebuie să aveţi în vedere că şi după fierbere tapioca va mai absorbi lichid şi budinca se va întări, chiar dacă acum pare fluidă.
  • Turnăm budinca în pahare, peste sosul de vişine şi lăsăm desertul să se răcească complet înainte de servire.
  • Decorăm cu vişine şi frunzuliţe de mentă proaspătă.
  • Se păstrează la frigider.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Eu folosesc extract de vanilie făcut de mine, acasă. E 100% natural, mult mai ieftin şi mult mai bun decât orice esenţă aţi putea să cumpăraţi din comerţ. Găseşti reţeta aici: extract (esenţă) de vanilie home-made.

Extract (esenţă) de vanilie
Extract (esenţă) de vanilie

Budincă de tapioca cu vişine

Poftă bună la budincă de tapioca cu vişine!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
735 shares

Comentarii

  1. doina a zis

    iulie 19, 2016 at 12:26 pm

    Foarte gustoasa si sanatoasa. Eu am avut primul contact cu tapioca cand am primit un pachet de la ginerele meu care e din Camerun. Ei o cultiva langa casa si o folosesc cel mai mult pe post de gelatina sau amidon . Este un liant foarte bun.pentru preparatele culinare. Si mie imi place cel mai mult cu lapte si deferite topinguri.Felicitari nu am vazut multe retete cu tapioca pe net.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 19, 2016 at 3:36 pm

      Deci tu ai tapioca originala de la mama ei! 🙂 Am vazut si eu o reteta de tarta la care se folosea tapioca sa absoarba apa din fructe, stii cum punem noi pesmet, asa se punea in acea reteta tapioca. Foarte interesant, o sa incerc si eu.

      Răspunde
  2. Laura C. a zis

    iulie 18, 2016 at 9:52 am

    Pentru un bebelus de 8 luni? Tot asa? In lapte?

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 18, 2016 at 7:55 pm

      Eu n-am mai avut bebelus de acum...24 de ani :))
      Dar da, cu lapte, de ce nu?

      Răspunde
  3. Claudia a zis

    iulie 18, 2016 at 9:43 am

    Spre rusinea mea... recunosc ca nu am mancat tapioca pana acum. Dar la nevoie stiu unde sa gasesc o reteta 😉

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 18, 2016 at 7:54 pm

      Sa o incerci, cred ca i-ar placea lui Cris 🙂

      Răspunde
  4. Tatiana a zis

    iulie 18, 2016 at 9:26 am

    Reteta buna si pentru copii, eu le dau tapioca de la 1 an dar nu stiam cum se face cu fructe. Multumim.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 18, 2016 at 7:53 pm

      Cu fructe s-ar putea sa le placa si mai mult 🙂

      Răspunde
  5. Simona a zis

    iulie 18, 2016 at 9:06 am

    Inca o reteta care imi place si vreau sa o fac daca gasesc tapioca pe la noi (locuiesc in Belgia). Visine am congelate, sper sa mearga. Felicitari pentru blog imi place mult.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      iulie 18, 2016 at 7:52 pm

      Sper sa gasesti tapioca si in Belgia. Reteta se poate face si cu visine congelate.

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.