Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Torturi

Tort cu ciocolată, cremă de brânză şi vişine

Publicat la 4 ianuarie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

2252 shares
Mergi la rețetă

Tortul cu ciocolată, cremă de brânză şi vişine pe care vi-l arăt astăzi, l-am făcut pentru masa din seara de Revelion. Cum urma să am oaspeţi la masă şi aveam o presimţire că n-o să mai rămână nicio firimitură din tortuleţul meu bun şi frumos, am aranjat masa şi m-am grăbit să îi fac câteva fotografii aşa întreg. Mai târziu presimţirile mele s-au adeverit: s-a mâncat tot-tot şi nu am mai apucat să fotografiez şi o felie în secţiune, aşa cum fac de obicei la torturi. Mi-a părut rău că nu l-am făcut într-o formă mai mare, dar m-am gândir că erau deja prea multe mâncăruri, mai aveam şi alte prăjituri, ştiţi voi cum se întâmplă de sărbători...

Tort cu ciocolată, cremă de brânză şi vişine

Combinaţia de ciocolată-brânză-vişine e sublimă! Aromele şi texturile se întrepătrund şi se combină perfect. E un tort uşor şi de făcut, dar şi de digerat. Blatul ciocolatos e de fapt un brownie foarte puţin însiropat cu un strop de coniac. Desigur, dacă aveţi copii mici sau alte interdicţii, puteţi să renunţaţi la alcool.

Crema am făcut-o cu brânză de vaci, de-a noastră, autohtonă. Atâta doar să aveţi grijă să alegeţi o brânză grasă, bine scursă, cu cât mai uscată, cu atât mai bine. Brânza de vaci dietetică e prea apoasă, dar dacă doriţi neapărat să o folosiţi, ţineti cont că va trebui să puneţi gelatină în cremă! Am aromatizat crema cu puţină coajă de lămâie şi cu vanilie, iar ca să fie mai cremoasă şi să aibă "ţinută" fără să fie nevoie de gelatină, am amestecat-o cu mascarpone la temperatura camerei.

Stratul de jeleu de vişine îi dă tortului un gust fresh-acrişor. Desigur, puteţi folosi vişine congelate, aşa cum de altfel puteţi folosi orice alte fructe vă plac.

Tort cu ciocolată, cremă de brânză şi vişine

Decorul rămâne la latitudinea fiecăruia. Eu l-am înfăşurat într-o bordură de ciocolată, pentru că îmi mai rămăsese o folie de transfer şi s-a potrivit la fix cu tortul ăsta. Folia de transfer am mai folosit-o şi v-am povestit despre ea la tortul spirală cu cremă de ciocolată. Cu o căutare pe Google găsiţi mai multe magazine online care vând aşa ceva.

Oricum, tortul arată foarte bine şi dacă îl lăsaţi "natural", neornat Straturile colorate diferit se văd frumos, la fel şi jeleul roşu de vişine. Eventual îi puteţi face doar deasupra câteva aveline din mascarpone şi gata.

Mod de preparare tort cu ciocolată, cremă de brânză şi vişine

Tort cu ciocolată, cremă de brânză şi vişine

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort cu ciocolată, cremă de brânză şi vişine

Tort cu ciocolată, cremă de brânză şi vişine

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
Gătire: 20 minutes minutes
Timp total: 50 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru o formă cu inel detașabil de 18 cm

blatul

  • 70 g unt gras
  • 70 g ciocolată neagră (50% cacao)
  • 1 ou
  • 100 g zahăr
  • 50 g faină
  • un praf de sare
  • 20 ml coniac - pentru însiropat blatul
  • ½ linguriţă pudră de vanilie

crema de brânză

  • 250 g brânză de vaci grasă
  • 150 g zahăr pudră
  • ½ linguriţă coajă rasă de lămâie
  • ½ linguriţă pudră de vanilie
  • 125 g mascarpone la temperatura camerei

jeleu de vişine

  • 300 g vişine din compot
  • 100 ml de apă
  • 120 g zahăr
  • 5 g gelatină granule

decor

  • 125 g mascarpone la temperatura camerei
  • 50 g zahăr pudră
  • ½ linguriţă pudră de vanilie
  • picături de ciocolată

pentru bordura de ciocolată - opţional

  • 50 g ciocolată neagă (50% cacao)
  • 1 folie de transfer cu modelul dorit

Instrucțiuni de preparare
 

blatul

  • Aprindem cuptorul la 180 de grade și tapetăm cu hârtie de copt (udată şi stoarsă ca să se aşeze mai bine) o formă care va merge la cuptor.
  • Într-o căticioară punem la topit la foc mic ciocolata ruptă bucăţele mici şi untul. Amestecăm continuu până se topesc.
  • Batem ouăle împreună cu zahărul şi le adăugăm peste ciocolata topită. Omogenizăm.
  • Turnăm şi făina, un praf de sare și vanilia şi amestecam cu un tel de mână până avem o compoziţie omogenă, de consistenţa unei smântâni groase.
  • Turnăm compoziţia în formă, nivelăm şi dăm blatul la cuptorul încins pentru 15 de minute. Chiar dacă vi se va părea că blatul nu e copt, nu îl lăsaţi mai mult la cuptor pentru că se va întări. Blatul trebuie să râmână moale şi umed la interior.
  • Lăsaţi blatul să se răcească, apoi astezaţi-l pe un platou și montați din nou inelul în jurul lui.
  • Înțepați din loc în loc blatul cu dinții unei furculițe și însiropaţi-l cu coniacul.

crema de brânză

  • Se amestecă brânza cu zahărul pudră, coaja de lămâie și vanilia.
  • Brânza mascarpone se freacă puțin cu o furculiță să se desfacă, apoi se încorporează în brânza îndulcită.
  • Se toarnă crema peste blatul însiropat, se nivelează si se dă la rece până e gata jeleul de vișine.

jeleu de vişine

  • Se pun vișinele la fiert cu apa și zahărul. Dacă folosiți vișine congelate nu e nevoie să le decongelați înainte.
  • Se lasă sa dea 2-3 clocote cât să se înmoaie puțin fructele și să se formeze un sirop cu o culoare roșie, frumoasă.
  • Între timp hidratați foile de gelatină în apă rece timp de 5 minute.
  • Dați vasul cu vişine deoparte de pe foc și adăugați foile de gelatina hidratate. Amestecați până când gelatina este complet dizolvată, apoi turnați jeleul peste crema de brânză.
  • Dați din nou forma la rece până se încheagă complet jeleul.
  • Treceți cu un cuțit cu lama subțire de jur împrejurul tortului ca să îl desprindeți de formă, apoi îndepărtați inelul metalic.

decor

  • Amestecați crema de mascarpone cu zahărul pudră și pudra de vanilie.
  • Ornați folosind un poș cu dui în forma de floare și decorați cu picături de ciocolată.

bordura de ciocolată - opţional

  • Tăiați o folie de transfer sau o hârtie de copt de lungime egală cu circumferinţa tortului plus 2 cm, iar ca lăţime trebuie sa fie cu 1-2 cm mai mare decât înălțimea tortului.
  • Topiți ciocolata la bain marie apoi o întindeți uniform peste folia de transfer așezată cu modelul în sus (sau peste hârtia de copt), apoi montaţi hârtia în jurul tortului.
  • Daţi tortul la frigider pentru 20 de minute. Îndepărtaţi uşor folia/hârtia. Bordura de ciocolată va rămâne în jurul tortului.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tort cu ciocolată, cremă de brânză şi vişine

Vă doresc poftă bună la o felie de tort cu ciocolată, cremă de brânză şi vişine!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
2252 shares

Comentarii

  1. mirela mainea a zis

    februarie 10, 2017 at 3:04 pm

    M-ar interesa daca pot face tortul cu ricotta in loc de branza de vaci ! Multumesc .

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      februarie 10, 2017 at 3:31 pm

      Da, puteti folosi ricotta sau urda in locul branzei de vaci.

      Răspunde
    • Ramona a zis

      iulie 07, 2023 at 5:32 pm

      Buna ziua! Îmi puteți spune va rog ce dimensiune are tava pentru blat?

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        iulie 07, 2023 at 5:43 pm

        Am folosit o tavă cu inel detașabil de 18 cm.

        Răspunde
  2. Laura C. a zis

    ianuarie 04, 2017 at 9:11 pm

    Arata fenomenal! La multi ani, Iuliana!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 04, 2017 at 9:14 pm

      Multumesc, Laura! La multi ani si tie si multe bucurii in 2017! 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x