Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de post

Trigoane crocante cu mere şi nuci

Publicat la 3 aprilie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

154 shares
Mergi la rețetă

Trigoane crocante cu mere şi nuci, cu foi fine de plăcintă. Un desert de post simplu și rapid, cu arome minunate de toamnă.

Trigoanele sunt aperitive sau gustări pe care le fac deseori, dar mereu în varianta sărată, cu brânză, cu spanac sau cu ciuperci (vezi aici rețeta) . Trigoane dulci nu făcusem niciodată, nu de alta, dar pur și simplu nu-mi venise ideea asta.

In week-end am avut de gând sa fac o banală plăcintă cu mere. Pregătisem umplutura, dezghețasem foile și îmi suflecasem mânecile să mă apuc de învârtit sulurile de plăcintă, când deodată mi-a venit ideea minunată de a face trigoane. De fapt e tot o plăcintă, dar într-o altă prezentare.

Trigoane crocante cu mere

Pentru mine e fascinant cum doar schimbând puțin tehnica de lucru, din exact aceleași ingrediente obținem un produs nou. In esență e același lucru, dar uite ca trigoanele se usucă și se rumenesc minunat în cuptor și ies crocante cum o plăcintă n-ar fi ieșit. Sunt pur și simplu frumoase și sunt ușor de servit, de luat la pachet, la picnic sau unde mai vreți voi.

Eu le-am făcut cu foi de plăcintă cumpărate. Bune sau rele, am mereu un pachet de foi în congelator. Dacă aveți timp și îndemânare, puteți face voi foile de plăcintă și probabil ca veți obține trigoane mai bune decât ale mele. Eu mărturisesc spășită ca n-am nici timp, nici îndemânare să le fac atât de subțiri, așa că apelez la pachetul comod din congelator.

Dacă faceți trigoanele cu foi de casă sa-mi spuneți și mie cum au ieșit, poate mă ambiționez să încerc și eu cândva 🙂

Trigoane crocante cu mere

Mod de preparare trigoane crocante cu mere şi nuci

Trigoanele de azi se pot face și folosind mere rase puse la borcan, dacă aveți așa ceva. În cazul în care le aveți și vreți să le folosiți în această rețetă, ar fi bine ca în prealabil să le puneți într-o sită și să le lăsați să se scurgă foarte bine sucul lăsat de mere.

Avem pe canalul de YouTube al blogului rețeta de mere rase puse la borcan. Poate vă este de folos!

Iar dacă doriți să vă abonați la canalul de YouTube, o puteți face accesând acest link . Avem rețete noi, în fiecare marți și joi! 😉

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Trigoane crocante cu mere si nuci

Trigoane crocante cu mere şi nuci

Trigoane crocante cu mere şi nuci, cu foi fine de plăcintă. Un desert de post simplu și rapid, cu arome minunate de toamnă.
5 from 2 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 45 minutes minutes
Număr de porții: 28 trigoane
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 7 foi de plăcintă (½ de pachet)
  • 3-4 mere
  • 5 linguri de ulei
  • 2 linguri de zahăr (sau după gust, depinde cât de acrișoare sunt merele)
  • 1 linguriță de scorțișoară
  • 1 linguriță de rom (esență de rom)
  • 4-5 linguri miez de nucă măcinat
  • 1 linguriță de miere de albine

Instrucțiuni de preparare
 

  • Radeți merele pe răzătoarea mare, le amestecați cu zahărul și le căliți câteva minute în 25 ml de ulei încins până se evapora sucul lăsat.
  • Lăsați-le să se răcească, apoi adăugați scorțișoara și romul.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tava mare de la aragaz.
  • Tăiați fiecare foaie de plăcintă în 4 fâșii egale, pe lungime.
  • Stropiți fiecare fâșie cu un fir foarte subțire de ulei.
  • Puneți pe capetele fâșiilor câte o lingură de umplutură de mere, apoi împăturiți în formă de triunghi (vezi aici cum).
  • Așezați trigoanele în tavă pe măsură ce le formați, iar la final le ungeți pe toate cu puțină miere subțiată cu o lingură de apă. Presărați nucă măcinată pe fiecare trigon.
  • Dați tava la cuptor pentru 30-35 de minute, până când trigoanele sunt frumos rumenite.
Valori nutriționale
Trigoane crocante cu mere şi nuci
Valori per porție
Calorii
48
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
2
g
3
%
Carbohidrați
 
8
g
3
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
4
g
4
%
Proteine
 
1
g
2
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Trigoane crocante cu mere

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
154 shares

Comentarii

  1. liliana a zis

    noiembrie 11, 2021 at 12:26 pm

    Buna ziua.
    cred totusi ca este vorba de 5 linguri ulei. sa fie o mica eroare de tiparire?
    o zi frumoasa in continuare si spor la gatit!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      noiembrie 12, 2021 at 7:00 am

      Vai de mine, mulțumesc că mi-ați atras atenția! Sunt 5 linguri, într-adevăr!

      Răspunde
5 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x