Cheesecake marmorat cu sos de zmeură (fără coacere), o rețetă delicioasă, rapidă și ușor de făcut.
Pe la voi a apărut zmeura? Eu tare m-am bucurat să o găsesc din nou în piață, proaspătă și parfumată! E drept că e încă scumpă, aşa că nu m-am îndurat să cumpăr, ci am apelat la ultima rezervă pe care o mai aveam în congelator. Aștept să se mai ieftinească ca să o introduc în mai multe deserturi și băuturi și să îmi refac stocul de zmeură congelată pentru sezonul rece când rămânem fără multe fructe proaspete.
Rețeta de astăzi e la fel de ușoară ca orice rețetă de cheescake fără coacere. Are blat de biscuiți, cremă de brânză și pe ici, pe colo, deliciosul sos de zmeură care face deliciul aromatic și coloristic al acestei prăjituri. Noi am servit-o cu extra-topping generos de sos de zmeură pe fiecare felie. Bănuiesc ca și voi veți dori să faceți la fel, căci sosul ăla de fapt face toți banii! 🙂
Mod de preparare cheesecake marmorat cu sos de zmeură
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Cheesecake marmorat cu sos de zmeură (fără coacere)
Tipărește Salvează pe PinterestIngrediente
sosul de zmeură (proaspata sau congelata)
- 350 g zmeură
- 100 g zahăr
cheesecake - pentru o formă cu pereţi detaşabili şi diametrul de 18 mm
- 200 g biscuiţi cu cacao
- 70 g unt cu 82% grăsime
- 400 g urdă (sau brânză ricotta)
- 250 g brânză de vaci
- 200 ml smântână pentru frişcă (32-35% grăsime)
- 150 ml de lapte
- 20 g gelatină granule
- 150 g zahăr pudră
- coaja de la 2 lime (sau de la o lămâie)
- seminţele unei păstăi de vanilie
pentru ornat
- zmeură
- frunze de mentă proaspătă
Instrucțiuni de preparare
sosul de zmeură
- Punem la fiert zmeura și zahărul. Zmeura își va lăsa imediat sirop, dar dacă totuși simțiți că este nevoie, adăugați 2-3 linguri de apă.
- Lăsați sosul să dea câteva clocote amestecând din când în când, până când siropul format este legat.
- Lăsați sosul de zmeură să se răcească foarte bine înainte de a-l folosi mai departe.
cheesecake
- Zdrobiți biscuiții cât mai fin (eu i-am băgat la chopper).
- Topiți untul și adăugați-l peste biscuiți. Amestecați cu o lingură pentru ca pudra de biscuiți să se umezească uniform.
- Puneți biscuiții umeziți în formă și presați cu dosul unei linguri sau al unui pahar. Trebuie să obțineți un blat compact și uniform ca grosime.
- Dați blatul la frigider pentru 10-15 minute, cât timp vă ocupați de cremă de brânză.
- Hidratați gelatina în laptele rece, apoi o topiți la bain marie conform instrucțiunilor de pe pliculeț.
- Mixați brânzeturile cu smântâna pentru frișcă, zahărul pudră, vanilia și coaja de lime (sau de lămâie).
- Adăugați gelatina topita în crema de brânză și omogenizați.
- Turnați jumătate din crema peste blatul de biscuiți.
- Peste cremă puneți cam ¼ din sosul de zmeură. Amestecați ușor cu dinţii unei furculițe pentru a se amesteca puţin sosul cu crema de brânză.
- Turnați restul de crema și deasupra din nou puţin sos de zmeură. Amestecați din nou cu o furculiță pentru a obține un efect marmorat, ca în fotografii.
- Dați cheesecake-ul la frigider pentru cel puţin 4 ore.
- Decorați cu zmeură proaspătă (sau congelată) și frunze proaspete de mentă.
- Serviți cheesecake-ul cu extra-topping de sos de zmeură pe fiecare felie.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Geta a zis
Buna Iuliana uite ca s-a copt si zmeura mea, am cules un castron, este coapta si gustoasa.
Am facut un Cheesecake doar cu branza proaspata, este gustos, racoros si parfumat.
Al tau e superb.
Simona a zis
Cred ca este delicioasa. In loc de ricotta se poate folosi mascarpone?
Iuliana a zis
Da, poti folosi mascarpone. Eu prefer ricotta (sau urda de-a noastra) pentru ca are mai putine grasimi, cam 30% fata de 70-80% cat are mascarpone.
Georgeta a zis
Reteta asta o sa o fac si eu cand pun mana prima data pe zmeura.
Iuliana a zis
Ma bucur ca iti place reteta, Georgeta!