• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Newsletter
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Articole
    • Email
    • Facebook
    • YouTube
  • ×

    Acasă » Recipes » Torturi

    Cheesecake marmorat cu sos de zmeură (fără coacere)

    Publicat la 18 iunie 2017 de Iuliana Sbîrnea - 5 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Cheesecake marmorat cu sos de zmeură (fără coacere), o rețetă delicioasă, rapidă și ușor de făcut.

    Pe la  voi a apărut zmeura? Eu tare m-am bucurat să o găsesc din nou în piață, proaspătă și parfumată! E drept că e încă scumpă, aşa că nu m-am îndurat să cumpăr, ci am apelat la ultima rezervă pe care o mai aveam în congelator. Aștept să se mai ieftinească ca să o introduc în mai multe deserturi și băuturi și să îmi refac stocul de zmeură congelată pentru sezonul rece când rămânem fără multe fructe proaspete.

    Cheesecake marmorat cu sos de zmeură

    Rețeta de astăzi e la fel de ușoară ca orice rețetă de cheescake fără coacere. Are blat de biscuiți, cremă de brânză și pe ici, pe colo, deliciosul sos de zmeură care face deliciul aromatic și coloristic al acestei prăjituri. Noi am servit-o cu extra-topping generos de sos de zmeură pe fiecare felie. Bănuiesc ca și voi veți dori să faceți la fel, căci sosul ăla de fapt face toți banii! 🙂

    Cheesecake marmorat cu sos de zmeură

    Mod de preparare cheesecake marmorat cu sos de zmeură

    Cheesecake marmorat cu sos de zmeură

    Cheesecake marmorat cu sos de zmeură (fără coacere)

    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 15 minutes
    Gătire: 4 hours
    Timp total: 4 hours 15 minutes
    Număr de porții: 8 -10
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    sosul de zmeură (proaspata sau congelata)

    • 350 g zmeură
    • 100 g zahăr

    cheesecake - pentru o formă cu pereţi detaşabili şi diametrul de 18 mm

    • 200 g biscuiţi cu cacao
    • 70 g unt cu 82% grăsime
    • 400 g urdă (sau brânză ricotta)
    • 250 g brânză de vaci
    • 200 ml smântână pentru frişcă (32-35% grăsime)
    • 150 ml de lapte
    • 20 g gelatină granule
    • 150 g zahăr pudră
    • coaja de la 2 lime (sau de la o lămâie)
    • seminţele unei păstăi de vanilie

    pentru ornat

    • zmeură
    • frunze de mentă proaspătă

    Instrucțiuni de preparare
     

    sosul de zmeură

    • Punem la fiert zmeura și zahărul. Zmeura își va lăsa imediat sirop, dar dacă totuși simțiți că este nevoie, adăugați 2-3 linguri de apă.
    • Lăsați sosul să dea câteva clocote amestecând din când în când, până când siropul format este legat.
    • Lăsați sosul de zmeură să se răcească foarte bine înainte de a-l folosi mai departe.

    cheesecake

    • Zdrobiți biscuiții cât mai fin (eu i-am băgat la chopper).
    • Topiți untul și adăugați-l peste biscuiți. Amestecați cu o lingură pentru ca pudra de biscuiți să se umezească uniform.
    • Puneți biscuiții umeziți în formă și presați cu dosul unei linguri sau al unui pahar. Trebuie să obțineți un blat compact și uniform ca grosime.
    • Dați blatul la frigider pentru 10-15 minute, cât timp vă ocupați de cremă de brânză.
    • Hidratați gelatina în laptele rece, apoi o topiți la bain marie conform instrucțiunilor de pe pliculeț.
    • Mixați brânzeturile cu smântâna pentru frișcă, zahărul pudră, vanilia și coaja de lime (sau de lămâie).
    • Adăugați gelatina topita în crema de brânză și omogenizați.
    • Turnați jumătate din crema peste blatul de biscuiți.
    • Peste cremă puneți cam ¼ din sosul de zmeură. Amestecați ușor cu dinţii unei furculițe pentru a se amesteca puţin sosul cu crema de brânză.
    • Turnați restul de crema și deasupra din nou puţin sos de zmeură. Amestecați din nou cu o furculiță pentru a obține un efect marmorat, ca în fotografii.
    • Dați cheesecake-ul la frigider pentru cel puţin 4 ore.
    • Decorați cu zmeură proaspătă (sau congelată) și frunze proaspete de mentă.
    • Serviți cheesecake-ul cu extra-topping de sos de zmeură pe fiecare felie.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Cheesecake marmorat cu sos de zmeură

    Poftă bună la cheesecake marmorat cu sos de zmeură!

    Din aceeași categorie

    • Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
    • Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - rețeta simplă cu mascarpone
    • 30 de sfaturi pentru deserturi reușite. Aplică-le și vezi diferența!
    • Cremă de mascarpone cu frișcă și vișine

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Geta

      iulie 05, 2017 at 9:47 pm

      Buna Iuliana uite ca s-a copt si zmeura mea, am cules un castron, este coapta si gustoasa.
      Am facut un Cheesecake doar cu branza proaspata, este gustos, racoros si parfumat.
      Al tau e superb.

      Răspunde
    2. Simona

      iunie 24, 2017 at 4:50 pm

      Cred ca este delicioasa. In loc de ricotta se poate folosi mascarpone?

      Răspunde
      • Iuliana

        iunie 24, 2017 at 5:25 pm

        Da, poti folosi mascarpone. Eu prefer ricotta (sau urda de-a noastra) pentru ca are mai putine grasimi, cam 30% fata de 70-80% cat are mascarpone.

        Răspunde
    3. Georgeta

      iunie 23, 2017 at 7:51 pm

      Reteta asta o sa o fac si eu cand pun mana prima data pe zmeura.

      Răspunde
      • Iuliana

        iunie 23, 2017 at 8:02 pm

        Ma bucur ca iti place reteta, Georgeta!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Cauți o rețetă?

    Rețete de sezon

    • Chec simplu cu cacao şi nuci
    • Griș cu lapte cremos. 3 idei delicioase de servire
    • Ciorbă de burtă ca la restaurant - rețeta simplă
    • Spaghete cu creveţi, sos de roşii şi usturoi

    Categorii recomandate

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide
    Rețete fără carne

    Nou pe blog

    • Aripioare de pui la cuptor cu cartofi - rețeta de aripioare picante
    • Brânzoaice moldovenești cu brânză de vaci și stafide - rețeta de poale-n brâu
    • Șnițel de pui cu pesmet - rețeta simplă de șnițel pane
    • Cornuri pufoase cu ciocolată (Nutella sau Finetti) - rețeta de cornuri cu unt

    Aperitive rapide

    • Sărăţele cu brânză şi chimen
    • Ruladă aperitiv în 2 variante - cu brânză şi pate de ficat
    • Covrigei de casă cu telemea - cea mai rapidă rețetă
    • Aperitive cu pește - platou festiv gata în 30 de minute
    ALTE REȚETE DE APERITIVE

    Cele mai bune prăjituri

    • Prăjitura chinezoiaca cu glazură de gălbenuș
    • Prăjitură simplă cu mere și lapte bătut
    • Prăjitura Figaro cu bezea, nucă și gem. Gustul copilăriei cu câteva ingrediente!
    • Napolitane cu cremă caramel în foi Lica
    ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

    Torturi festive

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine
    • Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    Rețete de post

    mancaruri de post
    Mâncăruri de post
    deserturi de post
    Deserturi de post

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2022 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

    Folosim cookie-uri pentru a-ți oferi cea mai bună experiență de navigare pe siteul nostru.

    Poți afla mai multe despre cookie-uri sau să le dezactivezi în pagina de setări.

    Powered by  GDPR Cookie Compliance
    Privacy Overview

    Acest site utilizează cookie-uri pentru a vă oferi cea mai bună experiență de utilizare posibilă. Informațiile cookie sunt stocate în browserul dumneavoastră și efectuează funcții cum ar fi recunoașterea dumneavoastră atunci când vă întoarceți pe site-ul nostru, ajutând echipa noastră să înțeleagă care sunt secțiunile site-ului pe care le găsiți cele mai interesante și mai utile.

    Cookie-urile strict necesare

    Cookie-urile strict necesare trebuie să fie activate în orice moment, astfel încât să vă putem salva preferințele pentru setările cookie-urilor.

    Dacă dezactivezi aceste cookie-uri, nu vom putea să-ți salvăm preferințele. Aceasta înseamnă că de fiecare dată când vizitezi acest sit va trebui să activezi sau să dezactivezi cookie-urile din nou.