Iarna îşi trăieşte ultimele zvâcniri, Postul Paştelui a început, aşa că mi-am zis că numai bine ar merge o ciorbă de praz cu năut care e bună şi când e rece, dar mai ales dacă o mănânci caldă. Atunci chiar întruneşte toate calităţile necesare în ton cu vremea de afară: te şi încălzeşte, te şi hrăneşte.
Până la urmă e o ciorbă de legume la fel de simplă ca toate celelalte, doar că rondele de praz îi dau un gust dulceag, iar boabele cremoase de năut o fac tare gustoasă. E o ciorbă uşoară, dietetică, dar tare bună, hrănitoare şi plină de vitamine. Nu uitaţi să o treceţi în meniul săptămânal, da? 😉
Mod de preparare ciorbă de praz cu năut
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 3 litri de apă
- 3 fire de praz
- 1 morcov
- 1 ardei gras
- o felie de ţelină
- 1 ceapă mică
- 2 cartofi
- 50 ml ulei
- 2-3 roşii proaspete sau din conservă
- 1 conservă de năut
- 500 ml de borş
- leuştean sau pătrunjel
Instrucțiuni de preparare
- Se pun la fiert în apă cu puţină sare: morcovii, ceapa şi ţelina tăiate cubuleţe.
- După 15 minute adăugăm ardeiul şi cartofii cuburi şi lăsăm în continuare supa să fiarbă.
- Între timp curăţăm şi tăiem rondele firele de praz (doar partea albă) şi le călim 5-6 minute în puţin ulei.
- Punem şi prazul în oală împreună cu roşiile cuburi şi boabele de năut din conservă (scurse de lichid).
- Potrivim gustul de sare şi piper, adăugăm borşul şi lăsăm ciorba să mai dea câteva clocote, după care oprim focul.
- Înainte de servire presărăm cu leuştean sau pătrunjel tocat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Poftă bună la ciorbă de praz cu năut!
Eni a zis
E minunata! Am facut-o de mai multe ori. Multumim pentru reteta!
Iuliana a zis
Mă bucur mult că v-a plăcut. Mulțumesc și eu! 🙂
Elena a zis
Foarte gustoasa aceasta ciorba. Multumesc de reteta!
Iuliana a zis
Mă bucur că v-a plăcut! Numai bine!
silviamagda a zis
Foarte gustos! Ne plac foarte mult supele cu praz si naut la noi in casa.
Iuliana a zis
Ma bucur! Se pare ca avem gusturi comune, asa ca te mai astept pe la mine 🙂