Doamnelor, ieri a fost 8 Martie şi cel puţin pe aici, pe la noi, a fost prima zi autentică de primăvară. Soare, ciripit de păsărele, flori la orice colţ de stradă şi mai ales multe femei zâmbind. Minunat, îmi doresc să fie aşa în fiecare zi! Sper că aţi petrecut frumos şi că v-aţi simţit răsfăţate. Sau că măcar nu aţi uitat să vă răsfăţaţi singure 🙂 Vă doresc din toată inima să aveţi o primăvară veselă şi plină de bucurii!
Ei bine, ziua de ieri a trecut, de azi gata, ne întoarcem la ale noastre, cele de zi cu zi, printre care gătitul ocupă un loc important, nu-i aşa?
Poate că tocmai căutaţi o idee de desert pentru week-end şi desigur că vă doriţi să fie rapid, spornic şi bun. Şi poate că aveţi uitat prin cămară un borcan cu magiun de prune sau orice alt gem mai gros. Dacă toate condiţiile sunt îndeplinite, atunci reţeta asta de fursecuri cu magiun de prune şi nuci, pică la fix pentru voi! Fursecurile astea sunt atât fragede şi de simpatice, încât vor deveni rapid preferatele tuturor şi vor dispărea unul câte unul din farfurie, uite-aşa:
Mod de preparare fursecuri cu magiun de prune şi nuci
Reţeta asta e la fel de simplă ca orice reţetă de fursecuri sau biscuiţi, nu pune probleme nici măcar începătorilor. Avem un aluat fin şi vanilat, pe bază de unt care după ce stă o jumătate de oră la rece se întinde foarte frumos şi se decupează uşor.
Eu am făcut fursecurile rotunde, dar puteţi folosi orice altă formă. Mă gândesc că ar fi simpatice şi nişte inimioare dulci, poate încercaţi şi mi le arătaţi şi mie 🙂 Si dacă vă mai rămâne magiun de prune, puteți încerca și rețeta mea de cornuri pufoase umplute cu magiun. O să vă placa sigur! 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
pentru fursecuri
- 200 g unt 82% grăsime (la temperatura camerei)
- 100 g zahăr
- 300 g făină 000
- 1 ou
- ½ de linguriţă de pudră de vanilie Bourbon (sau seminţele unei păstăi)
- un praf de sare
umplutura
- aprox. 200 g magiun de prune (cam ½ de borcan)
- 100 g miez de nucă mărunțit
Instrucțiuni de preparare
- Mixați untul împreună cu zahărul până când devine spumos, iar zahărul este topit complet.
- Adăugați oul, vanilia și omogenizați, apoi încorporați făina și sarea. E suficient să aveți un aluat fin și omogen, nu e nevoie să îl frământați.
- Formați o bilă din aluat, pe care o înveliți în folie alimentară sau o pungă curată și îl lăsați la frigider pentru jumătate de oră. Untul se va întări și în acest fel aluatul va fi mai ușor de întins și decupat.
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tăvile de la aragaz.
- Presarăți puțină făina pe blatul de lucru și întindeți o foaie de aluat cam de ½ cm.
- Decupați fursecurile în forma dorită. Marginile rezultate le frământați puțin și întindeți o nouă foaie din care decupați fursecuri. Si tot asa pana terminați aluatul.
- Așezați fursecurile în tavă și coaceți timp de 8-10 minute, doar până se încep să capete puțină culoare pe margini. Nu le rumeniți!
- Lipiți fursecurile două câte două cu magiun de prune, apoi le treceți cu marginile prin miezul de nucă mărunțit.
- Se pot servi imediat, dar sunt mai bune a doua zi.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Artene Vladimir a zis
O porcarie.sau întărit cu rețetă data aici pt a fi fragede se poate pune lapte sau o lingura grăsime,ulei nu așa fără nimic nici măcar praf de copt.am pierdut timpul cu rețetă voastra
Iuliana a zis
Au 200 de grame de unt cu 82% grăsime, cum Doamne Ferește, să mai puneți încă niște ulei pentru frăgezime!!? Este o rețetă clasică de fursecuri.
Praf de copt, pentru ce? Nu facem chec sau blat de tort, nu vrem aluat crescut și pufos, vrem biscuiți!
E normal să fie uscați după copt, dar se vor frăgezi în contact cu magiunul, de aceea am scris acolo să îi lăsați până a doua zi!
Cred că nu ați înțeles nimic din rețetă și nici răbdare nu ați avut!