Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fursecuri

Fursecuri cu magiun de prune şi nuci

Publicat la 9 martie 2018 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

5114 shares
Mergi la rețetă

Doamnelor, ieri a fost 8 Martie şi cel puţin pe aici, pe la noi, a fost prima zi autentică de primăvară. Soare, ciripit de păsărele, flori la orice colţ de stradă şi mai ales multe femei zâmbind. Minunat, îmi doresc să fie aşa în fiecare zi! Sper că aţi petrecut frumos şi că v-aţi simţit răsfăţate. Sau că măcar nu aţi uitat să vă răsfăţaţi singure 🙂 Vă doresc din toată inima să aveţi o primăvară veselă şi plină de bucurii!

Fursecuri cu magiun de prune şi nuci

Ei bine, ziua de ieri a trecut, de azi gata, ne întoarcem la ale noastre, cele de zi cu zi, printre care gătitul ocupă un loc important, nu-i aşa?

Poate că tocmai căutaţi o idee de desert pentru week-end şi desigur că vă doriţi să fie rapid, spornic şi bun. Şi poate că aveţi uitat prin cămară un borcan cu magiun de prune sau orice alt gem mai gros. Dacă toate condiţiile sunt îndeplinite, atunci reţeta asta de fursecuri cu magiun de prune şi nuci, pică la fix pentru voi! Fursecurile astea sunt atât fragede şi de simpatice, încât vor deveni rapid preferatele tuturor şi vor dispărea unul câte unul din farfurie, uite-aşa:

Fursecuri cu magiun de prune şi nuci

Mod de preparare fursecuri cu magiun de prune şi nuci

Reţeta asta e la fel de simplă ca orice reţetă de fursecuri sau biscuiţi, nu pune probleme nici măcar începătorilor. Avem un aluat fin şi vanilat, pe bază de unt care după ce stă o jumătate de oră la rece se întinde foarte frumos şi se decupează uşor.

Eu am făcut fursecurile rotunde, dar puteţi folosi orice altă formă. Mă gândesc că ar fi simpatice şi nişte inimioare dulci, poate încercaţi şi mi le arătaţi şi mie 🙂 Si dacă vă mai rămâne magiun de prune, puteți încerca și rețeta mea de cornuri pufoase umplute cu magiun. O să vă placa sigur! 🙂

Fursecuri cu magiun de prune şi nuci

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Fursecuri cu magiun de prune şi nuci

Fursecuri cu magiun de prune şi nuci

5 from 7 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 20 minutes minutes
Gătire: 10 minutes minutes
Timp total: 30 minutes minutes
Număr de porții: 25 -30
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

pentru fursecuri

  • 200 g unt 82% grăsime (la temperatura camerei)
  • 100 g zahăr
  • 300 g făină 000
  • 1 ou
  • ½ de linguriţă de pudră de vanilie Bourbon (sau seminţele unei păstăi)
  • un praf de sare

umplutura

  • aprox. 200 g magiun de prune (cam ½ de borcan)
  • 100 g miez de nucă mărunțit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Mixați untul împreună cu zahărul până când devine spumos, iar zahărul este topit complet.
  • Adăugați oul, vanilia și omogenizați, apoi încorporați făina și sarea. E suficient să aveți un aluat fin și omogen, nu e nevoie să îl frământați.
  • Formați o bilă din aluat, pe care o înveliți în folie alimentară sau o pungă curată și îl lăsați la frigider pentru jumătate de oră. Untul se va întări și în acest fel aluatul va fi mai ușor de întins și decupat.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tăvile de la aragaz.
  • Presarăți puțină făina pe blatul de lucru și întindeți o foaie de aluat cam de ½ cm.
  • Decupați fursecurile în forma dorită. Marginile rezultate le frământați puțin și întindeți o nouă foaie din care decupați fursecuri. Si tot asa pana terminați aluatul.
  • Așezați fursecurile în tavă și coaceți timp de 8-10 minute, doar până se încep să capete puțină culoare pe margini. Nu le rumeniți!
  • Lipiți fursecurile două câte două cu magiun de prune, apoi le treceți cu marginile prin miezul de nucă mărunțit.
  • Se pot servi imediat, dar sunt mai bune a doua zi.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Fursecuri cu magiun de prune şi nuci

Vă doresc spor la meşterit fursecuri cu magiun de prune şi nuci!

deserturi

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai
    Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
5114 shares

Comentarii

  1. Artene Vladimir a zis

    octombrie 11, 2021 at 8:40 pm

    5 stars
    O porcarie.sau întărit cu rețetă data aici pt a fi fragede se poate pune lapte sau o lingura grăsime,ulei nu așa fără nimic nici măcar praf de copt.am pierdut timpul cu rețetă voastra

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      octombrie 11, 2021 at 8:59 pm

      Au 200 de grame de unt cu 82% grăsime, cum Doamne Ferește, să mai puneți încă niște ulei pentru frăgezime!!? Este o rețetă clasică de fursecuri.
      Praf de copt, pentru ce? Nu facem chec sau blat de tort, nu vrem aluat crescut și pufos, vrem biscuiți!
      E normal să fie uscați după copt, dar se vor frăgezi în contact cu magiunul, de aceea am scris acolo să îi lăsați până a doua zi!
      Cred că nu ați înțeles nimic din rețetă și nici răbdare nu ați avut!

      Răspunde
5 from 7 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x