• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Fursecuri

    Fursecuri cu magiun de prune şi nuci

    Publicat la 9 martie 2018 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Doamnelor, ieri a fost 8 Martie şi cel puţin pe aici, pe la noi, a fost prima zi autentică de primăvară. Soare, ciripit de păsărele, flori la orice colţ de stradă şi mai ales multe femei zâmbind. Minunat, îmi doresc să fie aşa în fiecare zi! Sper că aţi petrecut frumos şi că v-aţi simţit răsfăţate. Sau că măcar nu aţi uitat să vă răsfăţaţi singure 🙂 Vă doresc din toată inima să aveţi o primăvară veselă şi plină de bucurii!

    Fursecuri cu magiun de prune şi nuci

    Ei bine, ziua de ieri a trecut, de azi gata, ne întoarcem la ale noastre, cele de zi cu zi, printre care gătitul ocupă un loc important, nu-i aşa?

    Poate că tocmai căutaţi o idee de desert pentru week-end şi desigur că vă doriţi să fie rapid, spornic şi bun. Şi poate că aveţi uitat prin cămară un borcan cu magiun de prune sau orice alt gem mai gros. Dacă toate condiţiile sunt îndeplinite, atunci reţeta asta de fursecuri cu magiun de prune şi nuci, pică la fix pentru voi! Fursecurile astea sunt atât fragede şi de simpatice, încât vor deveni rapid preferatele tuturor şi vor dispărea unul câte unul din farfurie, uite-aşa:

    Fursecuri cu magiun de prune şi nuci

    Mod de preparare fursecuri cu magiun de prune şi nuci

    Reţeta asta e la fel de simplă ca orice reţetă de fursecuri sau biscuiţi, nu pune probleme nici măcar începătorilor. Avem un aluat fin şi vanilat, pe bază de unt care după ce stă o jumătate de oră la rece se întinde foarte frumos şi se decupează uşor.

    Eu am făcut fursecurile rotunde, dar puteţi folosi orice altă formă. Mă gândesc că ar fi simpatice şi nişte inimioare dulci, poate încercaţi şi mi le arătaţi şi mie 🙂 Si dacă vă mai rămâne magiun de prune, puteți încerca și rețeta mea de cornuri pufoase umplute cu magiun. O să vă placa sigur! 🙂

    Fursecuri cu magiun de prune şi nuci

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Fursecuri cu magiun de prune şi nuci

    Fursecuri cu magiun de prune şi nuci

    5 from 6 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 20 minutes minutes
    Gătire: 10 minutes minutes
    Timp total: 30 minutes minutes
    Număr de porții: 25 -30
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    pentru fursecuri

    • 200 g unt 82% grăsime (la temperatura camerei)
    • 100 g zahăr
    • 300 g făină 000
    • 1 ou
    • ½ de linguriţă de pudră de vanilie Bourbon (sau seminţele unei păstăi)
    • un praf de sare

    umplutura

    • aprox. 200 g magiun de prune (cam ½ de borcan)
    • 100 g miez de nucă mărunțit

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Mixați untul împreună cu zahărul până când devine spumos, iar zahărul este topit complet.
    • Adăugați oul, vanilia și omogenizați, apoi încorporați făina și sarea. E suficient să aveți un aluat fin și omogen, nu e nevoie să îl frământați.
    • Formați o bilă din aluat, pe care o înveliți în folie alimentară sau o pungă curată și îl lăsați la frigider pentru jumătate de oră. Untul se va întări și în acest fel aluatul va fi mai ușor de întins și decupat.
    • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tăvile de la aragaz.
    • Presarăți puțină făina pe blatul de lucru și întindeți o foaie de aluat cam de ½ cm.
    • Decupați fursecurile în forma dorită. Marginile rezultate le frământați puțin și întindeți o nouă foaie din care decupați fursecuri. Si tot asa pana terminați aluatul.
    • Așezați fursecurile în tavă și coaceți timp de 8-10 minute, doar până se încep să capete puțină culoare pe margini. Nu le rumeniți!
    • Lipiți fursecurile două câte două cu magiun de prune, apoi le treceți cu marginile prin miezul de nucă mărunțit.
    • Se pot servi imediat, dar sunt mai bune a doua zi.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Fursecuri cu magiun de prune şi nuci

    Vă doresc spor la meşterit fursecuri cu magiun de prune şi nuci!

    deserturi

    Din aceeași categorie

    • reteta cornulete cu untura si smantana dospite cu drojdie
      Cornulețe cu untură și smântână dospite cu drojdie
    • fursecuri asortate pentru Craciun
      Fursecuri 321 - rețeta de fursecuri fragede pentru Crăciun
    • Barcute din foietaj umplute cu gem
      Bărcuțe din foietaj umplute cu gem de prune și nuci
    • Palmieri din foietaj
      Palmieri din foietaj cu zahăr caramelizat

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Artene Vladimir

      octombrie 11, 2021 at 8:40 pm

      5 stars
      O porcarie.sau întărit cu rețetă data aici pt a fi fragede se poate pune lapte sau o lingura grăsime,ulei nu așa fără nimic nici măcar praf de copt.am pierdut timpul cu rețetă voastra

      Răspunde
      • Iuliana

        octombrie 11, 2021 at 8:59 pm

        Au 200 de grame de unt cu 82% grăsime, cum Doamne Ferește, să mai puneți încă niște ulei pentru frăgezime!!? Este o rețetă clasică de fursecuri.
        Praf de copt, pentru ce? Nu facem chec sau blat de tort, nu vrem aluat crescut și pufos, vrem biscuiți!
        E normal să fie uscați după copt, dar se vor frăgezi în contact cu magiunul, de aceea am scris acolo să îi lăsați până a doua zi!
        Cred că nu ați înțeles nimic din rețetă și nici răbdare nu ați avut!

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.