• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Aluaturi dulci

    Cornuri pufoase umplute cu magiun de prune

    Publicat la 5 februarie 2018 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Din când în când ideea mea de răsfăţ include repere din copilăria mea. O cană cu lapte şi nişte cornuri pufoase cu magiun de prune sunt un deliciu matinal care îmi dă o stare de bine şi mă umple de energie pentru o zi întreagă.

    Nu mai făcusem demult cornuri, aşa că într-o vineri seara m-am pus pe frământat (mă rog, nu eu, ci robotul 🙂 ) A doua zi, sâmbătă dimineaţa le-am avut pufoase şi rumene la micul dejun. Minunat!

    Cornuri pufoase umplute cu magiun de prune

    Cornuri pufoase umplute cu magiun de prune

    De data asta am umplut cornurile cu un magiun de prune de la Râureni. Alteori, când băiatul meu era mic, le umpleam cu cremă de cicolată, cremă de nuci sau cu bucăţele de rahat colorat, căci astea erau preferinţele lui. Orice umplutură ar avea, cornurile astea sunt o bucurie!

    Şi copiii le adoră. Sunt excelente pentru pacheţelul de la şcoală sau de luat în excursie sau la picnic.

    Dacă vă place acest gen de deserturi, vă recomand să încercaţi şi reţeta de cornuleţe cu ciocolată din aluat cu unt şi brânză de vaci. Sunt delicioase şi foarte uşor de făcut.

    Cornuri pufoase umplute cu magiun de prune

    Cornuri pufoase umplute cu magiun de prune

    Mod de preparare cornuri pufoase umplute cu magiun de prune

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Cornuri pufoase umplute cu magiun de prune

    Cornuri pufoase umplute cu magiun de prune

    Cornuri cu magiun, pufoase și delicioase, ideale pentru micul dejun sau de luat la pachet.
    5 from 2 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 30 minutes minutes
    Gătire: 25 minutes minutes
    dospire: 1 hour hour 30 minutes minutes
    Timp total: 2 hours hours 25 minutes minutes
    Număr de porții: 12
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    robot de bucatarie KA

    Ingrediente
     

    • 500 g făină 000 (poate fi nevoie de 2-3 linguri în plus)
    • 10 g drojdie uscată (sau 25 g drojdie proaspătă)
    • 4 gălbenuşuri
    • 200 ml lapte (călduţ)
    • 80 g zahăr tos
    • 80 g unt 82% grăsime (topit şi răcit)
    • coaja rasă de la ½ de lămâie
    • 1 linguriţă extract de vanilie (sau esenţă)
    • 1 praf de sare
    • cam ¾ de borcan de magiun de prune

    în plus

    • 1 ou bătut pentru uns cornurile deasupra
    • puţin ulei pentru uns blatul de lucru
    • zahăr pudră pentru servit

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Cerneţi făina într-un bol încăpător. Poate fi bolul robotului dacă aveţi unul şi doriţi să îl folosiţi la frământat. Dacă folosiţi drojdie uscată o amestecaţi cu făina.
    • Dacă folosiţi drojdie proaspătă, puneţi-o într-un castronel peste ea 1-2 linguri de zahăr (din zahărul cântărit) şi frecaţi-o cu o lingură până se desface şi se lichefiază. Turnaţi puţin lapte (din cel cântărit) şi omogenizaţi.
    • Într-un castron separat, bateţi cu o furculiţă cele patru gălbenuşuri împreună cu un praf de sare. Adăugați laptele (şi laptele cu drojdie dacă aţi folosit drojdie proaspătă), zahărul, untul topit şi răcit, coaja de lămâie şi extractul de vanilie.
    • Bateţi bine cu telul şi omogenizaţi compoziţia.
    • Turnaţi compoziţia lichidă de mai sus puţin câte puţin în timp ce începeţi să frământaţi cu mâna, sau la robot. Eu am frământat la robot, timp de 10 minute. Dacă frământaţi aluatul la mână, va dura ceva mai mult, în jur de 20 de minute. Trebuie să obţineti un aluat moale, elastic şi care nu se mai lipeşte de pereţii bolului. În funcţie de făina folosită, e posibil să trebuiască să mai adăugati 2-3 linguri, dar nu mai mult.
    • Acoperiţi bolul cu o folie de plastic şi lăsaţi aluatul la dospit într-un loc ferit de curenţi de aer până când îşi dublează volumul. Pentru mine cel mai bun loc este în cuptor (cu cuptorul stins, evident!!). Într-o oră aluatul meu a fost gata.
    • Ungeţi cu foarte puţin ulei blatul de lucru.
    • Întindeţi aluatul cu palmele în formă de cerc pe care apoi îl taiaţi în 12 triunghiuri.
    • Puneţi pe fiecare fâşie de aluat câte o linguriţă cu vârf de magiun, rulaţi cornurile şi le aşezaţi în tava de la aragaz, tapetată cu hârtie de copt. Lăsaţi cam 4-5 cm între cornuri pentru că vor mai creşte!
    • Procedaţi în acelaşi fel şi cu restul de aluat. Lăsăţi cornurile să crească în tăvi încă 20 de minute.
    • Între timp aprindeți cuptorul la 180 de grade.
    • Înainte să băgaţi cornurile la cuptor ungeţi-le cu ou bătut folosind o pensulă de bucătărie.
    • Coaceţi cornurile timp de 20-25 de minute până când sunt frumos rumenite pe toate părţile.
    • Se servesc după ce s-au răcit (pentru că magiunul din interior este foarte fierbinte!!!) pudrate cu zahăr din belşug.
    Valori nutriționale
    Cornuri pufoase umplute cu magiun de prune
    Valori per porție
    Calorii
    295
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    9
    g
    14
    %
    Colesterol
     
    97
    mg
    32
    %
    Carbohidrați
     
    53
    g
    18
    %
    Fibre
     
    2
    g
    8
    %
    Zahăr
     
    17
    g
    19
    %
    Proteine
     
    7
    g
    14
    %
    Vitamina A
     
    303
    IU
    6
    %
    Calciu
     
    41
    mg
    4
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!

    Cornuri pufoase umplute cu magiun de prune

    Poftă bună la cornuri pufoase umplute cu magiun de prune!

    Din aceeași categorie

    • Rulouri cu scortisoara la airfryer
      Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
    • langosi unguresti pufosi cu branza si smantana
      Langoși ungurești cu brânză și smântână - rețeta simplă de langoși pufoși
    • Reteta minciunele din aluat fara drojdie
      Minciunele - rețeta veche, fără drojdie din cartea Silviei Jurcovan
    • reteta de post mucenici umpluti cu gem
      Mucenici umpluți cu gem și nucă - rețeta de post

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.