Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Băuturi reci

Smoothie de mango cu seminţe de chia

Publicat la 16 mai 2018 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

460 shares
Mergi la rețetă

Să vă spun un secret: nu sunt mare consumatoare de smoothie-uri. Mda, recunosc și eu că poate părea ciudat să spun asta chiar în timp ce scriu o rețetă de smoothie cu mango și semințe de chia! 😀

Smoothie de mango cu seminţe de chia

Smoothie-urile sunt delicioase! Cu greu îmi pot imagina o combinație de fructe și/sau legume care să nu-mi placă. Știu multe persoane care își încep ziua cu un smoothie, dar eu nu reușesc să îi găsesc timpul potrivit în programul meu.

Dimineața la micul dejun am alte obiceiuri , pe urmă sunt la birou unde uneori nu am timp nici să beau apă, darămite smoothie, iar seara, când ajung acasă, parca e prea târziu pentru o asemenea infuzie de energie. În week-end am de asemenea alte obiceiuri și alte răsfățuri preferate și uit cu totul că aș putea să-mi fac un smoothie.

Nici după mango nu mă omoram prea tare până de curând. După ce am descoperit cât de mare e diferența între un mango bine copt și unul aproape verde, așa cum găsim de cele mai multe ori în magazine, am început să îmi reconsider părerea pe care o aveam despre acest fruct.

Ca și la avocado, semnul că mango e perfect pentru a fi consumat imediat, e atunci când la apăsarea cu degetul rămâne o urmă ușoară, ca la piersici. Mango nu trebuie să fie nici tare ca piatra, dar nici atât de moale încât să îți intre degetul în el. Ca o comparație, un mango bine copt e ca un avocado maro "ready to eat" fața de unul verde.

Un alt semn pentru un mango bine copt, e faptul că e parfumat. Nu vă sfiiți să mirosiți fructele de mango în magazin! La urma urmei nu sunt chiar ieftine, așa că e bine să ne folosim de toate simțurile atunci când facem "investiția".

Am citit că dacă ai cumpărat, totuși, un mango necopt, e bine să îl ții 3-4 zile înfășurat în hârtie și se va coace. Nu am încercat, dar e o informație care poate prinde bine cândva, așa că e de ținut minte!

Smoothie de mango cu seminţe de chia

Fiind exact perioada când începem să găsim în magazine mango coapte numai bine, am venit într-o zi acasă cu 3 bucăți, hotărâtă să le transform în sorbet cu banane ca în această rețetă. La un moment dat, chiar când curățam fructele și le feliam pentru a le băga la congelator, mi-am dat seama că din martie, de când am primit pentru testare blenderul G21 Perfect Smoothie Vitality am măcinat, tocat, mixat, blenduit de toate cu el, numai smoothie n-am făcut! 😀

N-a fost o sarcină prea grea pentru blenderul meu. Din două apăsări pe buton, mango a fost pasat perfect. I-am mai adăugat puțină pudră de vanilie Bourbon, lapte de ovăz și la final câteva semințe de chia. La fel de bine, puteți să puneți lapte normal, sau iaurt. Eu nu am vrut și nici nu am simțit nevoia să adaug îndulcitor, dar voi puteți să puneți orice îndulcitor doriți, fiecare după gustul lui.

Smoothie de mango cu seminţe de chia

Mod de preparare smoothie de mango cu seminţe de chia

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Smoothie de mango cu seminţe de chia

Smoothie de mango cu seminţe de chia

5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Timp total: 5 minutes minutes
Număr de porții: 1
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 1 mango bine copt
  • 150 ml lapte sau iaurt (eu am folosit lapte de ovăz)
  • 1 linguriță de semințe de chia
  • o aromă la alegere: ghimbir (cardamom, vanilie, scorțișoară (eu am pus vanilie))
  • orice îndulcitor (după gust (eu nu am folosit))
  • mentă proaspătă pentru decor

Instrucțiuni de preparare
 

  • Mango curățat și tăiat cuburi se pune în cuva blenderului și se pasează.
  • Se adaugă semințele de chia, laptele (sau iaurtul), vanilia și îndulcitorul, dacă folosiți.
  • Se omogenizează băutura și se lasă deoparte timp de 10 minute să se hidrateze semințele de chia, apoi se poate servi.
  • Se decorează cu frunze proaspete e mentă.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

Smoothie de mango cu seminţe de chia

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Sticla si cana cu lapte de migdale
    Cum să faci lapte de migdale acasă - 2 ingrediente și 10 minute!
  • limonadă
    Rețeta simplă de limonadă cu aromă și culoare intensă
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • Sirop de catina cu miere
    Sirop de cătină cu miere - Rețetă naturală la rece, perfectă pentru imunitate
460 shares

Comentarii

  1. Georgiana a zis

    aprilie 22, 2020 at 3:43 pm

    Smoothie ul meu preferat este cu mango(pe care îl tai bucatele și îl pun la congelator sa înghețe), sucul de la o portocala, lapte de cocos, vanilie și semințe de chia. Uneori mai adaug 1-2 linguri de iaurt grecesc 0% grăsime.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      aprilie 22, 2020 at 5:07 pm

      Sună foarte bine! 🙂

      Răspunde
5 from 1 vote (1 rating without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x