• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Torturi

    Tort cu cremă de mango și frișcă naturală

    Publicat la 19 decembrie 2018 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Tort cu cremă de mango și frișcă naturală. Tort festiv cu mango și blat de cacao. Tort cu multă cremă, răcoritoare și aromată, decorat cu frișcă naturală.

    A început acea perioadă din an când deserturile parcă nu sunt niciodată suficiente și în care mereu căutăm o rețetă nouă și deosebită cu care să ne încântăm familia și oaspeții. 

    Tort cu cremă de mango

    Și pentru că în această perioadă mâncărurile sunt mai mereu multe și grele, v-am adus o rețetă de tort ușor și la propriu și la figurat. Are blat simplu, cu cacao și multă cremă de mango, aromată și răcoritoare.

    Aici găsiți mai multe rețete de torturi pentru sărbători.

    Tortul ăsta este desertul perfect care nu poate fi refuzat de nimeni, chiar și după o masă copioasă. În plus, contrastul de culori dintre blat și crema de mango îl face și foarte aspectuos. Cu siguranță va fi vedeta oricărei mese de sărbătoare!

    Tort cu cremă de mango

    Mod de preparare tort cu cremă de mango și frișcă naturală

    Rețeta acesta de tort nu ridică dificultăți nici măcar celor mai începători într-ale bucătăriei. Atâta doar că trebuie să alegeți 2 fructe de mango bine coapte. Am detaliat cum se alege un fruct de mango la rețeta de smoothie de mango și semințe de chia. 

    Tort cu cremă de mango

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Tort cu cremă de mango
    Tipărește rețeta Salvează pe Pinterest
    5 from 1 vote

    Tort cu cremă de mango și frișcă

    Tort cu cremă de mango și frișcă naturală. Tort festiv cu mango și blat de cacao. Tort cu multă cremă, răcoritoare și aromată, decorat cu frișcă naturală.
    Preparare20 minutes mins
    Gătire30 minutes mins
    Așteptare4 hours hrs 30 minutes mins
    Timp total5 hours hrs 20 minutes mins
    Categorie: Desert
    Cuisine: Romaneasca
    Porții: 10
    Calories: 222kcal
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente

    blatul - o formă rotundă, cu inel detașabil, de 18 cm

    • 3 ouă
    • 90 g zahăr
    • 70 g făină albă tip 000
    • 20 g cacao (cacao neagră pentru un gust mai intens)
    • 20 g unt topit şi răcit
    • un praf de sare

    crema de mango

    • 2 fructe mango (aprox. 170 g fiecare)
    • 200 ml smântână pentru frișcă (min. 32% grăsime)
    • 150 g zahăr pudră vanilat
    • 1 linguriță de rom (Stroh 40 am avut eu)
    • 5 g gelatină

    decor

    • 200 ml smântână pentru frișcă (min. 32% grăsime)
    • 40 g zahăr pudră
    • 10-20 g ciocolată rasă (optional)

    Mod de preparare

    blatul

    • Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt într-o formă rotundă de 18 cm cu pereţi detaşabili.
    • Mixaţi ouăle cu zahărul şi un praf de sare până se albesc şi îşi dublează volumul (cam 5-7 minute).
    • Turnați untul topit şi mixați scurt să se omogenizeze.
    • Adăugaţi făina şi pudra de cacao cernute şi încorporaţi-le folosind o spatulă, cu mişcări uşoare de jos în sus pentru a nu elimina aerul înglobat în ouăle bătute.
    • Turnați compoziţia în fomă şi coaceţi timp de 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
    • Scoateţi blatul din formă şi lăsaţi-l să se răcească pe un grătar.
    • Tăiaţi blatul pe orizontală în 2 straturi egale.

    crema de mango

    • Curățați fructele de mango și tăiați miezul în cuburi sau felii pe care le pasați foarte bine la blender până obțineți un piure fin.
    • Bateți smântâna împreună cu zahărul vanilat și o transformați în frișcă.
    • Hidratați și încălziți gelatina confirm instrucțiunilor de pe plic.
    • Încorporați frișca bătută în piureul de mango, adăugați romul și gelatina hidratată. Omogenizati compoziția. 

    asamblare și decor

    • Puneți o jumătate de blat pe un platou potrivit ca mărime și așezați inelul de tort în jurul lui.
    • Turnați crema de mango, nivelați, iar deasupra puneți cealaltă jumătate de blat.
    • Dați tortul la frigider pentru cel puțin 4 ore, timp necesar pentru a se întări crema de mango.
    • Bateți smântâna cu zahărul și o transformați în frișcă.
    • Scoateți tortul din frigider, îndepărtați inelul metalic și decorați tortul cu frișcă și ciocolată rasă. 
    Ai încercat rețeta? Arată-ne pe Instagram cum ți-a ieșit!Menționează @iuliana_bucate_aromate sau tag #bucatearomate ca să te putem găsi!

    Nutrition

    Calorii: 222kcal | Carbohidrați: 41g | Proteine: 4g | Grăsimi: 6g | Colesterol: 61mg | Fibre: 1g | Zahăr: 34g | Vitamina A: 559IU | Calciu: 26mg
    Tort cu cremă de mango

    Din aceeași categorie

    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
      Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
    • castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci
      Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - rețeta simplă cu mascarpone
    • sfaturi pentru deserturi reusite
      30 de sfaturi pentru deserturi reușite. Aplică-le și vezi diferența!

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.