Dacă încă nu ați descoperit cât e de bună combinația dintre sfeclă și brânză, nici nu știți ce ați pierdut! Nu vă faceți probleme, nu sunteți singurii, la fel am pierdut și eu până să descopăr această salată de sfeclă roșie cu brânză și migdale despre care vă povestesc astăzi!
De fapt mare lucru nici nu ar fi de povestit. Se amestecă ingredientele, se asezonează după gust și gata. Totul e să aveți sfecla gata fiartă sau coaptă și să mă credeți pe cuvânt că aromele care fac din salata asta un adevărat deliciu sunt sucul de portocale, rozmarinul și chimenul.
Desigur, se pot înlocui cu suc de lămâie, respectiv pătrunjel sau chiar cimbru, dar credeți-mă că povestea nu va mai fi chiar la fel. Chimenul e de neînlocuit. Rămâne doar să încercați voi mai multe variante și să mă contraziceți sau să-mi dați dreptate.
Cert e că odată ce ai descoperit salata asta o vei repeta foarte des, fie că o servești ca atare, la cină de exemplu, fie că o pui lângă vreo friptură. Merge la orice, e plină de arome și texturi contrastante și e minunată! 🙂
Mod de preparare salată de sfeclă roșie cu brânză și migdale
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Ingrediente
- 2 sfecle roșii mijlocii coapte su fierte (aproximativ 500 g)
- 200 g brânză (telemea, brânză de capră, feta, etc)
- o mână de migdale (sau miez de nucă, caju, nuci pecan)
- 2-3 fire de rozmarin proaspăt (sau pătrunjel dacă nu vă place rozmarinul)
- 60 ml ulei de măsline
- sucul de la o portocală (sau lămâie)
- 2-3 lingurițe de oțet balsamic
- 1 linguriță cu semințe de chimen
- sare și piper după gust
Instrucțiuni de preparare
- Coaceți sau fierbeți sfecla roșie, după cum vă place mai mult, apoi lăsați-o să se răcească.
- Tăiați sfecla cubulețe, la fel și brânza. Mărunțiți migdalele și rozmarinul.
- Amestecați toate ingredientele de mai sus și asezonați cu sare, piper, chimen, ulei de măsline, oțet balsamic și suc de portocale, după gust.
- Serviți salata ca atare sau drept garnitură lângă orice friptură, cârnați la grătar, etc.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Sper din suflet că v-am făcut curioși să încercați salata de sfeclă roșie cu brânză și migdale. Poftă bună, dragilor! 🙂
Lasă un comentariu