Tort cu cremă de mango și frișcă naturală. Tort festiv cu mango și blat de cacao. Tort cu multă cremă, răcoritoare și aromată, decorat cu frișcă naturală.
A început acea perioadă din an când deserturile parcă nu sunt niciodată suficiente și în care mereu căutăm o rețetă nouă și deosebită cu care să ne încântăm familia și oaspeții.
Și pentru că în această perioadă mâncărurile sunt mai mereu multe și grele, v-am adus o rețetă de tort ușor și la propriu și la figurat. Are blat simplu, cu cacao și multă cremă de mango, aromată și răcoritoare.
Aici găsiți mai multe rețete de torturi pentru sărbători.
Tortul ăsta este desertul perfect care nu poate fi refuzat de nimeni, chiar și după o masă copioasă. În plus, contrastul de culori dintre blat și crema de mango îl face și foarte aspectuos. Cu siguranță va fi vedeta oricărei mese de sărbătoare!
Mod de preparare tort cu cremă de mango și frișcă naturală
Rețeta acesta de tort nu ridică dificultăți nici măcar celor mai începători într-ale bucătăriei. Atâta doar că trebuie să alegeți 2 fructe de mango bine coapte. Am detaliat cum se alege un fruct de mango la rețeta de smoothie de mango și semințe de chia.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Tort cu cremă de mango și frișcă
Ingrediente
blatul - o formă rotundă, cu inel detașabil, de 18 cm
- 3 ouă
- 90 g zahăr
- 70 g făină albă tip 000
- 20 g cacao (cacao neagră pentru un gust mai intens)
- 20 g unt topit şi răcit
- un praf de sare
crema de mango
- 2 fructe mango (aprox. 170 g fiecare)
- 200 ml smântână pentru frișcă (min. 32% grăsime)
- 150 g zahăr pudră vanilat
- 1 linguriță de rom (Stroh 40 am avut eu)
- 5 g gelatină
decor
- 200 ml smântână pentru frișcă (min. 32% grăsime)
- 40 g zahăr pudră
- 10-20 g ciocolată rasă (optional)
Mod de preparare
blatul
- Aprindeţi cuptorul la 180 de grade şi puneţi hârtie de copt într-o formă rotundă de 18 cm cu pereţi detaşabili.
- Mixaţi ouăle cu zahărul şi un praf de sare până se albesc şi îşi dublează volumul (cam 5-7 minute).
- Turnați untul topit şi mixați scurt să se omogenizeze.
- Adăugaţi făina şi pudra de cacao cernute şi încorporaţi-le folosind o spatulă, cu mişcări uşoare de jos în sus pentru a nu elimina aerul înglobat în ouăle bătute.
- Turnați compoziţia în fomă şi coaceţi timp de 30-35 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.
- Scoateţi blatul din formă şi lăsaţi-l să se răcească pe un grătar.
- Tăiaţi blatul pe orizontală în 2 straturi egale.
crema de mango
- Curățați fructele de mango și tăiați miezul în cuburi sau felii pe care le pasați foarte bine la blender până obțineți un piure fin.
- Bateți smântâna împreună cu zahărul vanilat și o transformați în frișcă.
- Hidratați și încălziți gelatina confirm instrucțiunilor de pe plic.
- Încorporați frișca bătută în piureul de mango, adăugați romul și gelatina hidratată. Omogenizati compoziția.
asamblare și decor
- Puneți o jumătate de blat pe un platou potrivit ca mărime și așezați inelul de tort în jurul lui.
- Turnați crema de mango, nivelați, iar deasupra puneți cealaltă jumătate de blat.
- Dați tortul la frigider pentru cel puțin 4 ore, timp necesar pentru a se întări crema de mango.
- Bateți smântâna cu zahărul și o transformați în frișcă.
- Scoateți tortul din frigider, îndepărtați inelul metalic și decorați tortul cu frișcă și ciocolată rasă.
Lasă un comentariu