Fasole verde cu usturoi și mărar. Rețeta de fasole verde înăbușită (fasole scăzută) cu foarte puțin ulei. Se poate face cu orice fel de păstăi late sau subțiri.
Îmi place fasolea păstăi de toate culorile, fie verde, fie galbenă și sub toate formele ei de preparare. I se spune de fapt fasole verde, în sensul că nu e fasole uscată, chiar dacă păstăile au culoarea galbenă.
Ce gătesc cu fasole verde? O gătesc des, dar cumva, repet mereu cam aceleași rețete. Îmi place să gătesc fasolea verde simplu, cu condimente puține pentru că nici nu are nevoie de prea multe arome, este foarte gustoasă oricum.
Sunt mâncăruri pe care vara le fac cu fasole verde proaspătă, iar iarna le fac exact la fel folosind păstăile puse la congelator sau conservate la borcan.
În perioadele de post, de exemplu, fac o ciorbă de fasole verde cu rântaș (rețeta aici) absolut grozavă!
Vara facem păstăile înăbușite pe care vi le arăt astăzi sau mâncarea de fasole păstăi cu roșii proaspete (rețeta aici) la care, dacă se întâmplă să am, pun și câteva corcodușe verzi ca să fie puțin acrișoară.
Pentru rețeta de azi, am gătit păstăile la multicooker. Nu vă faceți griji, în exact același mod se pot face în orice cratiță pe aragaz. Fiind foarte cald în această perioadă, folosesc mult multicookerul pentru că îl scot pe balcon și îl las acolo singur să își vadă de treabă.
Mă ajută mult acest aparat atât vara, pentru că nu mai fac căldură și aburi în casă, cât și iarna când nu trebuie să mai țin geamurile deschise când gătesc. Am povestit eu mai multe despre ce să aștepți și ce să nu aștepți de la un multicooker la rețeta de linte cu cârnați (click aici).
Modelul pe care îl am eu și de care sunt foarte mulțumită, este acesta de la Heinner (click pe link). Are un preț acceptabil și după părerea mea merită fiecare bănuț pentru cât de mult îmi ușurează viața în bucătărie.
Mod de preparare fasole verde cu usturoi și mărar
Am găsit în piață la o bătrânică, niște minunate păstăi late, grase, de culoare verde, care după ce le-am înăbușit, s-au dovedit a fi nemaipomenit de gustoase.
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Fasole verde cu usturoi și mărar
Ingrediente
- 500 g fasole verde (păstăi)
- 2 linguri de ulei
- 2-3 căței de usturoi
- 2-3 crenguțe de cimbru - opțional
- sare și piper după gust
- mărar proaspăt pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Spălați fasolea sub jet de apă și rupeți codițele. Verificați dacă are "ațe" pe lateralul păstăilor și îndepărtați-le trăgând puțin de ele ajutându-vă de vârful unui cuțit.
- Dacă sunt foarte lungi, tăiați păstăile în jumătăți.
- Puneți uleiul în cratiță sau în vasul multicookerului. Puneți și păstăile, sare, piper, cimbru și apoi o ceașcă de apă (cam 150 ml)
- Dacă folosiți multicookerul, setați programul manual la 30 de minute și 110 grade. Dacă nu aveți multicooker, puneți cratița să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac.
- Când păstăile sunt fierte, tocați usturoiul mărunt și îl adăugați în oală. Amestecați și mai lăsați oala acoperită încă 10 minute să se întrepătrundă aromele.
- Presărați păstăile de fasole verde cu mărar proaspăt și serviți cât sunt călduțe.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Gill a zis
Superb!
!