Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de post

Fasole verde cu usturoi și mărar - fasole păstăi, teci sau fasole scăzută

Publicat la 28 iunie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

643 shares
Mergi la rețetă

Fasole verde cu usturoi și mărar. Rețeta de fasole verde înăbușită (fasole scăzută) cu foarte puțin ulei. Se poate face cu orice fel de păstăi late sau subțiri.  

Îmi place fasolea păstăi de toate culorile, fie verde, fie galbenă și sub toate formele ei de preparare. I se spune de fapt fasole verde, în sensul că nu e fasole uscată, chiar dacă păstăile au culoarea galbenă.

Fasole verde cu usturoi si marar

Ce gătesc cu fasole verde? O gătesc des, dar cumva, repet mereu cam aceleași rețete. Îmi place să gătesc fasolea verde simplu, cu condimente puține pentru că nici nu are nevoie de prea multe arome, este foarte gustoasă oricum.

Sunt mâncăruri pe care vara le fac cu fasole verde proaspătă, iar iarna le fac exact la fel folosind păstăile puse la congelator sau conservate la borcan.

În perioadele de post, de exemplu, fac o ciorbă de fasole verde cu rântaș (rețeta aici) absolut grozavă!

Vara facem păstăile înăbușite pe care vi le arăt astăzi sau mâncarea de fasole păstăi cu roșii proaspete (rețeta aici) la care, dacă se întâmplă să am, pun și câteva corcodușe verzi ca să fie puțin acrișoară.

Fasole verde cu usturoi si marar

Pentru rețeta de azi, am gătit păstăile la multicooker. Nu vă faceți griji, în exact același mod se pot face în orice cratiță pe aragaz. Fiind foarte cald în această perioadă, folosesc mult multicookerul pentru că îl scot pe balcon și îl las acolo singur să își vadă de treabă.

Mă ajută mult acest aparat atât vara, pentru că nu mai fac căldură și aburi în casă, cât și iarna când nu trebuie să mai țin geamurile deschise când gătesc. Am povestit eu mai multe despre ce să aștepți și ce să nu aștepți de la un multicooker la rețeta de linte cu cârnați (click aici).

Modelul pe care îl am eu și de care sunt foarte mulțumită, este acesta de la Heinner (click pe link) . Are un preț acceptabil și după părerea mea merită fiecare bănuț pentru cât de mult îmi ușurează viața în bucătărie.

Fasole verde cu usturoi si marar

Mod de preparare fasole verde cu usturoi și mărar

Am găsit în piață la o bătrânică, niște minunate păstăi late, grase, de culoare verde, care după ce le-am înăbușit, s-au dovedit a fi nemaipomenit de gustoase.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Fasole verde cu usturoi si marar

Fasole verde cu usturoi și mărar

Fasole verde cu usturoi și mărar. Rețeta de fasole verde înăbușită (fasole scăzută) cu foarte puțin ulei. Se poate face cu orice fel de păstăi late sau subțiri.  
5 from 5 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 5 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Timp total: 35 minutes minutes
Număr de porții: 2 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Ingrediente
 

  • 500 g fasole verde (păstăi)
  • 2 linguri de ulei
  • 2-3 căței de usturoi
  • 2-3 crenguțe de cimbru - opțional
  • sare și piper după gust
  • mărar proaspăt pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălați fasolea sub jet de apă și rupeți codițele. Verificați dacă are "ațe" pe lateralul păstăilor și îndepărtați-le trăgând puțin de ele ajutându-vă de vârful unui cuțit.
  • Dacă sunt foarte lungi, tăiați păstăile în jumătăți.
  • Puneți uleiul în cratiță sau în vasul multicookerului. Puneți și păstăile, sare, piper, cimbru și apoi o ceașcă de apă (cam 150 ml)
  • Dacă folosiți multicookerul, setați programul manual la 30 de minute și 110 grade. Dacă nu aveți multicooker, puneți cratița să fiarbă la foc mic, acoperită cu un capac.
  • Când păstăile sunt fierte, tocați usturoiul mărunt și îl adăugați în oală. Amestecați și mai lăsați oala acoperită încă 10 minute să se întrepătrundă aromele.
  • Presărați păstăile de fasole verde cu mărar proaspăt și serviți cât sunt călduțe.
Valori nutriționale
Fasole verde cu usturoi și mărar
Valori per porție
Calorii
88
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
2
g
3
%
Carbohidrați
 
18
g
6
%
Fibre
 
7
g
29
%
Zahăr
 
8
g
9
%
Proteine
 
5
g
10
%
Vitamina A
 
1725
IU
35
%
Calciu
 
94
mg
9
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Fasole verde cu usturoi si marar

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post – Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
643 shares

Comentarii

  1. Gill a zis

    octombrie 29, 2022 at 1:05 pm

    5 stars
    Superb!
    !

    Răspunde
5 from 5 votes (4 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x