• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Rețete cu carne

    Mâncare de linte cu cârnați (pregătită la multicooker)

    Publicat la 13 februarie 2019 de Iuliana Sbîrnea - Lasă un comentariu - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă

    Mâncare de linte cu cârnați, gustoasa și hrănitoare. Mâncare de linte roșie și cârnați de casa tradiționali. Cum se face mâncarea de linte cu cârnați la Multicooker.

    Multicookerul e un aparat de gătit pe care mi l-am refuzat mult timp. Mie chiar îmi place să gătesc. Statul în bucătărie nu e o corvoadă, ci un refugiu într-un spațiu care mi-e drag și în care îmi pun poftele și imaginația la lucru. Mereu am considerat că acest tip de aparat, care să gătească parțial în locul meu, nu e pentru mine, ci e potrivit mai degrabă pentru cei începători într-ale bucătăriei. M-am înșelat!

    Mancare de linte cu carnati

    Când mi s-a propus să testez un Multicooker de la Heinner alături de produsele naturale și sănătoase ale Sanovita, am acceptat imediat pentru că eram curioasă ce știe să facă. Nu credeam însă că acest aparat îmi va schimba modul în care gătesc și că voi ajunge ca activitatea mea în bucătărie să se învârtă în fiecare zi în jurul lui.

    M-am tot jucat cu multicookerul. L-am pus sa-mi facă porridge-ul pentru micul dejun pe care să îl găsesc cald dimineața când mă trezesc, am mai făcut supe de legume, ciorbe cu carne și mâncărici de tot felul. Toate au ieșit foarte bune.

    Mancare de linte cu carnati

    Noi suntem mari consumatori de linte. La o simplă căutare, veți găsi pe blog mai multe rețete în care am folosit-o. Atunci când am văzut pachetul cu toate bunătățile primite de la Sanovita, cea pe care am pus prima dată ochii a fost punguța cu linte roșie. Ce-i drept are o culoare frumoasă și ochioasă, ți-e mai mare dragul să gătești cu ea! Și cum mai aveam în congelator câțiva cârnați puși la păstrare de la Crăciun, meniul a fost simplu de stabilit: mâncare de linte cu cârnați!

    Mancare de linte cu carnati

    Cât despre multicooker…nimic mai simplu! Modul de lucru cu el este foarte intuitiv. Cei cu experiență în bucătărie, se vor descurca de minune din prima încercare. Începătorii vor fi ajutați de cartea tehnică care nu e deloc complicată și mai ales de cărticica de rețete unde vor găsi câte o rețetă cam pentru fiecare tip de preparat.

    Mancare de linte cu carnati

    Eu am folosit la început, pentru a rumeni puțin carnații și pentru a căli legumele, programul de prăjire (Sauté), apoi am adăugat lintea și apa și am mers pe programul manual (DIY) pentru a-mi seta singură timpul și temperatura.

    Mancare de linte cu carnati

    Mâncarea mea a fost gata după jumătate de oră de stat la multicooker și a fost delicioasă. De fapt, toate mâncărurile pe care le-am încercat la acest aparat au ieșit parcă mai gustoase decât făcute pe aragaz sau la cuptor.

    Dar cel mai mult la acest aparat îmi plac 3 lucruri:

    1. Are programe presetate pentru cele mai uzuale preparate: supe și tocane, paste, carne, gătit la abur și copt pâine. Face chiar și iaurt!
    2. Îl poți programa astfel încât mâncarea să fie gata la ce oră vrei tu
    3. Intră automat pe funcția de menținere la cald a mâncării după ce se încheie programul de gătit.

    Cel puțin ultimele 2 funcții mi se par de cel mai mare ajutor și mi-ar fi ușurat mult viața dacă aș fi avut un multicooker atunci când aveam copilul mic. Să-l fi programat să fie mâncarea gata taman când vine el de la școală și să i-o țină caldă dacă se mai întinde la joacă cu băieții în fața blocului. O, cât de simplu ar fi fost totul! 😀

    Cred că multicookerul e o adevărată mană cerească și pentru studenți sau pentru familiile tinere care sunt mereu cu timpul mereu la limită. Totuși, să poți lăsa mâncarea să se gătească fără să o tot verifici și să amesteci în ea și fără grija că dacă te-ai luat 10 minute cu altele o găsești afumată, chiar e mare lucru!

    Mancare de linte cu carnati

    Totuși....ce să nu aștepți de la un multicooker 

    • Să gătească 100% în locul tău. Nu te va scuti de curățat și tăiat carnea sau legumele. Te va scuti în schimb, de amestecat, de stat pe lângă oală, de verificat să nu scadă prea mult apa, să nu se lipească, să nu se afume. Te va scuti și de stresul că ai uitat oala pe foc și au fiert cartofii prea tare. Se vor fierbe toate fix atât cât trebuie, multicookerul știe când trebuie să se oprească, totul e să îi alegi programul potrivit.
    • Să facă mâncarea mai repede decât o făceai tu pe aragaz. Poate dura cam la fel, uneori poate mai mult, alteori mai puțin, în funcție de program, dar în orice caz, întreg procesul va fi mai lipsit de griji.
    • Să nu facă abur. Face, dar mai puțin decât gătitul clasic. Aburul rezultat, de exemplu, când fierbe supa, trebuie să iasă și el afară. Capacul are o mică fantă de evacuare a aburului. Dacă pui aparatul lângă aragaz, cu hota pornită sau în apropierea unui geam întredeschis, totul e ok.
    • Să nu mai ai de curățat nimic după ce termini de gătit. Ba ai, pentru că aparatul trebuie și el șters, lăsat uscat, curat și pregătit pentru data viitoare. Dar e construit în așa fel și din asemenea materiale, încât curățarea lui e floare la ureche.
    Mancare de linte cu carnati

    Mod de preparare mâncare de linte cu cârnați

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Mancare de linte cu carnati

    Mâncare de linte cu cârnați

    5 from 3 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 5 minutes minutes
    Gătire: 30 minutes minutes
    Timp total: 35 minutes minutes
    Număr de porții: 4
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Ingrediente
     

    • 4 buc cârnați de care doriți (eu am avut cârnați de casă, amestec de porc și vită)
    • 250 g linte roșie de la Sanovita
    • 500 ml apă
    • 2 linguri ulei
    • 1 buc ceapă uscată
    • 1 buc ardei gras
    • 1 buc morcov mic
    • 2 căței de usturoi
    • 2 lingurițe rase boia de ardei (iute, dulce, afumată - după preferințe)
    • 120 ml sos de roșii concentrat (roșii cu pulpă)
    • sare, piper, cimbru - după gust
    • pătrunjel verde pentru servit

    Instrucțiuni de preparare
     

    • Spălați lintea și puneți-o la înmuiat cu o oră înainte să vă apucați de gătit. 
    • Puneți uleiul în vasul aparatului și porniți multicookerul pe funcția "Sauté".  
    • Căliți cârnații timp de 4-5 minute întorcându-i din când în când să se rumenească pe toate părțile.
    • Între timp curățați și tăiați mărunt legumele.
    • Scoateți cârnații și păstrați-i acoperiți să se mențină calzi. 
    • În grăsimea lăsată de cârnați, sotați legumele împreuna cu boiaua de ardei timp de 5-7 minute.
    • Turnați apa, adăugați lintea (scursă de apa în care a stat), cârnații și condimentele: sare, piper, cimbru uscat, după gust.
    • Folosiți programul DIY (manual) al multicookerului setând temperatura la 125 de grade și timpul la 20 de minute.
    • Când aparatul vă anunță că timpul a expirat, deschideți capacul, adăugați sucul de roșii și setați programul la 120 de grade și timpul la 10 minute.
    • Când termină de gătit, aparatul vă anunță printr-un sunet, apoi trece automat în programul de menținere la cald a mâncării.
    • Serviți mâncarea de linte cu cârnați caldă, presărată cu pătrunjel proaspăt.

    Bine de știut:

    Fac precizarea ca lintea fierbe repede și în mod obișnuit eu nu o pun la înmuiat, dar aceasta este recomandarea în manualul de utilizare al multicookerului și fiind la prima încercare, am respectat-o întocmai. 
     

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Mancare de linte cu carnati

    Bun, acum după ce v-am făcut poftă cu mâncarea mea de linte cu cârnați și după ce v-am făcut curioși despre cât de bine și de ușor se gătește la multicooker, e timpul să vă spun că zilele următoare voi avea pentru voi un concurs cu un premiu identic cu ceea ce am primit eu.

    Premiul constă într-un pachet cu produse Sanovita și un multicooker Heinner Aalacarte 5 HMCK-5BK. Practic, tot ce vedeți în fotografia de mai jos poate fi al vostru.

    Atenție! Concursul se va desfășoară doar pe pagina de Facebook Bucate Aromate, așadar urmăriți-ma acolo, da? 🙂

    Din aceeași categorie

    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!
    • Reteta pui crispy piept de pui in fulgi de porumb
      Pui crispy - rețeta de șnițele în fulgi de porumb
    • piept de pui cu cartofi si smantana la cuptor
      Piept de pui cu cartofi și smântână la cuptor - rețeta simplă, într-o singură tavă
    • tocanita de vita cu garnitura de paste
      Tocăniță de vită cu garnitură de paste- rețeta de macaroane cu carne

    Reader Interactions

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor
      Budincă de cartofi rași cu brânză la cuptor

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.