Rețeta de pastă de macrou afumat, simplă și rapidă din doar câteva ingrediente. O pastă delicioasă pentru micul dejun sau gustările de peste zi.
Hei, bună! Mă urmăriți și pe Instagram? Dacă da, atunci știți că în stories, acolo unde arătăm și lucruri care se întâmpla zi de zi, pun uneori fotografii sau filmulețe din locurile pe care le vizitez, cu produsele pe care le cumpăr și multe altele.
Zilele trecute, când m-am întors de la cumpărături, în fotografii apărea și un macrou afumat. Îl cumpărasem ca să fac această pastă de macrou pe care v-o arăt astăzi. Au fost așa de multe cereri pentru rețeta asta încât am rămas surprinsă de interesul stârnit.
Eu nici nu m-aș fi gândit să o pun pe blog, pe de o parte pentru că este ridicol de simplă, pe de altă parte pentru că mai am deja câteva rețete asemănătoare. Dar pentru că am promis pe Instagram, iată că m-am mobilizat și am scris rețeta, ba am mai făcut și filmulețe în care mă puteți urmări cum o pregătesc.
Așa că, dacă până acum nu eram prieteni pe Instagram, iată 2 motive suficiente să dați un follow și acolo:
- pentru că în stories arăt aproape în timp real o mulțime de chestii interesante din viața mea de zi cu zi și
- pentru că acolo puteți vedea și filmulețe scurte de preparare a unora dintre rețete 😉
Sunt lucruri pe care nu le fac pe blog și nici pe Facebook, așa că ce ziceți, ne împrietenim? Mă găsiți aici >>> Iuliana_bucate_aromate 🙂
Revenind la rețeta de azi, cum vă spuneam e atât de simplă, încât aproape că nu știu ce să vă povestesc despre ea. Pe blog mai găsiți trei rețete destul de asemănătoare, făcute cu alți pești:
- tartine cu pastă de scrumbie afumată și gogoșari
- pastă de pește (proaspăt sau din conservă) cu unt
- pastă de ton din conservă cu muștar
Pasta aceasta de macrou afumat o fac de obicei în week-end, la micul dejun. De aceea nu e prea elaborată, nu mă străduiesc prea mult să fie foarte fină, dimpotrivă, mie îmi place să aibă textură, să simt fibre de pește și frunzulițe de pătrunjel.
Desigur că dacă doriți, o puteți pasa mai insistent până obțineți o pastă fină și cremoasă pe care să o serviți dichisit, decorată cu roșii proaspete, cu rondele de ceapă sau cu fâșii de gogoșari în oțet.
La pasta aceasta și în general la salatele și pastele pentru micul dejun, eu folosesc ceapă eșalotă (sau șalotă sau hașmă). În primul rând pentru că are un gust mai pregnant decât cea obișnuită și în al doilea rând pentru că este micuță și nu stric o ceapă mai mare când de fapt am nevoie să folosesc doar câteva rondele.
Ceapa eșalotă arată ca în fotografia de mai sus și o găsiți în marile hypermarketuri. Nu vă lăsați păcăliți de etichetă, e doar ambalată în România, dar este produsă în Franța. De fapt se mai numește și ceapă franțuzească. Din ce am citit aici acest tip de ceapă se cultivă și în România, dar probabil că nu în cantități suficiente. Eu una nu am găsit niciodată eșalotă românească, nici măcar în piață, deși mi-aș fi dorit.
Mod de preparare pastă de macrou afumat
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Pastă de macrou afumat
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 1 buc macrou afumat (aprox. 160 g)
- 150 g cremă de brânză (am folosit Almette cu verdeață)
- 2 lingurițe de muștar
- sucul de la ½ de lămâie
- piper după gust
- 2-3 linguri de pătrunjel verde tocat mărunt
- opțional - ceapă eșalotă sau ceapă roșie tocată foarte fin
Instrucțiuni de preparare
- Curățați macroul de oase și de piele.
- Pasați macroul la chopper sau din cuțit. Mie nu îmi place să îl fac pastă fină, vreau să mai simt puțin textura peștelui.
- Amestecați macroul pasat cu crema de brânză și muștarul.
- Adăugați sucul de lămâie, piperul și pătrunjelul tocat fin.
- Dacă vă place, puteți pune în pasta de macrou și ceapă eșalotă sau ceapă roșie tocată foarte fin. Eu prefer să nu pun. Las opțiunea de a-și pune fiecare peste felia de pâine atât cât dorește.
- Păstrați pasta de macrou la frigider, într-un borcan cu capac.
- Se servește pe felii de pâine proaspătă sau prăjită, cu ceapă, legume proaspete sau fâșii de gogoșar în oțet.
Bine de știut:
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Catalina a zis
Am facut o azi mai am un macrou si mai fac si zilele viitoare
Firte buna!
Iuliana a zis
Mă bucur mult că v-a plăcut. Să vă fie de bine!