Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Gustări

Pastă de macrou afumat - pentru mic dejun și gustări

Publicat la 18 ianuarie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

1459 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de pastă de macrou afumat, simplă și rapidă din doar câteva ingrediente. O pastă delicioasă pentru micul dejun sau gustările de peste zi.

Hei, bună! Mă urmăriți și pe Instagram? Dacă da, atunci știți că în stories, acolo unde arătăm și lucruri care se întâmpla zi de zi, pun uneori fotografii sau filmulețe din locurile pe care le vizitez, cu produsele pe care le cumpăr și multe altele.

Zilele trecute, când m-am întors de la cumpărături, în fotografii apărea și un macrou afumat. Îl cumpărasem ca să fac această pastă de macrou pe care v-o arăt astăzi. Au fost așa de multe cereri pentru rețeta asta încât am rămas surprinsă de interesul stârnit.

Pasta de macrou afumat

Eu nici nu m-aș fi gândit să o pun pe blog, pe de o parte pentru că este ridicol de simplă, pe de altă parte pentru că mai am deja câteva rețete asemănătoare. Dar pentru că am promis pe Instagram, iată că m-am mobilizat și am scris rețeta, ba am mai făcut și filmulețe în care mă puteți urmări cum o pregătesc.

Așa că, dacă până acum nu eram prieteni pe Instagram, iată 2 motive suficiente să dați un follow și acolo:

  1. pentru că în stories arăt aproape în timp real o mulțime de chestii interesante din viața mea de zi cu zi și
  2. pentru că acolo puteți vedea și filmulețe scurte de preparare a unora dintre rețete 😉

Sunt lucruri pe care nu le fac pe blog și nici pe Facebook, așa că ce ziceți, ne împrietenim? Mă găsiți aici >>> Iuliana_bucate_aromate 🙂

Pasta de macrou afumat

Revenind la rețeta de azi, cum vă spuneam e atât de simplă, încât aproape că nu știu ce să vă povestesc despre ea. Pe blog mai găsiți trei rețete destul de asemănătoare, făcute cu alți pești:

  • tartine cu pastă de scrumbie afumată și gogoșari
  • pastă de pește (proaspăt sau din conservă) cu unt
  • pastă de ton din conservă cu muștar

Pasta aceasta de macrou afumat o fac de obicei în week-end, și îmi place să o întind pe covrigi bavarezi la micul dejun. De aceea nu e prea elaborată, nu mă străduiesc prea mult să fie foarte fină, dimpotrivă, mie îmi place să aibă textură, să simt fibre de pește și frunzulițe de pătrunjel.

Desigur că dacă doriți, o puteți pasa mai insistent până obțineți o pastă fină și cremoasă pe care să o serviți dichisit, decorată cu roșii proaspete, cu rondele de ceapă sau cu fâșii de gogoșari în oțet.

ceapă eșalotă

La pasta aceasta și în general la salatele și pastele pentru micul dejun, eu folosesc ceapă eșalotă (sau șalotă sau hașmă). În primul rând pentru că are un gust mai pregnant decât cea obișnuită și în al doilea rând pentru că este micuță și nu stric o ceapă mai mare când de fapt am nevoie să folosesc doar câteva rondele.

Ceapa eșalotă arată ca în fotografia de mai sus și o găsiți în marile hypermarketuri. Nu vă lăsați păcăliți de etichetă, e doar ambalată în România, dar este produsă în Franța. De fapt se mai numește și ceapă franțuzească. Din ce am citit aici acest tip de ceapă se cultivă și în România, dar probabil că nu în cantități suficiente. Eu una nu am găsit niciodată eșalotă românească, nici măcar în piață, deși mi-aș fi dorit.

Pasta de macrou afumat

Mod de preparare pastă de macrou afumat

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pasta de macrou afumat

Pastă de macrou afumat

Rețeta de pastă de macrou afumat, simplă și rapidă din doar câteva ingrediente. O pastă delicioasă pentru micul dejun sau gustările de peste zi.
5 from 12 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
Timp total: 15 minutes minutes
Număr de porții: 6 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

chopper electric
chopper electric

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 1 buc macrou afumat (aprox. 160 g)
  • 150 g cremă de brânză (am folosit Almette cu verdeață)
  • 2 lingurițe de muștar
  • sucul de la ½ de lămâie
  • piper după gust
  • 2-3 linguri de pătrunjel verde tocat mărunt
  • opțional - ceapă eșalotă sau ceapă roșie tocată foarte fin

Instrucțiuni de preparare
 

  • Curățați macroul de oase și de piele.
  • Pasați macroul la chopper sau din cuțit. Mie nu îmi place să îl fac pastă fină, vreau să mai simt puțin textura peștelui.
  • Amestecați macroul pasat cu crema de brânză și muștarul.
  • Adăugați sucul de lămâie, piperul și pătrunjelul tocat fin.
  • Dacă vă place, puteți pune în pasta de macrou și ceapă eșalotă sau ceapă roșie tocată foarte fin. Eu prefer să nu pun. Las opțiunea de a-și pune fiecare peste felia de pâine atât cât dorește.
  • Păstrați pasta de macrou la frigider, într-un borcan cu capac.
  • Se servește pe felii de pâine proaspătă sau prăjită, cu ceapă, legume proaspete sau fâșii de gogoșar în oțet.

Bine de știut:

Atenție! În general, macroul afumat este deja cam sărat. Nu mai este nevoie să adăugati suplimentar sare. 
Valori nutriționale
Pastă de macrou afumat
Valori per porție
Calorii
89
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
9
g
14
%
Colesterol
 
25
mg
8
%
Carbohidrați
 
2
g
1
%
Fibre
 
0.02
g
0
%
Zahăr
 
1
g
1
%
Proteine
 
2
g
4
%
Vitamina A
 
336
IU
7
%
Calciu
 
25
mg
3
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
cremă de brânză cu pește la borcan

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • covrigi bavarezi impletiți presarati cu sare si seminte de susan
    Cum să faci covrigi bavarezi opăriți cu bicarbonat – rețeta pas cu pas
  • farfurie cu placinte cu foi subtiri de casa pe fund de lemn
    Plăcinte cu foi subțiri de casă și brânză sărată – preparare pas cu pas
  • cinci felii de plăcintă cu dovlecei și telemea pe farfurie albă
    Plăcintă cu dovlecei și telemea la cuptor - rețeta pas cu pas
  • tigaie cu piperchi targasiti reteta aromana
    Piperchi Țârgâsiti - Rețetă Tradițională Aromână din Dobrogea
1459 shares

Comentarii

  1. Catalina a zis

    martie 07, 2021 at 2:33 pm

    5 stars
    Am facut o azi mai am un macrou si mai fac si zilele viitoare
    Firte buna!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      martie 07, 2021 at 4:29 pm

      Mă bucur mult că v-a plăcut. Să vă fie de bine!

      Răspunde
5 from 12 votes (11 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x