Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Rețete de post

Pilaf de hrișcă cu legume - simplu și delicios

Publicat la 10 ianuarie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

517 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta de pilaf de hrișcă cu legume, simplă și delicioasă. Ce este hrișca, cum se gătește hrișca. Rețetă de post cu hrișcă.

Mărturisesc că nu știam mai nimic despre hrișcă. Auzisem despre ea, dar nu o gătisem niciodată. Aveam o punguță de hrișcă la care mă tot uitam și nu știam deloc ce să fac cu ea.

Pilaf de hrisca cu ciuperci

Am cerut ajutor celor care mă urmăresc pe contul de Instagram și cum pilaful a avut cele mai multe recomandări, iată că l-am făcut! Pilaful de hrișcă cu legume, așa cum l-am gătit eu, este o mâncare de post simplă și hrănitoare. Sper să îl încercați și voi!

Mergi direct la:
  • Ce este hrișca
  • De unde cumpărăm hrișcă?
  • Cum se gătește hrișca?
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ce este hrișca

Hrișca este deseori confundată cu o cereală, dar de fapt este o plantă ierboasă care produce semințe mici, maronii. Se înrudește cu ștevia, măcrişul și rubarba.

Din câte vuiește internetul, se pare că hrișca are o mulțime de beneficii pentru sănătate, are puține calorii și de aceea este inclusă în multe cure de slăbire. Puteți citi despre beneficiile ei aici și aici.

De unde cumpărăm hrișcă?

Hrișca se găsește în magazinele naturiste, în supermarketuri sau o puteți comanda online de la Vegis.ro.

hrisca uscata

Cum se gătește hrișca?

Hrișca se poate consuma fiartă, înmuiată timp 12-24 de ore sau încolțită. Este gustoasă, are o aromă plăcută, ca de nuci și este foarte bogată în fibre. Se gătește în mod similar orezului, de exemplu: la pilaf, în ciorbe, ardei umpluți, cu iaurt sau fiartă în lapte.

Am gătit pilaful de hrișcă la fel ca pilaful de orez sau ca pilaful de bulgur, singura diferență fiind că am lăsat hrișca să se hidrateze cam 2 ore înainte să mă apuc de gătit.

Pilaf de hrisca cu ciuperci

M-am folosit din nou de multicooker (vezi aici modelul pe care îl am eu) pentru că îmi e foarte comod să gătesc la el, dar voi, dacă nu aveți un astfel de aparat, puteți face aceeași treabă și în mod clasic, pe aragaz.

Pilaf la multicooker

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Pilaf de hrisca cu ciuperci

Pilaf de hrișcă cu legume

5 from 6 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
Așteptare: 15 minutes minutes
Timp total: 55 minutes minutes
Număr de porții: 2 porții
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 100 g semințe de hrișcă
  • 50 ml ulei
  • 1 ceapă mică
  • 1 morcov
  • 1 ardei gras de preferat roșu
  • 3-4 ciuperci mici
  • 250 ml supă de legume (sau apă)
  • sare, piper, cimbru uscat - după gust
  • pătrunjel pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Cam cu 2 ore înainte sa vă apucați de gătit, puneți hrișca la înmuiat în apă cât să o acopere bine.
  • Tăiați legumele cuburi și căliți-le câteva minute în ulei.
  • Adăugați hrișca, supa de legume (sau apa), apoi sare, piper și cimbru uscat, după gust.
  • Lăsați pilaful să fiarbă la foc mic. Nu amestecați decât la început. După ce încep să fiarbă, semințele de hrișcă devin foarte fragile și dacă amestecați mai energic e posibil să se transforme în piure 🙂
  • Când semințele de hrișcă sunt aproape fierte (durează cam 30 de minute), stingeți focul și mai lăsați pilaful acoperit cu capac încă 15 minute.
  • Pilaful de hrișcă se poate servi cald sau rece. Îl puteți folosi și drept garnitură lângă orice carne sau cârnați, de exemplu.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Pilaf de hrisca cu ciuperci

👩‍🍳 Îți place genul acesta de rețete?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Borcan si lingura cu unt de arahide facut in casa
    Cum să faci unt de arahide acasă - rețeta rapidă, sănătoasă și ieftină
  • Mâncare de post cu prune și orez pe farfurie cu șervet
    Mâncare de orez cu prune uscate - rețetă tradițională de post
  • taietei cu varza in cratita
    Tăieței cu varză dulce de post – Rețetă ardelenească tradițională, fără carne
  • hummus cu dovlecei si nuci
    Hummus cremos cu dovlecei și nuci - Rețetă rapidă și sănătoasă
517 shares

Comentarii

  1. Mihai a zis

    ianuarie 10, 2020 at 11:30 pm

    Cat timp ai lasat sa fiarba hrisca ? 15 minute ... mai mult ... Timpul de gatire de 30 minute nu inteleg daca include si cel 15-20 dupa ce se stinge focul.

    Multumesc.

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      ianuarie 11, 2020 at 7:21 am

      Bună Mihai! 30 de minute pe foc, încă 15 acoperită, cu focul stins.
      O să precizez mai clar și în rețetă. Nu mi-am dat seama că se poate înțelege greșit.

      Răspunde
5 from 6 votes (6 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți place genul acesta de rețete?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți place genul acesta de rețete?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x