Cea mai bună rețetă de fursecuri! Fursecuri fragede cu ricotta și afine. Moi de se topesc în gură! Se păstrează proaspete mai multe zile.
Fursecurile astea au reușit să mă uimească! Atât sunt de fragede, de moi, de pufoase! Pur și simplu se topesc în gură de bune ce sunt. Și din loc în loc dai de afine dulci-acrișoare, umede, un minunat contrast de texturi!
Ricotta e un sortiment de brânză italian la origine, produs din zerul rămas după separarea cașului. La fel ca urda noastră, doar că ricotta are parte de un marketing mai bun 🙂
Eu am înlocuit de multe ori ricotta cu urdă de-a noastră în cheesecake-uri sau în cremele pentru torturi și rulade. Au ieșit minunate, iar eu am ieșit mai ieftin, pentru că totuși, urda e la jumătate de preț față de ricotta 😉
De data asta, pentru fursecuri am avut nevoie doar de 100 g de urdă sau de ricotta. Am găsit în supermarket păhărele cu ricotta ambalată la 100 g și a fost fix ce-mi trebuia. V-am zis eu că are un marketing mai isteț!
Cred că e prima dată când fac fursecuri și aproape că le-am mâncat, singură, imediat ce le-am scos din cuptor 😀 Tot furam câte unul, câte unul încât, la final, aproape că nu mai aveam ce să fotografiez pentru blog.
Aici găsiți mai multe rețete de fursecuri delicioase!
Dar dacă voi reușiți să vă abțineți și să le lăsați să se răcească, să știți că sunt perfecte lângă o cafea sau lângă o ceașcă de ceai. Sunt exact răsfățul acela mic și dulce de care ai nevoie uneori. Dacă le veți încerca, cu siguranță îmi veți da dreptate 😉
Nu cred că se va întâmpla așa ceva, dar eu îmi fac datoria și vă spun că fursecurile cu ricotta se păstrează moi și fragede chiar și 3-4 zile dacă le puneți într-o cutie de carton sau o cutie din aceea metalică, specială pentru fursecuri.
Mod de preparare fursecuri fragede cu ricotta și afine
Modul de preparare este foarte simplu, ca la orice fursecuri, doar că aluatul are nevoie de cel puțin o oră de repaus la frigider ca să se întărească untul.
Vă las mai jos rețeta pe care o puteți tipări, precum și rețeta în format video.
Dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, vă sugerez să vă abonați acum pentru a nu rata nici o rețetă! Veți găsi acolo în fiecare săptămână noi rețete delicioase și ușor de făcut! 🙂
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Fursecuri cu ricotta și afine
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
- 100 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
- 170 g zahăr
- 1 plic zahăr vanilat Bourbon
- un praf de sare
- 1 ou
- 100 g ricotta
- coaja rasă de la o lămâie
- 250 g făină tip 000
- ½ linguriță praf de copt
- ½ linguriță bicarbonat
- sucul de la ½ de lămâie
- 100 g afine
opțional
- zahăr vanilat pentru servit
Instrucțiuni de preparare
- Puneți într-un bol untul la temperatura camerei, zahărul și sarea. Mixați până când zahărul este topit.
- Adăugați ricotta, oul și coaja rasă de lămâie și omogenizați.
- Încorporați făina, praful de copt și bicarbonatul. Amestecați până când aveți un aluat moale, ușor lipicios, dar omogen.
- Puneți afinele într-un vas și le zdrobiți puțin cu dinții unei furculițe ca să își poată lăsa culoarea în aluat. Peste afine turnați sucul de lămâie.
- Încorporați afinele în aluat.
- Acoperiți aluatul cu o folie alimentară și dați-l la rece pentru cel puțin o oră.
- Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
- Cu palmele ușor umezite, formați fursecurile de mărimea unei mingi de ping pong. Lăsați loc între fursecuri pentru că se vor lăți la copt
- Coaceți fursecurile 12 minute. Vor fi foarte moi când le scoateți din cuptor, manevrați-le cu grijă!
- Lăsați fursecurile să se răcească, apoi le pudrați cu zahăr și sunt gata de servit.
- Fursecurile cu ricotta se păstrează moi și fragede chiar și 3-4 zile dacă le păstrați într-o cutie de carton sau o cutie metalică pentru fursecuri.
Bine de știut:
- Ricotta se poate înlocui foarte bine cu urdă.
- Se pot folosi și alte fructe: coacăze, goji, zmeură, etc. Dacă folosiți fructe mai moi, cum este zmeura, nu e nevoie să o zdrobiți înainte de a o pune în aluat.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
Catalina a zis
Incredibil de bune si fragede. Am lasat doar 9 minute ca se rumenisera deja si am folosit fructe confiate in interior
Iuliana Sbîrnea a zis
Mă bucur foarte mult că vă place rețeta. Sunt deosebite, întradevăr.