Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Fursecuri

Fursecuri fragede cu ricotta și afine

Publicat la 19 iunie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

633 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cea mai bună rețetă de fursecuri! Fursecuri fragede cu ricotta și afine. Moi de se topesc în gură! Se păstrează proaspete mai multe zile.

Fursecurile astea au reușit să mă uimească! Atât sunt de fragede, de moi, de pufoase! Pur și simplu se topesc în gură de bune ce sunt. Și din loc în loc dai de afine dulci-acrișoare , umede, un minunat contrast de texturi!

Fursecuri cu ricotta si afine

Ricotta e un sortiment de brânză italian la origine, produs din zerul rămas după separarea cașului. La fel ca urda noastră, doar că ricotta are parte de un marketing mai bun 🙂

Eu am înlocuit de multe ori ricotta cu urdă de-a noastră în cheesecake-uri sau în cremele pentru torturi și rulade. Au ieșit minunate, iar eu am ieșit mai ieftin, pentru că totuși, urda e la jumătate de preț față de ricotta 😉

De data asta, pentru fursecuri am avut nevoie doar de 100 g de urdă sau de ricotta. Am găsit în supermarket păhărele cu ricotta ambalată la 100 g și a fost fix ce-mi trebuia. V-am zis eu că are un marketing mai isteț!

Fursecuri cu ricotta si afine

Cred că e prima dată când fac fursecuri și aproape că le-am mâncat, singură, imediat ce le-am scos din cuptor 😀 Tot furam câte unul, câte unul încât, la final, aproape că nu mai aveam ce să fotografiez pentru blog.

Aici găsiți mai multe rețete de fursecuri delicioase!

Dar dacă voi reușiți să vă abțineți și să le lăsați să se răcească, să știți că sunt perfecte lângă o cafea sau lângă o ceașcă de ceai. Sunt exact răsfățul acela mic și dulce de care ai nevoie uneori. Dacă le veți încerca, cu siguranță îmi veți da dreptate 😉

Fursecuri cu ricotta si afine

Nu cred că se va întâmpla așa ceva, dar eu îmi fac datoria și vă spun că fursecurile cu ricotta se păstrează moi și fragede chiar și 3-4 zile dacă le puneți într-o cutie de carton sau o cutie din aceea metalică, specială pentru fursecuri.

Mod de preparare fursecuri fragede cu ricotta și afine

Modul de preparare este foarte simplu, ca la orice fursecuri, doar că aluatul are nevoie de cel puțin o oră de repaus la frigider ca să se întărească untul.

Vă las mai jos rețeta pe care o puteți tipări, precum și rețeta în format video.

Dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, vă sugerez să vă abonați acum pentru a nu rata nici o rețetă! Veți găsi acolo în fiecare săptămână noi rețete delicioase și ușor de făcut! 🙂

Fursecuri in tava

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Fursecuri cu ricotta si afine

Fursecuri cu ricotta și afine

Cea mai bună rețetă de fursecuri! Fursecuri fragede cu ricotta și afine. Moi de se topesc în gură! Se păstrează proaspete mai multe zile.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
la rece: 1 hour hour
Timp total: 1 hour hour 40 minutes minutes
Număr de porții: 2 tăvi
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
tavă cuptor aprox. 40x30 cm

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 100 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 170 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 100 g ricotta
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 250 g făină tip 000
  • ½ linguriță praf de copt
  • ½ linguriță bicarbonat
  • sucul de la ½ de lămâie
  • 100 g afine

opțional

  • zahăr vanilat pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți într-un bol untul la temperatura camerei, zahărul și sarea. Mixați până când zahărul este topit.
  • Adăugați ricotta, oul și coaja rasă de lămâie și omogenizați.
  • Încorporați făina, praful de copt și bicarbonatul. Amestecați până când aveți un aluat moale, ușor lipicios, dar omogen.
  • Puneți afinele într-un vas și le zdrobiți puțin cu dinții unei furculițe ca să își poată lăsa culoarea în aluat. Peste afine turnați sucul de lămâie.
  • Încorporați afinele în aluat.
  • Acoperiți aluatul cu o folie alimentară și dați-l la rece pentru cel puțin o oră.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Cu palmele ușor umezite, formați fursecurile de mărimea unei mingi de ping pong. Lăsați loc între fursecuri pentru că se vor lăți la copt
  • Coaceți fursecurile 12 minute. Vor fi foarte moi când le scoateți din cuptor, manevrați-le cu grijă!
  • Lăsați fursecurile să se răcească, apoi le pudrați cu zahăr și sunt gata de servit.
  • Fursecurile cu ricotta se păstrează moi și fragede chiar și 3-4 zile dacă le păstrați într-o cutie de carton sau o cutie metalică pentru fursecuri.

Bine de știut:

  1. Ricotta se poate înlocui foarte bine cu urdă.
  2. Se pot folosi și alte fructe: coacăze, goji, zmeură, etc. Dacă folosiți fructe mai moi, cum este zmeura, nu e nevoie să o zdrobiți înainte de a o pune în aluat.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Fursecuri cu ricotta si afine

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai
    Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
633 shares

Comentarii

  1. Catalina a zis

    decembrie 15, 2023 at 8:29 am

    5 stars
    Incredibil de bune si fragede. Am lasat doar 9 minute ca se rumenisera deja si am folosit fructe confiate in interior

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      decembrie 15, 2023 at 9:24 am

      Mă bucur foarte mult că vă place rețeta. Sunt deosebite, întradevăr.

      Răspunde
5 from 4 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.