Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Fursecuri

Fursecuri fragede cu ricotta și afine

663 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Cea mai bună rețetă de fursecuri! Fursecuri fragede cu ricotta și afine. Moi de se topesc în gură! Se păstrează proaspete mai multe zile.

Fursecurile astea au reușit să mă uimească! Atât sunt de fragede, de moi, de pufoase! Pur și simplu se topesc în gură de bune ce sunt. Și din loc în loc dai de afine dulci-acrișoare , umede, un minunat contrast de texturi!

Fursecuri cu ricotta si afine

Ricotta e un sortiment de brânză italian la origine, produs din zerul rămas după separarea cașului. La fel ca urda noastră, doar că ricotta are parte de un marketing mai bun 🙂

Eu am înlocuit de multe ori ricotta cu urdă de-a noastră în cheesecake-uri sau în cremele pentru torturi și rulade. Au ieșit minunate, iar eu am ieșit mai ieftin, pentru că totuși, urda e la jumătate de preț față de ricotta 😉

De data asta, pentru fursecuri am avut nevoie doar de 100 g de urdă sau de ricotta. Am găsit în supermarket păhărele cu ricotta ambalată la 100 g și a fost fix ce-mi trebuia. V-am zis eu că are un marketing mai isteț!

Fursecuri cu ricotta si afine

Cred că e prima dată când fac fursecuri și aproape că le-am mâncat, singură, imediat ce le-am scos din cuptor 😀 Tot furam câte unul, câte unul încât, la final, aproape că nu mai aveam ce să fotografiez pentru blog.

Aici găsiți mai multe rețete de fursecuri delicioase!

Dar dacă voi reușiți să vă abțineți și să le lăsați să se răcească, să știți că sunt perfecte lângă o cafea sau lângă o ceașcă de ceai. Sunt exact răsfățul acela mic și dulce de care ai nevoie uneori. Dacă le veți încerca, cu siguranță îmi veți da dreptate 😉

Fursecuri cu ricotta si afine

Nu cred că se va întâmpla așa ceva, dar eu îmi fac datoria și vă spun că fursecurile cu ricotta se păstrează moi și fragede chiar și 3-4 zile dacă le puneți într-o cutie de carton sau o cutie din aceea metalică, specială pentru fursecuri.

Mod de preparare fursecuri fragede cu ricotta și afine

Modul de preparare este foarte simplu, ca la orice fursecuri, doar că aluatul are nevoie de cel puțin o oră de repaus la frigider ca să se întărească untul.

Vă las mai jos rețeta pe care o puteți tipări, precum și rețeta în format video.

Dacă încă nu v-ați abonat la canalul meu de YouTube, vă sugerez să vă abonați acum pentru a nu rata nici o rețetă! Veți găsi acolo în fiecare săptămână noi rețete delicioase și ușor de făcut! 🙂

Fursecuri in tava

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Fursecuri cu ricotta si afine

Fursecuri cu ricotta și afine

Cea mai bună rețetă de fursecuri! Fursecuri fragede cu ricotta și afine. Moi de se topesc în gură! Se păstrează proaspete mai multe zile.
5 from 4 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
la rece: 1 hour hour
Timp total: 1 hour hour 40 minutes minutes
Număr de porții: 2 tăvi
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
tavă cuptor aprox. 40x30 cm

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 100 g unt cu 82% grăsime, la temperatura camerei
  • 170 g zahăr
  • 1 plic zahăr vanilat Bourbon
  • un praf de sare
  • 1 ou
  • 100 g ricotta
  • coaja rasă de la o lămâie
  • 250 g făină tip 000
  • ½ linguriță praf de copt
  • ½ linguriță bicarbonat
  • sucul de la ½ de lămâie
  • 100 g afine

opțional

  • zahăr vanilat pentru servit

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți într-un bol untul la temperatura camerei, zahărul și sarea. Mixați până când zahărul este topit.
  • Adăugați ricotta, oul și coaja rasă de lămâie și omogenizați.
  • Încorporați făina, praful de copt și bicarbonatul. Amestecați până când aveți un aluat moale, ușor lipicios, dar omogen.
  • Puneți afinele într-un vas și le zdrobiți puțin cu dinții unei furculițe ca să își poată lăsa culoarea în aluat. Peste afine turnați sucul de lămâie.
  • Încorporați afinele în aluat.
  • Acoperiți aluatul cu o folie alimentară și dați-l la rece pentru cel puțin o oră.
  • Aprindeți cuptorul la 180 de grade și puneți hârtie de copt în tavă.
  • Cu palmele ușor umezite, formați fursecurile de mărimea unei mingi de ping pong. Lăsați loc între fursecuri pentru că se vor lăți la copt
  • Coaceți fursecurile 12 minute. Vor fi foarte moi când le scoateți din cuptor, manevrați-le cu grijă!
  • Lăsați fursecurile să se răcească, apoi le pudrați cu zahăr și sunt gata de servit.
  • Fursecurile cu ricotta se păstrează moi și fragede chiar și 3-4 zile dacă le păstrați într-o cutie de carton sau o cutie metalică pentru fursecuri.

Bine de știut:

  1. Ricotta se poate înlocui foarte bine cu urdă.
  2. Se pot folosi și alte fructe: coacăze, goji, zmeură, etc. Dacă folosiți fructe mai moi, cum este zmeura, nu e nevoie să o zdrobiți înainte de a o pune în aluat.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Fursecuri cu ricotta si afine

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • rețeta fursecuri piersici de casă umplute cu gem
    Piersici (caise) fragede de casă umplute cu gem - rețeta veche cu unt și untură
  • cornulete semiluna cu nuca si unt pudrate cu zahar
    Cornulețe semilună cu nucă – rețetă tradițională pentru sărbători
  • fursecuri cu stafide pe farfurie alaturi de o ceasca de ceai
    Fursecuri cu stafide - cum să le faci simplu și repede
  • biscuiti spritati cu unt
    Biscuiți șprițați cu unt sau untură - rețeta fără formă sau aparat special
663 shares

Comentarii

  1. Catalina a zis

    decembrie 15, 2023 at 8:29 am

    5 stars
    Incredibil de bune si fragede. Am lasat doar 9 minute ca se rumenisera deja si am folosit fructe confiate in interior

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      decembrie 15, 2023 at 9:24 am

      Mă bucur foarte mult că vă place rețeta. Sunt deosebite, întradevăr.

      Răspunde
5 from 4 votes (3 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Farfurie cu couscous cu ciuperci, servit cald, ideal pentru prânz sau cină de post
    Couscous cu ciuperci – rețetă de post rapidă și gustoasă, gata în 30 de minute!
  • Salată de castraveți cu sos cremos de iaurt și mărar, decorată cu rondele de ceapă roșie și mărar verde.
    Salată de castraveți cu iaurt grecesc și mărar – rețeta perfectă de vară
  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.