Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Conserve

Vișine la borcan pentru prăjituri - conservate cu aspirină

Publicat la 7 iulie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

205 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta tradițională pentru vișine la borcan, conservate la rece, cu aspirină (salicilat). Vișinele astfel conservate sunt minunate în prăjituri, checuri, ștrudele, etc.

Poate vă veți întreba de ce să conservăm vișinile în acest fel, ba să mai punem și chimicale în borcane, când putem foarte simplu să le băgăm la congelator.

Așa este, doar că așa cum sunt vișinile astea stafidite în suc propriu, nimic nu e! Sunt dulci-acrișoare, lipicioase, delicioase! Merg de minune aruncate în orice aluat, de exemplu într-un chec. Un ștrudel cu brânză și vișine din borcan e un vis, iar o cremă de tort cu mascarpone și vișine se va face la rece, în doar 5 minute. Nu e grozav?

Visine la borcan

Firește că sunt extraordinare și vișinele congelate și că le putem folosi cu succes în orice desert....dacă ne aducem aminte să le scoatem la dezghețat din timp 😀

Vișinele la borcan sunt gata de folosit în orice moment ne vine vreo idee delicioasă și avem nevoie de ele. Plus că putem folosi, eventual, și siropul delicios din borcan, nu doar fructele 😉

În ceea ce privește aspirina (acid acetilsalicilic) , aceasta este în cantitate foarte mică și are rolul de conservant. Eu am pus o singură pastilă de aspirină la cele 3 borcane pe care le vedeți în fotografii. Vă dați seama cât de puțină a ajuns în fiecare borcan. Gustul ei nici nu se simte.

De altfel, aspirina este cunoscută nu doar pentru proprietățile ei curative, cât și ca agent de conservare. Substanța activă din aspirină, acidul salicilic a fost izolat din plante (coajă de salcie și crețușcă). Față de această substanță activă naturală, aspirina din farmacii mai conține anumite substanțe care previn problemele digestive.

Mod de preparare vișine la borcan pentru prăjituri

Visine spalate sub jet de apa

La rețeta aceasta, operațiunea cea mai plictisitoare - cel puțin pentru mine - este îndepărtarea sâmburilor. Dar merge repede dacă aveți un clește special.

Apoi, vișinele se amestecă cu zahărul și se lasă câteva ore la rece pentru ca acesta să se dizolve, iar fructele să își lase în mod natural siropul. Aspirina se pune zdrobită, înainte de a pune vișinele în borcane.

scoatem samburii
visine lasate peste noapte

Avem și rețetă video pas cu pas, foarte explicită, o găsiți mai jos.

Iar dacă nu v-ați abonat încă la canalul meu de YouTube, o puteți face cu un click pe acest link. Sunt deja multe rețete frumoase și interesante acolo și multe altele vor urma. Nu le ratați! 😉

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Visine la borcan

Vișine la borcan pentru prăjituri

Rețeta tradițională pentru vișine la borcan, conservate la rece, cu aspirină (salicilat). Vișinele astfel conservate sunt minunate în prăjituri, checuri, ștrudele, etc.
5 from 7 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
la rece: 6 hours hours
Timp total: 6 hours hours 15 minutes minutes
Număr de porții: 3 borcane
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

clește pt sâmburi
clește pt. sâmburi
bol din sticla cu capac
bol din sticlă cu capac
spatulă
palnie pt. borcane
pâlnie pt. borcane

Rețeta Video

Ingrediente
 

2 borcane x 300g și 1 borcan x 200g

  • 750 g vișine (cântărite cu sâmburi)
  • 400 g zahăr
  • 1 pastilă aspirină simplă (500 mg)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălați vișinele și îndepărtați sâmburii.
  • Alegeți doar vișine proaspete și perfect sănătoase.
  • Puneți visinele într-o caserolă încăpătoare cu capac și turnați peste ele zaharul.
  • Dați caserola la frigider pentru cel puțin 4 ore, de preferat ar fi să o lăsați peste noapte.
  • Fructele vor lăsa mult sirop. Amestecați să fiți siguri că zahărul s-a topit.
  • Zdrobiți o pastilă de aspirină (500 mg) și puneți pudra peste vișine. Amestecați.
  • Turnați vișinele în borcane sterilizate (vezi nota de mai jos) cu tot cu sirop. Înfiletați capacele.
  • Păstrați borcanele cu vișine într-o cămară răcoroasă. Rezistă foarte bine chiar și 2 ani.
  • Vișinele astfel conservate se folosesc la prăjituri, checuri, ștrudele, creme, brioșe, etc.
Valori nutriționale
Vișine la borcan pentru prăjituri
Valori per porție
Calorii
674
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
1
g
2
%
Carbohidrați
 
173
g
58
%
Fibre
 
5
g
21
%
Zahăr
 
165
g
183
%
Proteine
 
3
g
6
%
Vitamina A
 
160
IU
3
%
Calciu
 
34
mg
3
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Visine la borcan

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
  • prune in suc propriu la borcan pentru iarna
    Prune la borcan fără zahăr - rețetă simplă și sănătoasă în suc propriu
205 shares

Comentarii

  1. Cati a zis

    iunie 26, 2022 at 9:17 am

    Toate bune si frumoase, dar ce cantitate de zahar se pune si la ce cantitate de vișine. De asemeni aspirina se pune numai una, indiferent cate kg de vișine avem?

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 26, 2022 at 9:21 am

      Aveți cantitățile în rețetă. Dacă aveți o cantitate mai mare de vișine, puneți zahăr și aspirină proporțional.

      Răspunde
5 from 7 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕


Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile

  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens

  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște

  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas

  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video

  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie

  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni

ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie

  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură

  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată

  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi

ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas

  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon

  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii

  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi

  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi

  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?

VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x