• Skip to primary navigation
  • Skip to main content
  • Skip to primary sidebar
Bucate Aromate
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
  • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • search icon
    Homepage link
    • Rețete
    • Articole
    • YouTube
    • Despre
    • Contact
    • Newsletter
    • Email
    • Facebook
    • Instagram
    • YouTube
  • ×
    Acasă » Recipes » Torturi

    Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine

    Publicat la 12 februarie 2016 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

    Mergi la rețetă Vezi rețeta video

    Astăzi am pentru voi o reţetă de tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine. Are blat de cacao şi o cremă uşoară de mascarpone cu frişcă naturală şi vişine. O combinaţie care mie mi s-a părut perfectă pentru orice sărbătoare.

    Vişinele acrişoare parcă pun şi mai bine în valoare crema fină si mătăsoasă cu o aromă intensă de vanilie dată de extractul de vanilie făcut în casă.

    Tort spirala cu crema de mascarpone si visine

    În ciuda aparenţelor tortul spirală nu se face greu deloc, iar rezultatul este elegant şi deosebit.

    Este una dintre rețetele de torturi festive pe care eu le fac cel mai des pentru că se face ușor și arată atât de frumos pe platou! Cel mai mult îmi place când degustătorii tortului meu, mă întreabă cu mirare cum am făcut de am pus blatul aşa vertical 😉

    Tort spirala cu crema de mascarpone si visine

    Am folosit la acest tort rețeta de bază pentru blat de ruladă cu cacao. Am obținut un blat pufos care nu are nevoie nici de praf de copt și nici de însiropare.

    Atât pentru interiorul tortului, cât și pentru decor am folosit rețeta mea rapidă de cremă de mascarpone cu frișcă și vișine.

    Crema aceasta se pregătește la rece, foarte simplu și ușor, este foarte fină și mătăsoasă, iar vișinele aduc un plus de prospețime în întregul tort!

    După sezon și preferințe, puteți folosi și alte fructe pentru acest tort. Este minunat cu zmeură, căpșuni sau mure!

    Alte rețete de tort asemănătoare

    Ca alternativă la tortul spirală cu cremă de mascarpone şi vişine, veţi mai găsi pe site şi alte torturi cu fructe, delicioase şi usor de pregătit. Cu siguranţa unul dintre ele va fi pe gustul celor dragi vouă. Click pe pozele de mai jos pentru reţete:

    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort de biscuiti cu ciocolata
      Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur

    Mod de preparare tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine

    Rețeta completă, cantități și mod de preparare

    Tort spirala cu crema de mascarpone si visine

    Tort spirală cu cremă de mascarpone și vișine

    Tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine elegant și delicios! Blat de cacao şi cremă cu mascarpone, frişcă naturală şi vişine.
    5 from 5 votes
    Tipărește Salvează pe Pinterest
    Pregătire: 2 hours hours
    Gătire: 20 minutes minutes
    Timp total: 2 hours hours 20 minutes minutes
    Număr de porții: 10
    Autor: Iuliana Sbîrnea

    Echipamente necesare

    mixer Breville
    mixer de mână

    Ingrediente
     

    blat - pentru o tavă de aprox. 30x40cm

    • 5 ouă (mari, XL)
    • 120 g zahăr tos
    • 2 linguri ulei
    • 100 g făină (tip 000)
    • 25 g cacao
    • 1 linguriţă extract de vanilie
    • un praf de sare

    crema de mascarpone

    • aprox. 200 g vişine fără sâmburi (proaspete, congelate, din vișinată sau din compot )
    • 500 g mascarpone (la temperatura camerei)
    • 500 ml smântână pentru frişcă, min 32% grăsime (foarte rece)
    • 2 linguriţe extract de vanilie
    • 200 g zahăr pudră

    pentru decor

    • decor de ciocolată sau pesmet de cacao obținut din marginile blatului

    Instrucțiuni de preparare
     

    blatul

    • Se aprinde cuptorul la 180 de grade şi se aşează hârtie de copt în tava de la aragaz.
    • Gălbenuşurile, se mixează cu sarea, zahărul și vanilia până când își măresc volumul și se deschid la culoare.
    • Se adaugă uleiul în fir subțire și se încorporează tot cu mixerul.
    • Albuşurile se bat spumă tare până când nu mai cad de pe teluri.
    • Se încorporează spuma de albușuri în crema de gălbenușuri, amestecând ușor, cu un tel de mână.
    • Făina se amestecă cu pudra de cacao și se cern împreună peste amestecul de ouă, apoi se încorporează în aluat încet, cu telul în formă de pară sau cu o spatulă, cu mişcări de jos în sus.
    • Se toarnă aluatul în tava tapetată cu hârtie de copt și se nivelează. Se coace blatul timp de 15-20 de minute, apoi se scoate şi se lasă la răcit în tavă.
    • Se taie de jur împrejur marginile blatului, apoi se taie în 4 fâşii egale. După ce am îndepărtat marginile, blatul meu a avut 30 cm, deci mi-au rezultat 4 fâşii, de câte 7,5 cm fiecare.

    crema de mascarpone

    • Dacă folosiţi vişine din compot, acestea trebuie lăsate într-o sită ca să se scurgă foarte bine de sirop înainte de a le pune în cremă.
    • Puneți într-un bol: mascarpone, smântâna pentru frișcă, zahărul pudră și vanilia. Mixați până când crema se întărește și își păstrează bine forma.
    • Dați deoparte aprox. 350 g de cremă pe care o veți folosi la decor.
    • În crema rămasă se adaugă vişinele. Amestecaţi uşor cu o spatulă astfel încât să nu le zdrobiţi, dar să le distribuiţi în toată masa de cremă.

    asamblare și decor

    • Întindeţi crema de mascarpone cu vișine peste cele 4 fâşii de blat într-un strat cât mai uniform.
    • Rulați prima fâșie și așezați-o vertical în mijlocul unui platou.
    • Începeţi să rulaţi a doua fâşie în jurul primei, formând o spirală mai mare şi continuaţi la fel cu toate fâşiile.
    • Ornaţi tortul cu crema păstrată la frigider, după inspiraţie şi îndemânare.
    • Lăsaţi tortul la frigider cel puţin 4 ore înainte de a-l tăia. E nevoie de acest timp pentru ca blatul să se înmoaie în contact cu crema.

    Rețeta Video

    Valori nutriționale
    Tort spirală cu cremă de mascarpone și vișine
    Valori per porție
    Calorii
    636
    % doza zilnică recomandată*
    Grăsimi
     
    46
    g
    71
    %
    Colesterol
     
    200
    mg
    67
    %
    Carbohidrați
     
    47
    g
    16
    %
    Fibre
     
    1
    g
    4
    %
    Zahăr
     
    35
    g
    39
    %
    Proteine
     
    9
    g
    18
    %
    Vitamina A
     
    1554
    IU
    31
    %
    Calciu
     
    117
    mg
    12
    %
    * Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

    Note:

    1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

    2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

    Ai încercat această rețetă? Spune-mi în comentarii cum a ieșit!
    Tort spirala cu crema de mascarpone si visine

    Puteţi printa reţeta de tort spirală cu cremă de mascarpone şi vişine pentru a o avea la îndemână atunci când o preparaţi sau să o păstraţi la colecţia voastră de reţete pentru mai târziu.

    Din aceeași categorie

    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Cel mai bun tort de ciocolată rețeta rusească de tort moale și umed
      Tort de ciocolată - rețeta rusească de tort moale și umed
    • castron cu cremă pentru prajituri cu cafea ness si nuci
      Cremă cu nuci opărite și cafea (ness) - rețeta simplă cu mascarpone
    • sfaturi pentru deserturi reusite
      30 de sfaturi pentru deserturi reușite. Aplică-le și vezi diferența!

    Reader Interactions

    Comentarii

    1. Claudia

      februarie 12, 2016 at 10:55 am

      Wow! Ce mai pot zice? Ca tot zic ca vreau dar ajung prea tarziu ca sa mai si gust din bunatatile tale. :))))
      Ramane doar sa ma apuc de treaba ca sa il fac si eu singura desi... mai bine vin in vizita :p

      Răspunde
      • Iuliana

        februarie 12, 2016 at 4:47 pm

        Nee, mai bine fa-l tu si vin eu in vizita :))

        Răspunde

    Lasă un comentariu Anulează răspunsul

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    Recipe Rating




    Bara principală

    Iuliana Sbirnea
    Despre Iuliana
    Acasă, ne place să împărțim mâncarea bună cu familia. La fel e și cu rețetele: cele bune trebuie împărtășite spre bucuria celor din jur.
    Citește despre mine, aici →
    • ciorba din cap de peste
      Ciorbă din cap de pește cu orez
    • chiftelute din dovlecei cu branza si marar
      Chifteluțe din dovlecei cu sos de iaurt și usturoi
    • Ciulama de ciuperci cu smantana_reteta
      Ciulama de ciuperci cu smântână și mămăliguță
    • cei mai buni cartofi la cuptor
      Cartofi la cuptor crocanți și aromați- cea mai bună rețetă

    Rețete de sezon

    • Rețete cu dovlecei
    • Rețete cu vinete
    • Rețete cu mere
    • Rețete cu prune

    Ținem legătura! Abonează-te la newsletter!

    Nou pe blog

    Aici găsiți cele mai noi rețete apărute pe blog sau cele mai noi articole pe teme culinare.

    • storceag de sturion
      Storceag de sturion ca la Sfântu Gheorghe - rețeta pescărească din Delta Dunării
    • gogosari in sos de mustar cu miere
      Gogoșari în sos de muștar cu miere - rețeta pentru iarnă
    • prajitura desteapta cu vanilie
      Prăjitura deșteaptă cu vanilie - rețeta clasică explicată pas cu pas
    • chiftele în tavă la airfryer
      Chiftele la airfryer gătite perfect în 15 minute. Delicioase și suculente!

    4 conserve care să nu lipsească din cămară

    Din cămara oricărei gospodine nu ar trebui să lipsească câteva conserve esențiale care pot fi folosite toată iarna, la multe mâncăruri.

    • Suc de roşii rapid, 100% natural
      Suc de roşii rapid, 100% natural, la blender sau la robot
    • Ardei iuți în oțet
      Ardei iuți în oțet pentru iarnă - cea mai simplă rețetă
    • Pasta de ardei kapia
      Pastă de ardei kapia pentru iarnă. Bulion de ardei.
    • Gogoşari la oţet pentru iarnă
      Gogoşari la oţet pentru iarnă

    4 REȚETE SIMPLE DE GEM

    Cum să închizi vara într-un borcan: gem delicios, cu puțin zahăr din fructele tale preferate: smochine prune, mere, etc.

    • Gem de smochine
      Gem de smochine cu puțin zahăr și bucăți mari de fructe
    • Gem de struguri
      Gem de struguri
    • Gem de gutui
      Gem de gutui
    • gem de prune
      Gem de prune simplu și bun, 100% natural

    TORTURI PENTRU ZILE SPECIALE

    Dacă doriți un tort delicios și ușor de făcut, iată mai jos câteva idei!

    • Tort de mere caramelizate
      Tort de mere caramelizate și blat de pandișpan
    • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
      Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
    • Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală_felie
      Tort Diplomat cu fructe și frișcă naturală
    • Tort Tiramisu rețeta clasică
      Tort Tiramisu - rețeta clasică, cu ouă fierte la abur
    MAI MULTE REȚETE DE TORT

    La plăcinte, înainte!

    Rețete ușoare de plăcinte dulci sau sărate: cu carne, brânză, mere, dovleac, etc. Ușoare și rapide, indiferent de umplutură, plăcintele sunt o bucurie pentru toată familia!

    • Cea mai usoara placinta cu mere
      Cea mai ușoară plăcintă cu mere. Plăcintă creață.
    • placinta cu branza dulce
      Plăcintă cu brânză dulce și iaurt. Rețeta tradițională.
    • placinta cu carne tocata
      Plăcintă cu carne tocată și foi cumpărate
    • Placinta cu dovleac
      Plăcinta cu dovleac cu foi subțiri - desertul copilăriei

    Inspirație culinară pentru fiecare zi

    Rețete dietetice
    retete 30 minute
    Rețete rapide

    ARTICOLE UTILE

    • tipuri de gelatina foi si granule
      Gelatină foi sau granule? Cum se folosește gelatina.
    • praf de copt
      Praf de copt - când, cât și cum se folosește
    • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
      Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
    • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
      Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
    VEZI MAI MULTE ARTICOLE

    ACTUALIZATE RECENT

    Rețete mai vechi de pe blog pe care le-am revizuit de curând, au primit fotografii noi și frumoase sau chiar variantă video.

    • prajitura Fanta
      Prăjitura Fanta cu brânză dulce - rețeta pas cu pas, fără secrete
    • prajitura cu branza dulce si aluat fraged
      Prăjitură cu brânză dulce și aluat fraged - rețeta de tartă cu brânză de vaci și stafide
    • Tort Medovik
      Tort Medovik - rețeta de tort rusesc cu miere și smântână
    • Tiramisu
      Tiramisu - rețeta clasică cu mascarpone și pișcoturi

    Footer

    ↑ SUS ↑
    • Politica cookies
    • Politica de confidențialitate

    • Contact
    • Blog
    • FAQ

    Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).


    Copyright © 2023 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.