Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Conserve

Vișine la borcan pentru prăjituri - conservate cu aspirină

Publicat la 7 iulie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

206 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta tradițională pentru vișine la borcan, conservate la rece, cu aspirină (salicilat). Vișinele astfel conservate sunt minunate în prăjituri, checuri, ștrudele, etc.

Poate vă veți întreba de ce să conservăm vișinile în acest fel, ba să mai punem și chimicale în borcane, când putem foarte simplu să le băgăm la congelator.

Așa este, doar că așa cum sunt vișinile astea stafidite în suc propriu, nimic nu e! Sunt dulci-acrișoare, lipicioase, delicioase! Merg de minune aruncate în orice aluat, de exemplu într-un chec. Un ștrudel cu brânză și vișine din borcan e un vis, iar o cremă de tort cu mascarpone și vișine se va face la rece, în doar 5 minute. Nu e grozav?

Visine la borcan

Firește că sunt extraordinare și vișinele congelate și că le putem folosi cu succes în orice desert....dacă ne aducem aminte să le scoatem la dezghețat din timp 😀

Vișinele la borcan sunt gata de folosit în orice moment ne vine vreo idee delicioasă și avem nevoie de ele. Plus că putem folosi, eventual, și siropul delicios din borcan, nu doar fructele 😉

În ceea ce privește aspirina (acid acetilsalicilic) , aceasta este în cantitate foarte mică și are rolul de conservant. Eu am pus o singură pastilă de aspirină la cele 3 borcane pe care le vedeți în fotografii. Vă dați seama cât de puțină a ajuns în fiecare borcan. Gustul ei nici nu se simte.

De altfel, aspirina este cunoscută nu doar pentru proprietățile ei curative, cât și ca agent de conservare. Substanța activă din aspirină, acidul salicilic a fost izolat din plante (coajă de salcie și crețușcă). Față de această substanță activă naturală, aspirina din farmacii mai conține anumite substanțe care previn problemele digestive.

Mod de preparare vișine la borcan pentru prăjituri

Visine spalate sub jet de apa

La rețeta aceasta, operațiunea cea mai plictisitoare - cel puțin pentru mine - este îndepărtarea sâmburilor. Dar merge repede dacă aveți un clește special.

Apoi, vișinele se amestecă cu zahărul și se lasă câteva ore la rece pentru ca acesta să se dizolve, iar fructele să își lase în mod natural siropul. Aspirina se pune zdrobită, înainte de a pune vișinele în borcane.

scoatem samburii
visine lasate peste noapte

Avem și rețetă video pas cu pas, foarte explicită, o găsiți mai jos.

Iar dacă nu v-ați abonat încă la canalul meu de YouTube, o puteți face cu un click pe acest link. Sunt deja multe rețete frumoase și interesante acolo și multe altele vor urma. Nu le ratați! 😉

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Visine la borcan

Vișine la borcan pentru prăjituri

Rețeta tradițională pentru vișine la borcan, conservate la rece, cu aspirină (salicilat). Vișinele astfel conservate sunt minunate în prăjituri, checuri, ștrudele, etc.
5 from 7 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 15 minutes minutes
la rece: 6 hours hours
Timp total: 6 hours hours 15 minutes minutes
Număr de porții: 3 borcane
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

clește pt sâmburi
clește pt. sâmburi
bol din sticla cu capac
bol din sticlă cu capac
spatulă
palnie pt. borcane
pâlnie pt. borcane

Rețeta Video

Ingrediente
 

2 borcane x 300g și 1 borcan x 200g

  • 750 g vișine (cântărite cu sâmburi)
  • 400 g zahăr
  • 1 pastilă aspirină simplă (500 mg)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Spălați vișinele și îndepărtați sâmburii.
  • Alegeți doar vișine proaspete și perfect sănătoase.
  • Puneți visinele într-o caserolă încăpătoare cu capac și turnați peste ele zaharul.
  • Dați caserola la frigider pentru cel puțin 4 ore, de preferat ar fi să o lăsați peste noapte.
  • Fructele vor lăsa mult sirop. Amestecați să fiți siguri că zahărul s-a topit.
  • Zdrobiți o pastilă de aspirină (500 mg) și puneți pudra peste vișine. Amestecați.
  • Turnați vișinele în borcane sterilizate (vezi nota de mai jos) cu tot cu sirop. Înfiletați capacele.
  • Păstrați borcanele cu vișine într-o cămară răcoroasă. Rezistă foarte bine chiar și 2 ani.
  • Vișinele astfel conservate se folosesc la prăjituri, checuri, ștrudele, creme, brioșe, etc.
Valori nutriționale
Vișine la borcan pentru prăjituri
Valori per porție
Calorii
674
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
1
g
2
%
Carbohidrați
 
173
g
58
%
Fibre
 
5
g
21
%
Zahăr
 
165
g
183
%
Proteine
 
3
g
6
%
Vitamina A
 
160
IU
3
%
Calciu
 
34
mg
3
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Visine la borcan

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • gem de mere rase
    Gem de mere rase cu scorțișoară și rom - rețetă simplă pentru iarnă
  • ardei kapia copti la borcan in suc propriu pentru iarna
    Ardei kapia la borcan în suc propriu - rețeta fără oțet, zahăr sau ulei
  • zacusca de ciuperci
    Zacuscă de ciuperci pentru iarnă - Rețetă tradițională cu Champignon și Pleurotus
  • prune in suc propriu la borcan pentru iarna
    Prune la borcan fără zahăr - rețetă simplă și sănătoasă în suc propriu
206 shares

Comentarii

  1. Cati a zis

    iunie 26, 2022 at 9:17 am

    Toate bune si frumoase, dar ce cantitate de zahar se pune si la ce cantitate de vișine. De asemeni aspirina se pune numai una, indiferent cate kg de vișine avem?

    Răspunde
    • Iuliana Sbîrnea a zis

      iunie 26, 2022 at 9:21 am

      Aveți cantitățile în rețetă. Dacă aveți o cantitate mai mare de vișine, puneți zahăr și aspirină proporțional.

      Răspunde
5 from 7 votes (7 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Gros-plan cu paste în sos de roșii și brânză Feta, decorate cu busuioc proaspăt, alături de un pahar cu vin rosé
    Paste cu brânză Feta și roșii coapte – rețetă simplă și rapidă
  • Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii, servită cu piure de cartofi
    Tocăniță de pipote și inimi de pui cu sos de roșii - rețetă simplă și ieftină
  • Provizii pentru gătit rapid: ingrediente de bază din cămară, congelator, frigider și verdețuri proaspete.
    Ce să ai mereu în casă ca să gătești rapid — lista mea de provizii esențiale
  • Mâncare cu cuscus, legume și carne de pui gătită în cratiță, gata de servire
    Cuscus cu pui și legume – rețeta rapidă într-o singură tigaie

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • Cum gătim lintea?
    Cum să gătești lintea perfect. Fierbere și rețete cu linte
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.