Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de casa

Ciocolată de casă cu lapte praf. Cea mai simplă rețetă.

Publicat la 8 decembrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 6 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

250 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta ușoară de ciocolată de casă cu lapte praf. Potrivit de dulce, cu textură perfectă și gust delicios de fiecare dată.

Credeți-mă, rețetă de ciocolată de casă mai simplă ca asta nu are cum să existe! Nu stai cu cronometrul în mână, nu numeri minutele, nu testezi dacă se întinde siropul, nu ai emoții că nu se întărește, că se lipește de cuțit sau că e prea sfărâmicioasă sau prea nu știu cum. Iese absolut perfect de fiecare dată! E ca o magie!

Ciocolata de casa cu lapte praf

Și pentru mine a fost o revelație când am descoperit rețeta asta la Andreea de la Taste Bazaar . Mai făcusem ciocolată de casă de multe ori, găsiți aici rețeta mea de ciocolată de casă în foi de napolitane .

Dar trebuie să recunosc că nu mi-a ieșit de două ori la fel și mereu am dat vina ba pe zahăr, ba pe laptele praf, ba că n-am fiert suficient siropul, ba că l-am scăpat cu jumătate de minut în plus, etc. etc. Cred că vi s-a întâmplat și vouă.

Ciocolata de casa cu lapte praf

Rețeta pe care v-o arăt azi am făcut-o deja de 4 ori și a ieșit de fiecare dată absolut identic. O pot face și cu ochii închiși de-acum și n-am nicio emoție. Nu există să nu iasă perfect!

În plus, textura ei îmi permite să o torn și să o rulez în folie alimentară, exact ca pe salamul de biscuiți. Mi se pare mai ușor de păstrat și mai comod de feliat exact atât cât mâncăm, nu trebuie să o bucățesc pe toată.

Mod de preparare ciocolată de casă cu lapte praf

Rețeta e atât de simplă că nu ridică nicio problemă, o pot face și copiii, veți vedea. Rețeta e mai jos, în ambele variante: atât scris, cât și video, ca să vă convingeți că nu e niciun secret la mijloc 🙂

Câteva precizări importante înainte să începem:

  • Pentru aromă eu am folosit 25 ml de rom Stroh 40, este romul pe care îl folosesc în general la deserturi. Puteți folosi orice aromă vă place, cu condiția să fie 25 ml de lichid, pentru că aceștia fac parte din formula rețetei. Dacă doriți să folosiți o aromă uscată (pudră de vanilie, de exemplu), atunci suplimentați cantitatea de apă pentru sirop cu 30 ml.
  • Am folosit lapte praf Rarăul. Cred că iese foarte bine și cu laptele praf de la Dr Oetker, care e special pentru prăjituri. Nu știu cum e cu alte variante și nu recomand: lapte praf de soia, lapte pentru bebeluși, lapte praf degresat, etc.
  • La ciocolata de azi am folosit alune de pădure coapte, dar altădată am făcut-o și cu nuci de-ale noastre puțin rumenite în tigaie. Excelentă în orice variantă. Folosiți ce vă place sau ce aveți la îndemână.
  • Puteți adăuga în compoziție și fructe uscate hidratate în prealabil și bine scurse înainte de a le pune în compoziție. De exemplu stafide, merișoare, aronia, etc.

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ciocolata de casa cu lapte praf

Ciocolată de casă cu lapte praf

Rețeta ușoară de ciocolată de casă cu lapte praf. Potrivit de dulce, cu textură perfectă și gust delicios de fiecare dată.
5 from 10 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
la rece: 4 hours hours
Timp total: 4 hours hours 10 minutes minutes
Număr de porții: 20
Autor: Iuliana Sbîrnea

Rețeta Video

Ingrediente
 

  • 350 g lapte praf
  • 40 g cacao
  • 70 g alune de pădure coapte (sau nuci, migdale, fistic, etc.)

siropul

  • 100 ml apă
  • 150 g zahăr
  • 100 g unt cu 82% grăsime
  • un praf de sare
  • 25 ml rom (sau orice altă aromă lichidă)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Într-o crăticioară puneți: apa, zahărul, sarea și untul. Puneți crăticioara pe foc pentru 5-7 minute, până când untul este topit, iar zahărul s-a dizolvat.
  • Lăsați siropul să se răcorească câteva minute. Amestecați din când în când să nu prindă pojghiță deasupra.
  • Cât timp se răcorește siropul, într-un castron încăpător, cerneți laptele praf și pudra de cacao.
  • Turnați siropul puțin câte puțin amestecând de fiecare dată ca să se umezească amestecul de lapte și cacao.
  • După ce ați încorporat tot siropul, puneți și alunele și amestecați.
  • Răsturnați compoziția pe folie alimentară și rulați ca la salamul de biscuiți. Aveți grijă să compactați bine compoziția ca să nu rămână goluri de aer.
  • Lăsați ciocolata la frigider cel puțin 4 ore înainte să o tăiați.
  • Puteți tăia doar atât cât doriți să serviți, iar restul o păstrați la frigider, învelită în folie alimentară ca să nu se usuce.
Valori nutriționale
Ciocolată de casă cu lapte praf
Valori per porție
Calorii
178
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
11
g
17
%
Colesterol
 
28
mg
9
%
Carbohidrați
 
16
g
5
%
Fibre
 
1
g
4
%
Zahăr
 
14
g
16
%
Proteine
 
6
g
12
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Ciocolata de casa cu lapte praf

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • merdenele cu umplutură de brânză sărată și foi cumpărate
    Merdenele cu brânză sărată - rețeta rapidă cu foi cumpărate
  • placinta cu lapte si fructe de padure
    Plăcintă cu lapte, vanilie și fructe de pădure
  • gogoși umplute cu gem de căpșuni
    Gogoși la air fryer - rețeta de gogoși pufoase umplute cu gem
  • cheesecake copt fara blat
    Cheesecake copt fără blat - rețeta spaniolă de cheesecake basc sau "ars"
250 shares

Comentarii

  1. retete simple si rapide a zis

    decembrie 08, 2020 at 12:23 pm

    Arata super si fac pariu ca este si foarte gustoasa! Multumesc pentru reteta

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 09, 2020 at 8:04 am

      Cu drag! Mulțumesc și eu! 🙂

      Răspunde
      • Melania a zis

        februarie 16, 2021 at 5:03 pm

        Buna ziua,am făcut și eu a ieșit super ,am o întrebare ce cacao ați folosit că ciocolata mea a ieșit mai închisă la culoare și tot 40 gr am pus.

        Răspunde
        • Iuliana a zis

          februarie 16, 2021 at 6:53 pm

          Mă bucur că v-a plăcut ciocolata!
          Am pus cacao Van Houten dar nu din aceea dark.
          Dar mai pot fi diferențe de culoare și de la fotografii, cum e setat monitorul meu, sau telefonul dumneavoastră, cine știe.

          Răspunde
          • Monica Radu a zis

            ianuarie 05, 2023 at 7:07 pm

            Bună seara, îmi puteți spune va rog frumos cu ce pot înlocui romul? Mulțumesc

          • Iuliana Sbîrnea a zis

            ianuarie 05, 2023 at 7:47 pm

            Cu esență de rom (nu are alcool) sau orice altă esență vă place, de exemplu esență de vanilie sau de portocale...

5 from 10 votes (10 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x