Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
Acasă » Retete » Înghețată

Înghețată de fructe congelate cu lapte praf - rețeta fără ouă sau frișcă

65 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Timp estimat pentru citit: 7 minute

Dacă sunteți în căutarea unei rețete rapide și ușor de preparat pentru o înghețată de fructe congelate, sunteți în locul potrivit! Această rețetă de înghețată cu lapte praf este perfectă pentru zilele calde de vară, iar combinația de fructe de pădure sau banane cu cacao va satisface orice poftă.

3 arome de înghețată de fructe cu lapte praf

Această înghețată fără ouă, frișcă sau lapte condensat este o alternativă sănătoasă, ieftină și dietetică pentru rețetele clasice de înghețată. Cu ingrediente simple și la îndemână, veți obține un desert răcoritor și gustos în doar câteva minute.

Puteți încerca și alte rețete de înghețată de pe blog, cum ar fi înghețata Tiramisu sau înghețata Casata.

caserola cu înghețată cu fructe congelate si lapte praf
Mergi direct la:
  • Ingrediente pentru o înghețată cremoasă cu fructe
  • Cum se face înghețata cu fructe congelate și lapte praf
  • Ce puteți înlocui în rețetă
  • Cum se servește
  • Cum se păstrează
  • Întrebări frecvente
  • Rețete asemănătoare
  • Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Ingrediente pentru o înghețată cremoasă cu fructe

1. Înghețată cu fructe de pădure (afine și zmeură)

Pentru că nu m-am putut decide care îmi place mai mult, după cum ați văzut și în fotografiile de mai sus, eu am făcut-o în 2 variante: înghețată cu zmeură congelată și înghețată cu afine congelate.

Ingrediente inghetata de afine cu lapte praf

Pentru 2-3 porții de înghețată delicioasă, aveți nevoie de:

  • 300 g fructe de pădure congelate (afine , zmeură, căpșuni, mure, etc.) - aduc savoare și culoare naturală.
  • 40 g lapte praf - oferă consistență cremoasă.
  • 1 linguriță extract de vanilie - pentru un plus de aromă.
  • ¼ linguriță sare - potențează aromele.
  • 20 g zahăr pudră (sau după gust) - îndulcește înghețata după preferințe.

Înghețată de banane cu cacao

Ingrediente inghetata de banane cu cacao si lapte praf
  • 300 g banane congelate (aproximativ 3 banane, tăiate felii) - baza perfectă pentru o înghețată cremoasă.
  • 40 g lapte praf - contribuie la textura fină.
  • 30 g cacao - pentru gust intens de ciocolată.
  • 1 linguriță rom Stroh 40 - adaugă un strop de rafinament.
  • ¼ linguriță sare - potențează aromele
  • 5-10 g zahăr pudră (sau după gust) - pentru a echilibra aroma amăruie a pudrei de cacao.

Cum se face înghețata cu fructe congelate și lapte praf

Indiferent că faceți înghețată cu fructe de pădure sau înghețată cu banane și cacao, modul de preparare este același:

zmeura congelata pusa in cuva robotului pentru preparare inghetata

1. Puneți fructele congelate în blender.

extract de vanilie dozat pentru inghetata cu fructe congelate

2. Adăugați laptele praf, extractul de vanilie sau romul, zahărul pudră și sarea.

inghetata cu fructe congelate si lapte praf mixata la robot

3. Mixați până când obțineți o compoziție fină și cremoasă.

caserola cu inghetata de fructe cu lapte praf în 3 culori

4. Serviți imediat sau păstrați înghețata într-o caserolă la congelator până în momentul servirii.

Ce puteți înlocui în rețetă

  • În loc de fructe de pădure congelate, puteți folosi cuburi de mango, de ananas, cireșe, piersici sau orice alte fructe congelate preferate.
  • Dacă doriți să evitați zahărul, folosiți un îndulcitor natural, precum miere sau sirop de agave.
  • Laptele praf poate fi înlocuit cu lapte praf de cocos sau lapte praf de soia pentru o variantă vegană.
  • Dacă nu doriți să folosiți cacao, o puteți înlocui cu pudră de karob (roșcove).
3 cescute cu inghetata de fructe: zmeură, afine și banane

Cum se servește

Înghețata de fructe cu lapte praf se poate servi simplă sau cu topping-uri de fructe proaspete, nuci, sau ciocolată rasă. Este excelentă și cu frișcă sau sirop de caramel sărat.

Cum se păstrează

Înghețata se păstrează la congelator, într-un recipient ermetic, până la 1 lună. Înainte de servire, lăsați-o să stea câteva minute la temperatura camerei pentru a se înmuia puțin.

  • Asigurați-vă că fructele de pădure și bananele sunt bine congelate pentru a obține o textură perfectă.
  • Mixați înghețata cu un robot sau un blender puternic pentru a obține cea mai fină textură în timp scurt.
  • Nu mixați prea mult, ca să nu se încălzească lamele aparatului și să înmoaie înghețata.
  • Pentru că nu toate fructele sunlt la fel de dulci, gustați înghețata după mixare și adăugați zahăr sau îndulcitor după gust.
  • Dacă aveți copiii mici, nu adăugați rom în amestcul pentru înghețata de banane.
  • Pentru o textură diferită, în înghețata de cacao puteți adăuga 2 linguri de unt de arahide crocant.
inghetata de zmeura cu lapte praf
înghețată cu zmeură congelată
înghetata de banane cu cacao si lapte praf
înghețată cu banane congelate și cacao
inghetata de afine cu lapte praf
înghețată cu afine congelate

Întrebări frecvente

Pot folosi fructe proaspete și să congelez înghețata ulterior?

Da, dar textura înghețatei va fi mai puțin cremoasă. Vă recomand să congelați fructele înainte de utilizare.

Înghețata se poate face fără zahăr?

Da, puteți omite zahărul sau folosi un îndulcitor natural.

Ce fac dacă înghețata devine prea tare în congelator?

Lăsați-o la temperatura camerei pentru 5-10 minute înainte de servire.

Ce arome mai pot adăuga în înghețată?

În funcție de gusturi, mai puteți adăuga: scorțișoară, coajă rasă de lămâie sau portocală, cardamom, esență de migdale sau extract de mentă în înghețata de ciocolată.

Câte calorii are înghețata cu fructe congelate și lapte praf?

Înghețata cu fructe de pădure are ~220 kcal/porție, iar cea de banane și cacao are ~280 kcal/porție. O porție de înghețată are aprox. 170 grame.

Rețete asemănătoare

Vrei să încerci și alte rețete asemănătoare? Iată ce mai găsești pe blog:

  • Inghetata de lamaie
    Îngheţată de lămâie cremoasă - rețeta cu mascarpone
  • inghetata de capsuni cu lapte condensat
    Înghețată de căpșuni cu lapte condensat
  • Inghetata vegana de caise cu cocos si migdale
    Îngheţată vegană de caise cu cocos şi migdale
  • Sorbet de căpșuni și banane
    Sorbet de căpșuni și banane. Doar 4 ingrediente, gata în 5 minute

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

caserola cu inghetata de fructe cu lapte praf în 3 culori

Înghețată de fructe congelate cu lapte praf - rețeta fără ouă sau frișcă

Descoperă 3 rețete delicioase de înghețată cu fructe și lapte praf, perfecte pentru zilele toride de vară! Ușor de făcut și pline de arome.
5 from 1 vote
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 10 minutes minutes
Timp total: 10 minutes minutes
Număr de porții: 2 porții din fiecare tip
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot philips
robot de bucătărie
lingură înghețată
lingură înghețată
cupe pt înghețată
cupe pt înghețată

Rețeta Video

Ingrediente
 

înghețată de fructe de pădure

  • 300 g fructe de pădure congelate (afine, zmeură, căpșuni, mure, etc.)
  • 40 g lapte praf
  • 1 linguriță extract de vanilie
  • ¼ linguriță sare
  • 20 g zahăr pudră (sau după gust)

înghețată de banane cu cacao

  • 300 g banane congelate (3 banane)
  • 40 g lapte praf
  • 30 g cacao
  • ¼ linguriță sare
  • 1 linguriță rom Stroh 40
  • 5-10 g zahăr pudră (sau după gust)

Instrucțiuni de preparare
 

  • Puneți fructele congelate în blender.
    zmeura congelata pusa in cuva robotului pentru preparare inghetata
  • Adăugați laptele praf, extractul de vanilie sau romul, zahărul pudră și sarea.
    extract de vanilie dozat pentru inghetata cu fructe congelate
  • Mixați până când obțineți o compoziție fină și cremoasă.
    inghetata cu fructe congelate si lapte praf mixata la robot
  • Serviți imediat sau păstrați înghețata într-o caserolă la congelator până în momentul servirii.
    caserola cu inghetata de fructe cu lapte praf în 3 culori

Bine de știut:

  • Asigurați-vă că fructele de pădure și bananele sunt bine congelate pentru a obține o textură perfectă.
  • Mixați înghețata cu un robot sau un blender puternic pentru a obține cea mai fină textură în timp scurt.
  • Nu mixați prea mult, ca să nu se încălzească lamele aparatului și să înmoaie înghețata.
  • Pentru că nu toate fructele sunlt la fel de dulci, gustați înghețata după mixare și adăugați zahăr sau îndulcitor după gust.
  • Dacă aveți copiii mici, nu adăugați rom în amestcul pentru înghețata de banane.
  • Pentru o textură diferită, în înghețata de cacao puteți adăuga 2 linguri de unt de arahide crocant.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • inghetata tiramisu
    Înghețată Tiramisu cu mascarpone și lapte condensat
  • Inghetata de casa cu zmeura
    Înghețată de casă cu zmeură - cea mai simplă rețetă
  • reteta inghetata de ciocolata facuta in casa
    Înghețată de ciocolată cu lapte condensat
  • Înghețata Casata
    Înghețata casata ca pe vremuri. Sau un tort de înghețată în 3 culori.
65 shares

Comentarii

  1. Gina G. a zis

    iunie 15, 2025 at 3:16 pm

    5 stars
    Excelentă rețeta. Mulțumesc mult!

    Răspunde
5 from 1 vote

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • Felie de tort cu biscuiți Petit Beurre și cremă de cacao, servită pe farfurie albă
    Tort de biscuiți - rețeta veche cu cremă fiartă de cacao - fără ouă
  • Bol cu amidon alimentar din porumb, folosit în creme, sosuri și aluaturi – ghid complet despre utilizarea amidonului în bucătărie
    Amidon alimentar în bucătărie: ghid complet pentru creme, sosuri și aluaturi
  • tava cu cartofi fierti si zdrobiti rumeniti in cuptor pana devin crocanti presarati cu mujdei si marar
    Cartofi zdrobiți la cuptor cu usturoi și mărar – rețetă de post, fără unt
  • Frigărui din carne tocată de pui gătite la grill, servite în vase ceramice albe, alături de vin rose.
    Frigărui din carne tocată de pui - rețeta perfectă pentru grill, grătar sau airfryer

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • gem de căpşuni
    Gem de căpşuni cu puțin zahăr. Rețeta fără conservanţi.
  • paste cu carne tocata la cuptor macaronada de casa
    Paste cu carne tocată la cuptor – rețeta de macaronadă gratinată ca la mama acasă
  • vas alb cu castraveți murați și flori de mărar
    Castraveți murați de vară. Castraveți acriți la soare.

  • Rețete cu căpșuni
  • Rețete cu vișine sau cireșe
  • Rețete cu caise
  • Rețete cu dovlecei
  • Salate

  • Paste
  • Rețete cu pește și fructe de mare
  • Conserve
  • Rețete fără carne

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort cu mascarpone și vișine – rețeta simplă și spectaculoasă
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • clafoutis cu capsuni
    Clafoutis cu căpșuni - un desert cremos și delicios
  • prajitura cu visine
    Prăjitură pufoasă cu vișine sau cu cireșe
  • prajitura cu iaurt si fructe
    Prăjitură cu iaurt și fructe. Simplă, ieftină, delicioasă!
  • Pandispan cu caise si cirese
    Pandișpan cu caise și cireșe – desertul perfect de vară
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • Spaghete cu creveți și sos de roșii – rețetă simplă și gustoasă, gata în 30 de minute
    Spaghete cu creveți în sos de roșii și usturoi – rețetă mediteraneană rapidă, gata în 15 minute
  • Tiramisu la pahar cu mascarpone și frișcă – desert italian, fără ou crud, decorat festiv
    Tiramisu la pahar fără ouă crude, cu cremă fină de mascarpone și frișcă
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • 30 de retete de vara
    30 de rețete de vară care nu te țin mult în bucătărie
  • coperta regim fara sare pe o tabla neagra
    Regim fără sare - ce mâncăm, ce cumpărăm? Rețete fără sare.
  • colecție de rețete de deserturi fără coacere pentru vară și mese festive
    Cele mai bune deserturi fără coacere – 20 de rețete rapide
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.