Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Torturi

Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată

Publicat la 29 decembrie 2020 de Iuliana Sbîrnea - 2 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

127 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Rețeta simplă, fără coacere pentru un tort de biscuiți cu cremă de ciocolată absolut delicios, potrivit pentru orice ocazie festivă.

Dacă nu era evident cât de iubit este salamul de biscuiți în familia noastră, iată, acum l-am transformat într-un tort delicios, numai bun pentru o masă de sărbătoare.

Tort de biscuiti cu ciocolata

Dacă nu aveți timp pentru un desert mai elaborat, cu multe blaturi, creme și decor pretențios, atunci să știți că un astfel de tort fără coacere, dar la care folosim doar ingrediente de calitate este o alegere perfectă!

În plus, acest tort are multe arome specifice sărbătorilor de iarnă, așa că poate îl încercați chiar acum, pentru masa de revelion. Este ocazia ideală și vă asigur că este un desert pe gustul tuturor, mari și mici deopotrivă!

Tort de biscuiti cu ciocolata

Eu am pregătit acest tort pentru Crăciun și ca să fie în ton cu anotimpul l-am decorat cu nuci, vișine din vișinată și coji de portocală confiată. Am mai pus deasupra și câteva crenguțe de rozmarin "ninse" cu nucă de cocos.

Rețeta pentru coaja de portocală confiată o găsiți de asemenea pe blog și în format video pe canalul de YouTube . Acum, iarna, mâncăm mai multe portocale decât oricând altădată în timpul anului. E păcat să nu valorificăm cojile pentru că sunt extrem de aromate și iată, se potrivesc în multe deserturi.

Mod de preparare tort de biscuiți cu cremă de ciocolată

Mai jos veți găsi rețeta în format scris și imediat sub ea găsiți și rețeta în format video postată pe canalul de YouTube al blogului. Acolo puteți vedea exact cum am preparat și cum am decorat eu acest tort.

Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul de YouTube, vă puteți abona accesând acest link. Postez rețete noi în fiecare săptămână. Ca să nu le ratați, apăsați și clopoțelul pentru notificări, iar YouTube vă va anunța ori de câte ori apare ceva nou pe canal 😉

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Tort de biscuiti cu ciocolata

Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată

Rețeta simplă, fără coacere pentru un tort de biscuiți cu cremă de ciocolată absolut delicios, potrivit pentru orice ocazie festivă.
5 from 11 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 30 minutes minutes
la rece: 4 hours hours
Timp total: 4 hours hours 30 minutes minutes
Număr de porții: 8
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

mixer Breville
mixer de mână
formă rotundă cu inel

Rețeta Video

Ingrediente
 

pentru o formă cu inel detașabil cu diametrul de 18 cm

  • 300 g biscuiți Petit Beurre
  • 50 g stafide
  • 25 ml rom pentru înmuiat stafidele
  • 300 g rahat
  • 50 g miez de nucă tocat grosier
  • 40 g cacao
  • 1 linguriță coajă rasă de portocală

sirop pentru biscuiți

  • 150 ml apă
  • 100 g zahăr
  • 90 g unt
  • 25 ml rom

crema de ciocolată

  • 200 ml smântână pentru frișcă 35% grăsime
  • 180 g ciocolată amăruie
  • 250 g mascarpone
  • 50 g zahăr pudră (sau după gust)
  • 15 ml rom

decor

  • 3-4 crenguțe de rozmarin
  • vișine din vișinată
  • jumătăți de miez de nucă
  • coaja de portocală confiată

Instrucțiuni de preparare
 

siropul

  • Într-o crăticioară puneți la fiert: apa (sau laptele), zahărul și untul rece, tăiat cuburi.
  • Fierbeți siropul până când untul se topește iar zahărul este complet dizolvat.
  • Lăsați siropul să se răcească puțin. Amestecați din când în când ca să nu facă pojghiță.
  • După ce s-a răcorit puțin, adăugați romul și coaja rasă de portocală.

blatul de biscuiți

  • Puneți stafidele la înmuiat în puțină apă călduță cu o 25 ml de rom.
  • Rumeniți nucile pentru 1-2 minute într-o tigaie, lăsați-le să se răcească și apoi le tocați grosier cu un cuțit.
  • Tăiați rahatul cuburi de 1 cm.
  • Rupeți biscuiții cu mâna în bucăți potrivite (3-4 cm).
  • Peste biscuiți puneți stafidele hidratate și scurse, miezul de nucă, cuburile de rahat și pudra de cacao.
  • Turnați siropul peste ingredientele uscate din castron.
  • Amestecați până când toți biscuiții s-au umezit și nu mai există deloc lichid neîncorporat în castron.
  • Turnați compoziția într-o formă de tort cu inel detașabil în care ați pus în prealabil hârtie de copt.
  • Compactați cu grijă amestecul de biscuiți ca să nu rămână goluri de aer.
  • Acoperiți cu o folie alimentară și dați tava la frigider pentru cel puțin 4 ore.

crema de ciocolată

  • Puneți frișca la încălzit și tăiați ciocolata cubulețe.
  • Când frișca ajunge la temperatura de fierbere, puneți ciocolata mărunțită. Nu amestecați, ci lăsați vasul deoparte timp de 10-15 minute timp în care ciocolata se va topi.
  • După cele 15 minute, amestecați cu un tel de mână să omogenizați crema și verificați să nu fi rămas bucățele de ciocolată care nu s-au topit.
  • Acoperiți vasul și dați-l la frigider pentru cel puțin 4 ore.
  • După cele 4 ore, adăugați romul și mixați crema energic cu un mixer de mână până când se întărește.
  • Încorporați mascarpone puțin câte puțin, folosindu-vă de un mixer.
  • La final încorporați zahărul pudră.

asamblare și decor

  • Scoateți tortul din formă și răsturnați-l pe un platou.
  • Îmbrăcați tortul cu cremă de jur împrejur. Deasupra faceți câteva aveline folosind un poș cu dui în formă de stea.
  • Decorați cu miez de nucă, vișine din vișinată (sau din compot) și coajă de portocală confiată.
  • Umeziți crenguțele de rozmarin și presărați-le cu nuca de cocos care sa imite fulgii de zăpadă.
Valori nutriționale
Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată
Mărimea porției
 
210 g
Valori per porție
Calorii
821.5
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
49.76
g
77
%
Carbohidrați
 
79.1
g
26
%
Fibre
 
0.56
g
2
%
Proteine
 
12.05
g
24
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Tort de biscuiti cu ciocolata

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • Tort Paradis cu cremă de brânză (urdă) și fructe din compot
    Tort Paradis cu cremă de brânză și fructe – rețetă ușoară pentru ocazii speciale
  • tort cu crema de vanilie si blat cu cacao
    Tort cu cremă de vanilie și blat de cacao
  • tort rapid cu biscuiti lotus
    Tort rapid cu biscuiți - gata în 30 de minute, fără ouă și fără coacere
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
127 shares

Comentarii

  1. retete simple si rapide a zis

    decembrie 29, 2020 at 10:12 am

    Arata super! Felicitari!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 29, 2020 at 11:35 am

      Mulțumesc mult!

      Răspunde
5 from 11 votes (11 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x