Rețeta simplă, fără coacere pentru un tort de biscuiți cu cremă de ciocolată absolut delicios, potrivit pentru orice ocazie festivă.
Dacă nu era evident cât de iubit este salamul de biscuiți în familia noastră, iată, acum l-am transformat într-un tort delicios, numai bun pentru o masă de sărbătoare.
Dacă nu aveți timp pentru un desert mai elaborat, cu multe blaturi, creme și decor pretențios, atunci să știți că un astfel de tort fără coacere, dar la care folosim doar ingrediente de calitate este o alegere perfectă!
În plus, acest tort are multe arome specifice sărbătorilor de iarnă, așa că poate îl încercați chiar acum, pentru masa de revelion. Este ocazia ideală și vă asigur că este un desert pe gustul tuturor, mari și mici deopotrivă!
Eu am pregătit acest tort pentru Crăciun și ca să fie în ton cu anotimpul l-am decorat cu nuci, vișine din vișinată și coji de portocală confiată. Am mai pus deasupra și câteva crenguțe de rozmarin "ninse" cu nucă de cocos.
Rețeta pentru coaja de portocală confiată o găsiți de asemenea pe blog și în format video pe canalul de YouTube. Acum, iarna, mâncăm mai multe portocale decât oricând altădată în timpul anului. E păcat să nu valorificăm cojile pentru că sunt extrem de aromate și iată, se potrivesc în multe deserturi.
Mod de preparare tort de biscuiți cu cremă de ciocolată
Mai jos veți găsi rețeta în format scris și imediat sub ea găsiți și rețeta în format video postată pe canalul de YouTube al blogului. Acolo puteți vedea exact cum am preparat și cum am decorat eu acest tort.
Iar dacă încă nu v-ați abonat la canalul de YouTube, vă puteți abona accesând acest link. Postez rețete noi în fiecare săptămână. Ca să nu le ratați, apăsați și clopoțelul pentru notificări, iar YouTube vă va anunța ori de câte ori apare ceva nou pe canal 😉
Rețeta completă, cantități și mod de preparare
Tort de biscuiți cu cremă de ciocolată
Echipamente necesare
Rețeta Video
Ingrediente
pentru o formă cu inel detașabil cu diametrul de 18 cm
- 300 g biscuiți Petit Beurre
- 50 g stafide
- 25 ml rom pentru înmuiat stafidele
- 300 g rahat
- 50 g miez de nucă tocat grosier
- 40 g cacao
- 1 linguriță coajă rasă de portocală
sirop pentru biscuiți
- 150 ml apă
- 100 g zahăr
- 90 g unt
- 25 ml rom
crema de ciocolată
- 200 ml smântână pentru frișcă 35% grăsime
- 180 g ciocolată amăruie
- 250 g mascarpone
- 50 g zahăr pudră (sau după gust)
- 15 ml rom
decor
- 3-4 crenguțe de rozmarin
- vișine din vișinată
- jumătăți de miez de nucă
- coaja de portocală confiată
Instrucțiuni de preparare
siropul
- Într-o crăticioară puneți la fiert: apa (sau laptele), zahărul și untul rece, tăiat cuburi.
- Fierbeți siropul până când untul se topește iar zahărul este complet dizolvat.
- Lăsați siropul să se răcească puțin. Amestecați din când în când ca să nu facă pojghiță.
- După ce s-a răcorit puțin, adăugați romul și coaja rasă de portocală.
blatul de biscuiți
- Puneți stafidele la înmuiat în puțină apă călduță cu o 25 ml de rom.
- Rumeniți nucile pentru 1-2 minute într-o tigaie, lăsați-le să se răcească și apoi le tocați grosier cu un cuțit.
- Tăiați rahatul cuburi de 1 cm.
- Rupeți biscuiții cu mâna în bucăți potrivite (3-4 cm).
- Peste biscuiți puneți stafidele hidratate și scurse, miezul de nucă, cuburile de rahat și pudra de cacao.
- Turnați siropul peste ingredientele uscate din castron.
- Amestecați până când toți biscuiții s-au umezit și nu mai există deloc lichid neîncorporat în castron.
- Turnați compoziția într-o formă de tort cu inel detașabil în care ați pus în prealabil hârtie de copt.
- Compactați cu grijă amestecul de biscuiți ca să nu rămână goluri de aer.
- Acoperiți cu o folie alimentară și dați tava la frigider pentru cel puțin 4 ore.
crema de ciocolată
- Puneți frișca la încălzit și tăiați ciocolata cubulețe.
- Când frișca ajunge la temperatura de fierbere, puneți ciocolata mărunțită. Nu amestecați, ci lăsați vasul deoparte timp de 10-15 minute timp în care ciocolata se va topi.
- După cele 15 minute, amestecați cu un tel de mână să omogenizați crema și verificați să nu fi rămas bucățele de ciocolată care nu s-au topit.
- Acoperiți vasul și dați-l la frigider pentru cel puțin 4 ore.
- După cele 4 ore, adăugați romul și mixați crema energic cu un mixer de mână până când se întărește.
- Încorporați mascarpone puțin câte puțin, folosindu-vă de un mixer.
- La final încorporați zahărul pudră.
asamblare și decor
- Scoateți tortul din formă și răsturnați-l pe un platou.
- Îmbrăcați tortul cu cremă de jur împrejur. Deasupra faceți câteva aveline folosind un poș cu dui în formă de stea.
- Decorați cu miez de nucă, vișine din vișinată (sau din compot) și coajă de portocală confiată.
- Umeziți crenguțele de rozmarin și presărați-le cu nuca de cocos care sa imite fulgii de zăpadă.
Note:
1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.
2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.
retete simple si rapide a zis
Arata super! Felicitari!
Iuliana a zis
Mulțumesc mult!