Bucate Aromate

  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
menu icon
go to homepage
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
search icon
Homepage link
  • Rețete
  • Articole
  • Newsletter
  • YouTube
  • Despre
  • Contact
×
  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă
  • chifteluțe din piure de cartofi pe farfurie cu salata verde si ridichi
    Chiftele din piure de cartofi și fasole roșie - rețetă de post delicioasă
  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • baghete cu masline pe gratar de racire alaturi de un bol cu masline intregi si buchet de rozmarin
    Baghete cu măsline și făină integrală - rețeta ușoară, fără frământare
  • 12 retete de post cu naut
    12 Rețete delicioase cu năut pentru post – rapide, sănătoase și pline de proteine!
  • servire gogosi rotunde pudrate cu zahar
    Gogoși pufoase cu brânză de vaci - rețetă rapidă, fără drojdie
  • cele mai bune retete de mucenici pentru 9 martie
    Cele mai bune rețete de mucenici – de post și de dulce, fierți și copți!
  • mucenici din aluat de cozonac glazurati cu ciocolata presarati cu fistic
    Mucenici din aluat de cozonac cu ciocolată și fistic – rețetă pentru 9 Martie
  • tocinei din cartofi rasi cu branza sarata asezati pe farfurii de servire alaturi de un castron cu smantana
    Tocinei bucovineni din cartofi și brânză rasă - rețetă tradițională delicioasă
Acasă » Retete » Deserturi de post

Turte cu julfă (cânepă) pentru Crăciun, rețeta tradițională

Publicat la 5 decembrie 2021 de Iuliana Sbîrnea - 15 comentarii - Această postare poate conține linkuri afiliate

60 shares
Mergi la rețetă Vezi rețeta video

Turte cu julfă pentru Crăciun sau pelincile Domnului. Straturi de turte subțiri bine însiropate, unse cu o cremă fină din semințe de cânepă.

Am tot auzit despre turtele cu julfă că sunt un desert aproape uitat și că se fac din ce în ce mai rar și că doar temerarii se încumetă la așa ceva și asta din 2 motive principale: se fac foarte greu și nu se mai găsesc semințe de cânepă

Norocul meu e că sunt curioasă din fire și mai ales când e vorba de mâncare nu mă dau bătută cu una, cu două. Așa că am luat-o pe firul rețetei și pot să demontez toate miturile:

  1. Turtele cu julfă nu sunt deloc greu de făcut, dimpotrivă! Se fac mai ușor decât multe prăjituri și torturi pe care le facem de obicei de sărbători. Avem toate mijloacele moderne la dispoziție, nu mai batem semințele cu piua și nu le mai frecăm cu lingura de lemn! Avem roboți și mixere fel de fel care muncesc pentru noi!
  2. Semințe de cânepă se găsesc foarte ușor mai ales în magazinele naturiste. Ba chiar le poți comanda online și le primești la ușă, super curate și gata decorticate. Minunate!
Turte de Craciun cu julfa-

Dacă merită "efortul"? Cu siguranță DA! Turtele umplute cu cremă de cânepă sunt un desert inedit, de o finețe la care nu te-ai aștepta de la un preparat rustic care în linii mari are doar 3 ingrediente de bază: făină, semințe de cânepă și zahăr (sau miere).

Julfa este cremoasă, cu o textură fină și aerată și cu o aromă simplă, dar absolut superbă. Trebuie neapărat să încercați acest desert, chiar și dacă nu ați avut bunici în Moldova sau Bucovina și nu ați crescut cu el.

Întrebări frecvente despre rețeta de turte cu julfă (semințe de cânepă)

Ce înseamnă julfă?

Termenul de "julfă" este întotdeauna pus în legătură cu cânepa și are mai multe înțelesuri . În funcție de context poate însemna:
- semințe de cânepă
- crema obținută din semințele de cânepă care se folosește la umplerea turtelor de Crăciun,
- mâncare de post din semințe de cânepă
Așadar, atunci când spunem "turte cu julfă" ne referim doar la turtele umplute cu cremă din semințe de cânepă, și nu la cele cu miez de nucă.

Care este semnificația acestor turte cu julfă?

Turtele cu julfă sunt un desert ritualic în zona de nord a Moldovei și în Bucovina Se mai numesc Pelincile Domnului, Pelincuțele lui Iisus sau Scutecele lui Iisus cu referire la perioada în care Maica Domnului căuta un loc potrivit în care să îl nască pe Iisus și pentru asta avea nevoie de scutece.

Cum se fac foile pentru turtele cu julfă?

Foile pentru turte se fac din aluat nedospit, care are în compoziție doar făină, apă și sare, fără drojdie sau praf de copt. Se întind cu sucitorul, de formă rotundă și trebuie să fie foarte subțiri. La țară foile se coc pe plita sobei. La oraș, se pot coace într-o tigaie sau în cuptor.
Foile pentru turte se pregătesc cu câteva zile înainte de Ajunul Crăciunului și se lasă câteva zile să se usuce foarte bine. Cu cât vor fi mai uscate, cu atât mai bine vor absorbi siropul delicios de cânepă.

foi pentru turte

Ce fel de cânepă se folosește la julfă și unde o găsim?

Avem nevoie de semințe de cânepă decorticate. Le găsim în magazinele naturiste sau se pot comanda online. Eu am folosit la rețeta de astăzi 500 g de semințe de cânepă de la Solaris. Au fost foarte curate și foarte bune.

seminte de canepa Solaris

Cum se face crema de cânepă pentru turte cu julfă?

Procedeul este mai simplu decât pare, iar cu aparatura modernă de care dispune acum orice gospodărie, totul este cu mult mai ușor decât le-a fost bunicilor noastre.
Semințele decorticate de cânepă se pun mai întâi la uscat. Dacă locuiți la țară, le puteți usca pe sobă. Dacă locuiți la bloc, le puneți într-o tavă și le uscați la cuptor, la 160 de grade pentru 15 minute.
După uscare, semințele se macină în piuă sau mai simplu și mai modern, la robot. Peste făina obținută se toarnă apă clocotită și se freacă foarte bine până când se obține un lichid alb, numit popular "lapte de bou" sau "lapte de buhai".
Acest lapte se pune la fiert. Spuma care se ridică deasupra se colectează cu o spumieră. Aceasta este julfa, adică crema de cânepă cu care se umplu turtele.

julfă - cremă din semințe de cânepă

Ce arome se folosesc la turtele cu julfă?

Cânepa are o aromă proprie, delicioasă și foarte delicată. De aceea, la turtele cu julfă nu se folosesc arome puternice, care să acopere aroma fină a julfei.
Eu am folosit doar vanilie naturală Bourbon și foarte puțin rom. Nu aș folosi coajă rasă de lămâie sau portocală și nici scorțișoară pentru că aromele lor puternice ar domina gustul acestui desert atât de fin.

Când se mănâncă turte cu julfă?

Turtele cu julfă se pregătesc cu o zi înainte de Ajunul Crăciunului pentru a avea timp să stea la înmuiat. Conform tradiției, în dimineața de Ajun, turtele sunt binecuvântate de preot, apoi se împart cu săracii, cu vecinii și cu familia.

Turte de Craciun cu julfa-

Alt desert tradițional pe care veți dori să îl încercați - Turte de Crăciun cu nucă

Dacă turtele cu julfă se fac în nordul țării, în zona de sud-est se fac - tot pentru Ajunul Crăciunului - turte însiropate, umplute cu miez de nucă și multe arome.

Găsiți rețeta acestor turte de Crăciun cu nucă atât în format scris, pe blog (aici) , cât și în format video pe canalul de YouTube (aici).

turte de Craciun cu nuca

În funcție de zona unde locuiți sau de amintirile pe care le aveți din copilărie, sper să încercați una dintre cele două rețete. Sau poate pe amândouă, de ce nu! 🙂

Se fac la fel de ușor, iar eu una, chiar nu aș ști să vă spun care variantă e mai bună. Deși sunt asemănătoare și au aceeași semnificație, totuși, atât gustul cât și texturile sunt foarte diferite și orice comparație ar fi nedreaptă.

Mod de preparare turte cu julfă (cânepă) pentru Ajunul Crăciunului

SCRIS și VIDEO

În ciuda aparențelor, aceste turte de Crăciun cu julfă se fac foarte ușor. Mai ușor, poate decât orice altă prăjitură sau tort pentru Crăciun, așa că eu vă încurajez să vă suflecați mânecile și să le faceți acasă de la zero. Adică inclusiv foile.

Veți găsi mai jos varianta scrisă a rețetei, iar la final și varianta video postată pe canalul de YouTube unde puteți vedea exact cum am copt eu foile, cum le-am însiropat și cum am făcut crema de julfă.

Iar dacă vă sunt de folos rețetele video, abonați-vă la canalul de YouTube ca să nu ratați niciuna! Postez rețete video noi în fiecare săptămână. Click aici pentru abonare!

Rețeta completă, cantități și mod de preparare

Turte de Craciun cu julfa-

Turte cu julfă (cânepă) pentru Crăciun

Turte cu julfă pentru Crăciun sau pelincile Domnului. Straturi de turte subțiri bine însiropate, unse cu o cremă fină din semințe de cânepă.
5 from 18 votes
Tipărește Salvează pe Pinterest
Pregătire: 2 hours hours 30 minutes minutes
Gătire: 30 minutes minutes
uscat și înmuiat: 4 days days
Timp total: 4 days days 3 hours hours
Număr de porții: 10
Autor: Iuliana Sbîrnea

Echipamente necesare

robot philips
robot de bucătărie
mixer Breville
mixer de mână
tigaie antiaderenta
tigaie antiaderenta

Rețeta Video

Ingrediente
 

aluat pentru turte

  • 500 g făină (tip 000 sau 650)
  • 300 ml apă călduţă
  • un praf de sare

julfă - crema de cânepă

  • 500 g semințe de cânepă de la Solaris
  • 80 g zahăr pudră
  • 30 g zahăr Bourbon
  • 10 ml rom
  • un praf de sare

pentru însiropat turtele - sirop din lapte de cânepă

  • 120 g zahăr tos
  • 20 g zahăr Bourbon
  • 10 ml rom
  • 1.5 litri apă

Instrucțiuni de preparare
 

turte - aprox. 20 de foi cu diametrul de 25 cm

  • Cerneți făina într-un bol încăpător. Puneţi un praf de sare peste făină, apoi adăugaţi puţin câte puţin apa călduţă până când aluatul începe să se lege şi poate fi frământat. Frământaţi aluatul până când îl simţiţi moale, dar elastic şi nu se mai lipeşte de mâini (aprox. 15 minute).
  • Lăsaţi aluatul să se odihnească jumătate de oră acoperit cu o folie alimentară.
  • Presăraţi făină pe blatul de lucru. Împărțiți aluatul în 20 de bucăți egale. Întindeţi cu sucitorul foi cât mai subţiri cu diametrul de aprox. 25 cm.
  • Coaceţi foile pe o plită, o tablă sau în tigaie. Se pot coace și în cuptor. În acest caz le întindeți la dimensiunea tăvii de la cuptor. Foile trebuiesc coapte pe ambele părţi la foc mediu spre mare (180 de grade)
  • Turtele trebuie coapte cu măcar 3-4 zile înainte de umplere ca să aibă timp să se usuce foarte bine. Cu cât se usucă mai bine, cu atât vor absorbi mai mult sirop aromat. Păstraţi turtele acoperite cu un prosop de bumbac, într-un loc uscat, până când vă hotărâţi să le însiropaţi şi să le umpleţi.

lapte de cânepă

  • Aprindeți cuptorul la 160 de grade (mediu spre mic la cuptoarele mai vechi). Puneți semințele de cânepă în tava cuptorului și lăsați-le în cuptor să se usuce timp de 15 minute. Semințele nu trebuie să se rumenească deloc, ci doar să se usuce puțin. Lăsați-le să se răcească.
  • Dați semințele de cânepă la robot (sau chopper, blender, râșniță de cafea, mașină de tocat, etc.)
  • Puneți 1,5 litri de apă la fiert. Puneți făina de cânepă în apa clocotită și mixați cu mixerul la viteză mare timp de 2-3 minute. Trebuie să obțineți un lichid ca un lapte alb și spumos.
  • Strecurați lichidul printr-o sită foarte deasă. Ar trebui să obțineți aprox. 1,3 litri de lapte de cânepă. Cânepa care rămâne în sită nu ne mai trebuie. O puteți folosi la smoothies sau la prăjituri.

cum se obține julfa (crema de cânepă)

  • Puneți laptele de cânepă la fiert și amestecați continuu pentru că are tendința să se lipească de fundul cratiței.
  • Pe măsură ce laptele se încălzește se formează deasupra un fel de spumă. Aceasta este julfa. Colectați această spumă cu o spumieră și puneți-o într-un vas separat. Eu am obținut cam 900 g de julfă.
  • Peste julfă puneți zahăr pudră, zahăr Bourbon și rom. Amestecați cu o lingură de lemn până obțineți o cremă spumoasă, omogenă.

sirop de cânepă pentru înmuiat turtele

  • Când laptele nu mai formează spumă și are aspect de zer, stingeți focul și strecurați laptele rămas în cratiță.
  • În laptele strecurat adăugați zahăr tos, zahăr Bourbon și rom. Cu acest sirop aromat vom înmuia turtele. Eu am obținut aprox. 900 ml de sirop.

cum se înmoaie și cum se umplu turtele cu julfă

  • Înmuiați fiecare turtă în siropul de cânepă fierbinte. În funcție de cât de uscate sunt, e nevoie de 30 de secunde sau chiar 1 minut ca să se înmoaie suficient.
  • Puneți pe fiecare turtă înmuiată cam 2 linguri de julfă și așezați-le într-un recipient adânc (vas de Jena, cutie de plastic, cratiță, etc). Procedați la fel până când terminați foile și crema. Ultima foaie nu o ungeți cu cremă.
  • Dacă mai rămâne sirop, turnați-l în vas, turtele îl vor absorbi. Dați vasul la frigider până a doua zi.
  • Turtele se binecuvântează de către preot în dimineața din Ajunul Crăciunului, apoi se împart cu săracii și familia.
Valori nutriționale
Turte cu julfă (cânepă) pentru Crăciun
Valori per porție
Calorii
569
% doza zilnică recomandată*
Grăsimi
 
23
g
35
%
Carbohidrați
 
67
g
22
%
Fibre
 
3
g
13
%
Zahăr
 
25
g
28
%
Proteine
 
24
g
48
%
* Valorile zilnice procentuale sunt calculate pentru o dietă de 2000 de calorii.

Note:

1. Datele nutriționale furnizate la unele rețete sunt estimative, iar rolul lor este doar informativ. Valorile nu pot fi garantate și nu ar trebui utilizate în tratamentul afecțiunilor medicale.

2. Secțiunile de echipamente și ingrediente de mai sus pot conține linkuri afiliate către produse pe care le folosesc și le recomand.

Distribuie pe Facebook Salvează pe Pinterest Trimite pe email
Ai încercat această rețetă? Dă-mi un tag pe Instagram!Menționează @iuliana_bucate_aromate ca să te pot găsi!
Turte de Craciun cu julfa-

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Din aceeași categorie

  • felie de plăcintă însiropată cu nucă pe farfurie albă
    Plăcintă însiropată cu nucă - rețetă de post simplă și delicioasă
  • prajitura de post în doua culori cu crema de gris cu lapte si fructe de padure
    Prăjitură de post în două culori cu crema de griș cu lapte și fructe
  • Prajitura de post cu dovleac asezata pe platou
    Prăjitură de post cu dovleac - rețeta ușoară cu aluat turnat
  • Rulouri cu scortisoara la airfryer
    Rulouri cu scorțișoară la airfryer. Rețeta cu foietaj, gata în 10 minute!
60 shares

Comentarii

  1. Prodan Mitica a zis

    decembrie 07, 2021 at 2:10 pm

    5 stars
    O sa o incerc neaparat. Sper numai sa nu ma trezesc cu mascatii la usa pt ca consum droguri....😊😊😊

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 07, 2021 at 2:41 pm

      Dacă apar, le explicați mascaților cu atlasul botanic în mână că drogurile se produc din alt tip de cânepă 😉

      Răspunde
      • Prodan a zis

        decembrie 07, 2021 at 3:36 pm

        5 stars
        Chiar credeti ca o sa am cui sa explic? Atlas...? Astia nu stiu cum ii cheama cu buletinul in mana, dar sa citeasca ceva, mai ales in atlas, si botanic....

        Răspunde
    • Giania a zis

      ianuarie 02, 2023 at 9:36 pm

      Turta cu julfa se face din seminte coapte si apoi facute marunt im rasnita... acolo ii aroma, astea decorticate nu mai au niciun gust din pacate...

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        ianuarie 02, 2023 at 9:42 pm

        Da, că gustul stă fix în cojile alea pe care le strecori și le arunci...

        Răspunde
    • Claudia a zis

      decembrie 24, 2024 at 10:10 am

      5 stars
      Bună ziua!
      Oare de ce nu s-a format la fierbere acea spumă din care se face crema? Nu mi s-a mai întâmplat până acum.
      Mulțumesc!

      Răspunde
      • Iuliana Sbîrnea a zis

        decembrie 25, 2024 at 10:42 am

        Ați uscat cânepa în cuptor înainte?

        Răspunde
  2. Stela a zis

    decembrie 05, 2021 at 10:48 am

    5 stars
    Am mancat asa ceva acum 4 ani pt prima oara aduse de o cunostinta din Galati facute de mama ei ,dar nu stia cum se numesc Intamplator la ceva timp cautand ceva am dat peste ele si am aflat denumirea Pot spune ca sunt o delicatesa si acum parca simt gustul lor

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 05, 2021 at 4:20 pm

      Exact! Aroma cânepei e foarte delicată dar foarte pregnantă, parcă te urmărește în timp, nu o uiți cu una, cu două.

      Răspunde
  3. Iustina a zis

    decembrie 05, 2021 at 9:03 am

    5 stars
    Foarte bine ați explicat rețeta. Felicitări!

    Răspunde
    • Iuliana a zis

      decembrie 05, 2021 at 9:05 am

      Mulțumesc mult!

      Răspunde
      • Bolobite Elena a zis

        decembrie 13, 2022 at 9:06 am

        5 stars
        Bună ziua o întrebare: în loc de semințe decorticate și apoi transformate în faina, nu se poate cumpara direct faina și folosită ca atare. Am vazut ca exista la naturiste și faina de cumpărat. Mulțumesc

        Răspunde
        • Iuliana Sbîrnea a zis

          decembrie 13, 2022 at 9:16 am

          Teoretic, aș zice că se poate. Practic însă, nu am încercat ca să pot spune cum iese. Dar eu una nici nu aș risca pentru că până la urmă măcinăm semințele alea în 5 minute la blender sau chopper sau robot, nu asta e partea dificilă a rețetei.

          Răspunde
          • Bolobite Elena a zis

            decembrie 13, 2022 at 9:22 am

            Ok. Mulțumesc mult. Succes în activitate și sărbători cu bine!!!❤️

          • Iuliana Sbîrnea a zis

            decembrie 13, 2022 at 12:18 pm

            Cu mult drag! Sărbători fericite!

5 from 18 votes (12 ratings without comment)

Lasă un comentariu Anulează răspunsul

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

iuliana sbirnea

Bună, eu sunt Iuliana!

Mă bucur că ești aici!

Pe Bucate Aromate îți explic pas cu pas cum să gătești mâncăruri gustoase și deserturi delicioase cu ingrediente simple și naturale. Găsești aici peste 1200 de rețete, așa că meniul familiei tale e mereu asigurat!

Despre mine și povestea blogului

📬 Vrei să primești rețete simple, descoperiri din bucătăria mea și povești scrise cu poftă?

Abonează-te la newsletterul Bucate Aromate și vei primi o scrisoare în fiecare joi dimineața – cu inspirație, miros de prăjituri și o cană de cafea imaginară. ☕

Abonează-te aici 🍪

Rețete noi

  • felie de cozonac babka cu cioclata si nuci in care se vad multe straturi
    Babka cu ciocolată – rețeta explicată pas cu pas, cu trucuri și sfaturi utile
  • un panettone intreg si o jumatate de panettone pe masa din bucataria de acasa
    Panettone cu fructe uscate – rețeta autentică cu poolish pentru un gust intens
  • felie de drob din carne tocata amestec cu ou fiert in mijloc
    Drob fraged cu carne tocată de porc și vită – fără organe, perfect pentru Paște
  • cum se serveste ciorba de primavara cu loboda si stevie, alaturi de paine proaspata si ceapa verde
    Ciorbă de primăvară cu lobodă și ștevie – rețetă ușoară și sănătoasă

Populare acum

  • Reteta tiramisu rapid fara oua
    Tiramisu fără ouă - rețeta rapidă cu mascarpone și frișcă
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • Borcan de sticla cu flori de soc si felii de lamaie pentru preparare socata fara drojdie
    Cum se face socata – Rețetă tradițională, fără drojdie, 100% naturală
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei

  • Salate

  • Paste
  • Rețete de sosuri delicioase
  • Supe
  • Rețete cu pește și fructe de mare

VEZI TOATE CATEGORIILE

Rețete de tort pentru orice sărbătoare

  • Tort Napoleon tăiat pe platou de servire
    Tort Napoleon cu foi de casă și cremă de vanilie – rețeta autentică, pas cu pas
  • Tort de mere caramelizate
    Tort de Mere Caramelizate Perfect – Urmează Rețeta Pas cu Pas și Video
  • tort cu crema de lamaie si fructe de padure
    Tort cu cremă de lămâie și fructe de pădure - rețeta delicioasă pentru orice ocazie
  • Tort cu spuma de capsuni
    Tort cu spumă de căpşuni
ALTE REȚETE DE TORT

Rețete de prăjituri explicate pas cu pas

  • felii de prajitura Trenulet sau chec la metru
    Prăjitura Trenuleț - rețeta veche de chec la metru cu cremă de vanilie
  • felii de prajitura Greta Garbo (Jerbo) pe farfurii
    Prăjitura Greta Garbo (Jerbo) cu nucă și gem - rețeta veche cu unt și untură
  • prajitura Ora 12 cu frisca
    Prăjitura Ora 12 - Rețetă ușoară cu blat de cacao, frișcă și ciocolată
  • Prajitura Albinita asezata pe platou alb cu picior
    Prăjitura Albinița - rețeta veche care ne încântă și astăzi
ALTE REȚETE DE PRĂJITURI

Rețete actualizate

  • savarină pufoasă bine însiropată servită pe farfurie
    Savarine pufoase cu frișcă naturală – rețeta clasică, pas cu pas
  • maioneza dietetica cu 4 oua intregi si putin ulei facuta la blender
    Maioneză "la minut" - rețeta cu 4 ouă fierte și doar 50 ml de ulei
  • felie de cremă de zaăr ars cu sirop
    Cremă de zahăr ars - rețeta cu 8 ouă, fără amidon
  • reteta chec pufos cu lapte si cacao 2 tavi
    Chec pufos cu lapte și cacao - rețeta cu cana, pentru 2 tăvi

Articole utile

  • cea mai buna faina pentru cozonac pufos - coperta cu doua felii de cozonac cu nuca super pufos
    Cea mai bună făină pentru cozonaci pufoși – Ghid complet pentru alegerea făinii
  • proporția de înlocuire unt vs untură și invers
    Cum Să Înlocuiești Untul cu Untură și Invers – Tot ce Trebuie Să Știi
  • coperta articol secretul aluatului perfect - dospirea in cuptor
    Cum să dospești aluatul în cuptor pentru un rezultat perfect – Trucuri și sfaturi
  • drojdie proaspata vs. drojdie uscata
    Drojdie proaspătă vs. drojdie uscată. Cât și cum folosim din fiecare?
VEZI ȘI ALTE ARTICOLE

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Footer

↑ SUS ↑
  • Despre
  • Colaborări
  • Contact
  • FAQ
  • Rețete
  • Articole
  • Blog
  • Newsletter

Toate articolele, fotografiile și clipurile video care alcătuiesc conținutul acestui site, cât și drepturile de autor ale acestora, aparțin deținătorului site-ului bucate-aromate.ro. Copierea și diseminarea pe orice suport (publicații online sau scrise, broșuri, cărți etc) a acestora, în lipsa acordului scris al deținătorului, se vor pedepsi conform legii în vigoare (Legea 8/1996 privind dreptul de autor și drepturile conexe).

Politica cookies

Politica de confidențialitate

Copyright © 2013 - 2025 Rețete culinare Bucate Aromate. Toate drepturile sunt rezervate.

👩‍🍳 Îți plac rețetele mele?

Abonează-te la newsletterul meu și, în fiecare joi dimineață, îți trimit inspirație proaspătă, sfaturi și trucuri ca să-ți fie mai ieftin, mai ușor și mai plăcut în bucătărie.

🍪 Abonează-te aici

Your vote:




A rating is required
A name is required
An email is required

Recipe Ratings without Comment

Something went wrong. Please try again.
x